• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek

17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
Malatya Büyükşehir Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde iş birliği" protokolü imzalandı.

Akademik gelişim, sosyal, kültürel, bilimsel, sanat ve spor gibi birçok alanı kapsayan "Eğitimde iş birliği protokolü Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından imza altına alındı.

"İş birliği protokolümüz öğrencilerimize her alanda katkı sağlayacak"

İş birliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; “Bugün, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak 'Eğitimde İş birliği Protokolü' ile şehrimizin eğitim hayatına önemli bir katkı sunuyoruz." dedi.

Yanardağ, protokol kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları şu şekilde aktardı:

1. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak, dezavantajlı öğrencilerimize yönelik özel destek programları uygulanacaktır.

2. Sosyal, kültürel ve bilimsel destekler sunulacak, gençlerimizin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kitap okuma kampanyaları, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ve sanat kursları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanacaktır.

3. Spor ve fiziksel gelişim için yatırımlar yapılacak, okullarımıza kapalı ve açık spor tesisleri kazandırılacaktır. Okullarımızın beden eğitimi ve spor salonlarına malzeme desteği sağlanacaktır.

4. Akademik başarıyı destekleyen hizmetler sunulacak, LGS ve YKS öğrencilerimize ücretsiz dijital eğitim hizmeti verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir. Öğrencilerimizin sınavlara daha sağlıklı hazırlanabilmesi için ücretsiz deneme sınavları düzenlenecektir.

5. Büyükşehir Belediyesi, eğitimi desteklemeye devam edecek 'Maarif Yüzyılında Büyükşehir Belediyesi Yanınızda' sloganıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ilkokuldan liseye kadar her kademede öğrencilere destek sağlanacaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. Bu iş birliği protokolünün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum."

"Öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e iş birliği protokolünden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise "Genel Sekreterimizin de ifade ettiği gibi detaylı, kapsamlı bir iş birliği protokolü. Akademik gelişimden, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerimizde Büyükşehir Belediyemizin desteklerini kapsayan bir iş birliğidir. Şehrimizin evlatları, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol. 155 bin öğrencimiz ve mesai arkadaşlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol fiziki mekânların iyileştirilmesini dahi kapsamaktadır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerinde spor malzemesi desteği sağlayan bir iş birliği protokolüdür. Dezavantajlı öğrencilerimizin akademik başarılarını destekleyecek çeşitli platformların oluşturulması da protokolde yer alıyor. Ayrıca internet erişimi olmayan ancak kısıtlı imkânlarla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de destek söz konusu olacak. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza, belediyemize, paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün şehrimizin evlatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur