• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Mahmud Abbas yönetimi "Filistin Ulusal Konferansı" katılımcılarının Doha'ya gitmesini engelliyor

17 Şubat 2025, Pazartesi 10:31
17 Şubat 2025, Pazartesi 10:31
Mahmud Abbas yönetimi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin'in sözde Devlet Başkanı Mahmud Abbas yönetiminin, konferansa katılımı kontrol altında tutma çabalarının bir parçası olarak "Filistin Ulusal Konferansı" katılımcılarının Doha'ya gitmesini engellediği belirtildi.

Kudüs Haber Ağı'nın özel kaynaklarına göre, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik birimleri, geçen perşembe gününden bu yana yaklaşık 35 Filistin Ulusal Konferansı üyesinin Eriha'daki Kerame Sınır Kapısı üzerinden seyahat etmesini engelledi. Bu üyeler, yarın başlaması planlanan ve dünyanın dört bir yanından 500'den fazla Filistinli şahsiyetin katılacağı Filistin Ulusal Konferansı'na katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitmek istiyordu.

Mahmud Abbas Yönetimi, bu üyeleri sınır kapısından geri çevirdi ve onlardan Filistin Önleyici Güvenlik Birimi'ne başvurmalarını talep etti. Ancak, bu uygulamaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynaklar, Mahmud Abbas yönetiminin bu adımı atmasının, konferansa katılımı kontrol altında tutma çabalarının bir parçası olduğunu belirtiyor. Bu durum, özellikle Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) geleceği ve yeniden yapılandırılmasıyla ilgili hassas meselelerin tartışılacak olmasıyla ilişkilendiriliyor. FKÖ liderliğinin yenilenmesi çağrılarının artması, Abbas yönetimini bu tür tedbirler almaya yönlendirmiş görünüyor.

Buna rağmen 100'den fazla Filistinli şahsiyet, konferansa katılmak üzere Katar'a ulaşmayı başardı. Konferansın, Filistin ulusal mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor. Hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ederken, etkinliğin başarılı geçmesi için kapsamlı düzenlemeler yapıldığı ifade ediliyor.

Konferansa dünyanın dört bir yanından 500'den fazla katılımcının iştirak etmesi bekleniyor. Konferansın en önemli gündem maddeleri arasında Filistin Kurtuluş Örgütü'nün geleceği, Filistin iç yapısının yeniden düzenlenmesi ve Filistin davasının karşı karşıya olduğu siyasi meydan okumalar yer alıyor.

Bu gelişmeler, Filistin sahnesinde siyasi kararların Filistin Kurtuluş Örgütü içerisinde tek elde toplanmasına dair artan eleştirilerin olduğu bir dönemde yaşanıyor. Filistin yönetimi sözde Başkanı Mahmud Abbas'ın FKÖ kurumları üzerindeki hâkimiyetinin artması, örgütte kapsamlı reformlar yapılması çağrılarını güçlendiriyor.

Siyasi kaynaklara göre, Mahmud Abbas yönetimi, FKÖ'nün yeniden yapılandırılmasına yönelik girişimlere temkinli yaklaşıyor. Bunun nedeni ise örgüt üzerindeki kontrolünü kaybetme korkusu. İç ve dış baskıların artması, örgütün yönetim kadrosunda değişiklikler yapılmasını ve FKÖ'ye yeni Filistinli siyasi güçlerin dahil edilmesini zorunlu kılabilecek bir süreci tetikliyor. (İLKHA)

HÜDA PAR, Baskil Demirlibahçe köyünde vatandaşlarla buluştu

Yeryüzü Doktorları Sağlık Merkezi yeniden umut olmaya başladı

Müftü Pinal: Yılbaşı muhasebe olabilir, kutlama değil

Kasım ayında Batman Havalimanı'nda 63 bin yolcuya hizmet verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Kovancılar Belediye Başkanı Gök’ü ziyaret etti

Mali müşavirlerden yeni defter tutma yetkisine karşı açıklama

Rusya'da bir okulda bıçaklı saldırı: Bir ölü 3 yaralı

BESO'dan esnafa sağlıkta destek: İşitme cihazlarında özel indirim anlaşması

Şanlıurfa’da halı yıkama atölyesinde yangın

Siyonist rejim ateşkesi yine ihlal etti: Gazze'nin doğusuna topçu ve hava saldırıları

14 yaşındaki hasta erken tanı ile sağlığına kavuştu

İran'da otobüs devrildi: 13 ölü 13 yaralı

Hindistan'da skandal: Bihar Başbakanı Müslüman doktorun peçesini zorla açtı

Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?

UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu

ABD'den Venezuela'ya müdahale etmek için ek gerekçe: Trump, fentanili "kitle imha silahı" ilan etti!

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı

İsyancı M23 hareketi Kongo'da ele geçirdiği şehirden çekildi

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tarım ÜFE kasımda aylık bazda geriledi

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 31 kişi tutuklandı

Siyonist yerleşimciler Hanuka bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskını sürdürdü

ABD’de GLP-1 ilaçlarıyla ilgili görme kaybı iddiaları mahkemeye taşındı

Gaziantep'te kaçak akaryakıt operasyonu: 6 gözaltı

Uçak biletlerinde iki kademeli fiyat dönemi: Yolcuya erken rezervasyon çağrısı

HÜDA PAR’dan Palu Kaymakamı'na ziyaret

Brent petrol 60,06 dolardan işlem görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR, Baskil Demirlibahçe köyünde vatandaşlarla buluştu

Yeryüzü Doktorları Sağlık Merkezi yeniden umut olmaya başladı

Müftü Pinal: Yılbaşı muhasebe olabilir, kutlama değil

Kasım ayında Batman Havalimanı'nda 63 bin yolcuya hizmet verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Kovancılar Belediye Başkanı Gök’ü ziyaret etti

Mali müşavirlerden yeni defter tutma yetkisine karşı açıklama

Rusya'da bir okulda bıçaklı saldırı: Bir ölü 3 yaralı