• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek

17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
Malatya Büyükşehir Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde iş birliği" protokolü imzalandı.

Akademik gelişim, sosyal, kültürel, bilimsel, sanat ve spor gibi birçok alanı kapsayan "Eğitimde iş birliği protokolü Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından imza altına alındı.

"İş birliği protokolümüz öğrencilerimize her alanda katkı sağlayacak"

İş birliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; “Bugün, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak 'Eğitimde İş birliği Protokolü' ile şehrimizin eğitim hayatına önemli bir katkı sunuyoruz." dedi.

Yanardağ, protokol kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları şu şekilde aktardı:

1. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak, dezavantajlı öğrencilerimize yönelik özel destek programları uygulanacaktır.

2. Sosyal, kültürel ve bilimsel destekler sunulacak, gençlerimizin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kitap okuma kampanyaları, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ve sanat kursları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanacaktır.

3. Spor ve fiziksel gelişim için yatırımlar yapılacak, okullarımıza kapalı ve açık spor tesisleri kazandırılacaktır. Okullarımızın beden eğitimi ve spor salonlarına malzeme desteği sağlanacaktır.

4. Akademik başarıyı destekleyen hizmetler sunulacak, LGS ve YKS öğrencilerimize ücretsiz dijital eğitim hizmeti verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir. Öğrencilerimizin sınavlara daha sağlıklı hazırlanabilmesi için ücretsiz deneme sınavları düzenlenecektir.

5. Büyükşehir Belediyesi, eğitimi desteklemeye devam edecek 'Maarif Yüzyılında Büyükşehir Belediyesi Yanınızda' sloganıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ilkokuldan liseye kadar her kademede öğrencilere destek sağlanacaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. Bu iş birliği protokolünün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum."

"Öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e iş birliği protokolünden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise "Genel Sekreterimizin de ifade ettiği gibi detaylı, kapsamlı bir iş birliği protokolü. Akademik gelişimden, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerimizde Büyükşehir Belediyemizin desteklerini kapsayan bir iş birliğidir. Şehrimizin evlatları, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol. 155 bin öğrencimiz ve mesai arkadaşlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol fiziki mekânların iyileştirilmesini dahi kapsamaktadır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerinde spor malzemesi desteği sağlayan bir iş birliği protokolüdür. Dezavantajlı öğrencilerimizin akademik başarılarını destekleyecek çeşitli platformların oluşturulması da protokolde yer alıyor. Ayrıca internet erişimi olmayan ancak kısıtlı imkânlarla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de destek söz konusu olacak. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza, belediyemize, paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün şehrimizin evlatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı Serik'te sorunları yerinde inceledi

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Mardin halkından bozuk yollar ve altyapı tepkisi: Kent bozuk yollardan köyü andırıyor

Mardin’de klima montajı sırasında 2’nci kattan düşerek yaralandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Üç aylar muhasebemizi yapmak bakımından son derece önemlidir

Yüzyılın Konut Projesi’ne 8,8 milyon başvuru yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'da inşa çalışmalarında sona gelindi

Mardin’de kıraathanenin tavanı çöktü: 2 yaralı

Şırnak Yeşilay Şubesi İstanbul’da 3 ayrı ödül alarak gurur yaşadı

Zihinsel engelli yaşlı adam dere kenarında ölü bulundu

Boykot Market'e halktan destek: Boykot ürünlerini bedava verseler de almayacağız

Bursa–Balıkesir kara yolunda yoğun sis etkili oldu

Prof. Dr. Artık: Günde yaklaşık 4 milyon ekmek israf ediliyor

Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak, Cizreli muhtarlarla bir araya geldi

Umut Kervanı'ndan 3 aylar mesajı: Dua ve yardımlarımız mazlumlar için olmalı

Palandöken: Esnaf yapılandırma bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı