• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,19% 0,06
  • EURO

    50,74% -0,20
  • GRAM ALTIN

    7121,17% 0,18
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime tam destek

17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
17 Şubat 2025, Pazartesi 19:33
Malatya Büyükşehir Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitimde iş birliği" protokolü imzalandı.

Akademik gelişim, sosyal, kültürel, bilimsel, sanat ve spor gibi birçok alanı kapsayan "Eğitimde iş birliği protokolü Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından imza altına alındı.

"İş birliği protokolümüz öğrencilerimize her alanda katkı sağlayacak"

İş birliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Yanardağ, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; “Bugün, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak 'Eğitimde İş birliği Protokolü' ile şehrimizin eğitim hayatına önemli bir katkı sunuyoruz." dedi.

Yanardağ, protokol kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları şu şekilde aktardı:

1. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak, dezavantajlı öğrencilerimize yönelik özel destek programları uygulanacaktır.

2. Sosyal, kültürel ve bilimsel destekler sunulacak, gençlerimizin sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kitap okuma kampanyaları, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları ve sanat kursları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlanacaktır.

3. Spor ve fiziksel gelişim için yatırımlar yapılacak, okullarımıza kapalı ve açık spor tesisleri kazandırılacaktır. Okullarımızın beden eğitimi ve spor salonlarına malzeme desteği sağlanacaktır.

4. Akademik başarıyı destekleyen hizmetler sunulacak, LGS ve YKS öğrencilerimize ücretsiz dijital eğitim hizmeti verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir. Öğrencilerimizin sınavlara daha sağlıklı hazırlanabilmesi için ücretsiz deneme sınavları düzenlenecektir.

5. Büyükşehir Belediyesi, eğitimi desteklemeye devam edecek 'Maarif Yüzyılında Büyükşehir Belediyesi Yanınızda' sloganıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında ilkokuldan liseye kadar her kademede öğrencilere destek sağlanacaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliğimizi sürdüreceğiz. Bu iş birliği protokolünün öğrencilerimize, eğitim camiamıza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum."

"Öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e iş birliği protokolünden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise "Genel Sekreterimizin de ifade ettiği gibi detaylı, kapsamlı bir iş birliği protokolü. Akademik gelişimden, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerimizde Büyükşehir Belediyemizin desteklerini kapsayan bir iş birliğidir. Şehrimizin evlatları, gözbebeğimiz öğrencilerimiz için çok kıymetli, çok verimli ve içi dolu olan bir protokol. 155 bin öğrencimiz ve mesai arkadaşlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol fiziki mekânların iyileştirilmesini dahi kapsamaktadır. Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerinde spor malzemesi desteği sağlayan bir iş birliği protokolüdür. Dezavantajlı öğrencilerimizin akademik başarılarını destekleyecek çeşitli platformların oluşturulması da protokolde yer alıyor. Ayrıca internet erişimi olmayan ancak kısıtlı imkânlarla sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de destek söz konusu olacak. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza, belediyemize, paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş birliği protokolümüzün şehrimizin evlatlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rad'a Gücü, siyonist rejime bağlı casus grubu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu

Altında yön yukarı döndü

Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı

ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor

İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi

Trump: İran'ın saldırıları karşısında şok olduk, NATO bizi yalnız bıraktı

Kabil'de hastaneye saldırı: 400 sivil hayatını kaybetti

İran'dan Körfez'de geniş çaplı operasyonlar: ABD hedefleri vuruldu

Hizbullah'tan Nehariya'ya roket misillemesi: Yaralı işgalciler var

Muğla’da 35 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Sivas’ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Kırıkkale’de asayiş operasyonlarında 25 tutuklama

İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki

Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rad'a Gücü, siyonist rejime bağlı casus grubu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu

Altında yön yukarı döndü

Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı

ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor