-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,47% 0,00
-
GRAM ALTIN
6533,80% 2,48
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde iş birliği" protokolü imzalandı.
Akademik gelişim, sosyal, kültürel, bilimsel, sanat ve spor gibi birçok alanı kapsayan "Eğitimde iş birliği protokolü Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından imza altına alındı.
"İş birliği protokolümüz öğrencilerimize her alanda katkı sağlayacak"
İş birliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; “Bugün, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak 'Eğitimde İş birliği Protokolü' ile şehrimizin eğitim hayatına önemli bir katkı sunuyoruz." dedi.
Yanardağ, protokol kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları şu şekilde aktardı:
1. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak, dezavantajlı öğrencilerimize yönelik özel destek programları uygulanacaktır.
2. Sosyal, kültürel ve bilimsel destekler sunulacak, gençlerimizin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kitap okuma kampanyaları, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ve sanat kursları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanacaktır.
3. Spor ve fiziksel gelişim için yatırımlar yapılacak, okullarımıza kapalı ve açık spor tesisleri kazandırılacaktır. Okullarımızın beden eğitimi ve spor salonlarına malzeme desteği sağlanacaktır.
4. Akademik başarıyı destekleyen hizmetler sunulacak, LGS ve YKS öğrencilerimize ücretsiz dijital eğitim hizmeti verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir. Öğrencilerimizin sınavlara daha sağlıklı hazırlanabilmesi için ücretsiz deneme sınavları düzenlenecektir.
5. Büyükşehir Belediyesi, eğitimi desteklemeye devam edecek 'Maarif Yüzyılında Büyükşehir Belediyesi Yanınızda' sloganıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ilkokuldan liseye kadar her kademede öğrencilere destek sağlanacaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. Bu iş birliği protokolünün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum."
"Öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol"
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e iş birliği protokolünden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise "Genel Sekreterimizin de ifade ettiği gibi detaylı, kapsamlı bir iş birliği protokolü. Akademik gelişimden, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerimizde Büyükşehir Belediyemizin desteklerini kapsayan bir iş birliğidir. Şehrimizin evlatları, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol. 155 bin öğrencimiz ve mesai arkadaşlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol fiziki mekânların iyileştirilmesini dahi kapsamaktadır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerinde spor malzemesi desteği sağlayan bir iş birliği protokolüdür. Dezavantajlı öğrencilerimizin akademik başarılarını destekleyecek çeşitli platformların oluşturulması da protokolde yer alıyor. Ayrıca internet erişimi olmayan ancak kısıtlı imkânlarla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de destek söz konusu olacak. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza, belediyemize, paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün şehrimizin evlatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)
Aydın açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı
Fatih Dönmez: Dünya genelindeki ekonomik büyüme ve istikrarı tehdit ediliyor
Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki
Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Yükleniyor







