-
BIST 100
17936,91%-0,57
-
DOLAR
44,88% 0,05
-
EURO
52,87% 0,10
-
GRAM ALTIN
6909,21% -0,81
-
Ç. ALTIN
11040,52% -0,65
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde iş birliği" protokolü imzalandı.
Akademik gelişim, sosyal, kültürel, bilimsel, sanat ve spor gibi birçok alanı kapsayan "Eğitimde iş birliği protokolü Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından imza altına alındı.
"İş birliği protokolümüz öğrencilerimize her alanda katkı sağlayacak"
İş birliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; “Bugün, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak 'Eğitimde İş birliği Protokolü' ile şehrimizin eğitim hayatına önemli bir katkı sunuyoruz." dedi.
Yanardağ, protokol kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları şu şekilde aktardı:
1. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak, dezavantajlı öğrencilerimize yönelik özel destek programları uygulanacaktır.
2. Sosyal, kültürel ve bilimsel destekler sunulacak, gençlerimizin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kitap okuma kampanyaları, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ve sanat kursları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanacaktır.
3. Spor ve fiziksel gelişim için yatırımlar yapılacak, okullarımıza kapalı ve açık spor tesisleri kazandırılacaktır. Okullarımızın beden eğitimi ve spor salonlarına malzeme desteği sağlanacaktır.
4. Akademik başarıyı destekleyen hizmetler sunulacak, LGS ve YKS öğrencilerimize ücretsiz dijital eğitim hizmeti verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir. Öğrencilerimizin sınavlara daha sağlıklı hazırlanabilmesi için ücretsiz deneme sınavları düzenlenecektir.
5. Büyükşehir Belediyesi, eğitimi desteklemeye devam edecek 'Maarif Yüzyılında Büyükşehir Belediyesi Yanınızda' sloganıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ilkokuldan liseye kadar her kademede öğrencilere destek sağlanacaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. Bu iş birliği protokolünün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum."
"Öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol"
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e iş birliği protokolünden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise "Genel Sekreterimizin de ifade ettiği gibi detaylı, kapsamlı bir iş birliği protokolü. Akademik gelişimden, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerimizde Büyükşehir Belediyemizin desteklerini kapsayan bir iş birliğidir. Şehrimizin evlatları, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol. 155 bin öğrencimiz ve mesai arkadaşlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol fiziki mekânların iyileştirilmesini dahi kapsamaktadır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerinde spor malzemesi desteği sağlayan bir iş birliği protokolüdür. Dezavantajlı öğrencilerimizin akademik başarılarını destekleyecek çeşitli platformların oluşturulması da protokolde yer alıyor. Ayrıca internet erişimi olmayan ancak kısıtlı imkânlarla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de destek söz konusu olacak. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza, belediyemize, paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün şehrimizin evlatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıklarından İslam ümmetine birlik çağrısı
Konteyner kentte yalnız yaşayan yaşlı adam ölü bulundu
Kapıkule’de 33 milyon liralık kaçak eşya operasyonu
Musk’a Fransa’dan soruşturma: X nedeniyle ifadeye çağrıldı
Uzman Klinik Diyetisyen Korkmaz: Beslenme, davranışı şekillendiriyor
Batman Barosu’ndan büyük başarı: bölge birincisi oldu
Bekai: İran'ın bir sonraki müzakere turu için henüz bir kararı yok
Gazze’de şehit sayısı 72 bin 553’e yükseldi
Temizlik ekipleri yağışı fırsata çevirdi
Batman’da yağmur mesaisi: belediye ekipleri geceyi sahada geçirdi
Batman Defterdarlığı’ndan Kurumlar Vergisi Uyarısı: son gün 30 nisan
Bağımlılıkla Mücadelede “Batman Modeli” Türkiye’ye örnek oluyor
Batman’da “Bağımlılık ve Stigma” semineri düzenlendi
Rusya: Son 24 saatte bin 205 Ukrayna askeri etkisiz hale getirildi
Uzmanından LGS ve YKS uyarısı: Son süreç nasıl değerlendirilmeli?
Diyarbakır, uluslararası Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına ev sahipliği yapıyor
Dr. Kuruçay: Sınav sistemi, haz kültürü ve dijital içerikler çocuklarda şiddeti tetikliyor
Rusya: Enerji piyasalarında kritik rolümüz sürüyor
"Çiftçi Destek Hattı" ile tarıma bilimsel destek
Avusturya’da bebek mamasında fare zehri tespit edildi
Merz yakıt krizi nedeniyle Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplayacağını duyurdu
Kassam'dan yeni görüntüler: Sinvar ve Tel Sultan komutanı şehadet öncesi kamerada
Pezeşkiyan: Tehditlere karşı direniş ve diplomatik yoldan yararlanılmalı
Malatya'da kurdun girdiği ağılda 40 koyun telef oldu
Siyonist işgalciler Batı Şeria'da baskınlarını artırdı: 50'den fazla Filistinli esir alındı
İranlı yetkililer, Hürmüz Boğazı'nın yönetim planına ilişkin yeni detaylar paylaştı
Yurt Dışı ÜFE martta arttı
Wellington’da sel alarmı: Uçuşlar iptal oldu, araçlar sürüklendi, evler zarar gördü
Küresel Sumud Filosu yoluna devam ediyor: Ablukayı kırma kararlılığı sürüyor
Şubatta tarımsal girdi fiyat endeksi arttı
Yükleniyor







