• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yolları yeniliyor

31 Temmuz 2025, Perşembe 13:31
31 Temmuz 2025, Perşembe 13:31
Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yolları yeniliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla yol düzenleme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yazıhan Eğribük-Sinanlı mahallerinin bağlantı yolu ile Akçadağ İkinciler Mahallesi'nin yolunu çift kat sathi kaplama ile güvenli duruma getiren Büyükşehir Belediyesi, kısa süre içerisinde yol çalışmalarını tamamlayarak, bölge sakinlerinin hizmetine sundu.

Yazıhan ilçesinin Eğribük-Sinanlı mahallerinin 5 bin 800 metre uzunluğundaki bağlantı yolu, çift kat sathi kaplama ile yenilendi.

Yazıhan Eğribük Mahallesi Muhtarı Bektaş İlhan, bağlantı yolunda yaşanan bazı aksaklıkları dile getirerek, "Eğribük mahallemizi Sinanlı mahallemize bağlayan yolumuzun yapılması için daha önceden dilekçe verdik, gerekli yerlere müracaat yaptık ama bir türlü bağlantı yolumuz yapılmadı. Sami Başkanımdan Allah razı olsun, sayesinde 5 bin 800 metre olan bağlantı yolumuz yapıldı. Başkanımız bizi tozdan, çamurdan kurtardı ve yolumuz komple asfaltlandı. Bağlantı yolumuzun bölge sakinlerine hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçen başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er'e ve ekibine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yazıhan Eğribük- Sinanlı Mahalleri Bağlantı Yolu'nda uzun yılladır yol çalışması yapılmadığını ve bu sorunlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in çözdüğünü söyleyen Yazıhan Sinanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Eliaçık, "Allah devletimizden razı olsun 5 bin 800 metrelik bağlantı yolumuz çift kat sathi kaplama yapılarak, konforlu hale getirildi. Yolumuz yapılmadan önce buradan tozdan geçilmiyordu çünkü aşırı derecede toz vardı ve bundan dolayı da yolu kullananlar, haliyle şikâyet ediyordu. 16 senenin sonunda bağlantı yolumuz asfalt gördü. Gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Sami başkanımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Akçadağ İkinciler Mahallesi'ne 5 bin 500 metre sathi kaplama çalışması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yol çalışmalarına başlanmadan önce yolun şarampolleri açıldı ve gerekli yerlere yağmur suyu giderleri için büzler konuldu. 

Akçadağ İkinciler Mahallesi Muhtarı Mahmut Altan ise, "Mahallemizin 5 bin 500 metrelik yolu sathi kaplama yapıldı. İkinciler Mahallemizin dışında Kaş, Höyük mahalleri ile Kültür Merkezi'ne giden bu yoldaki tozdan kurtulduk. Çalışmalarda emeği geçen tüm ekibe ve Sami Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor