• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan Filistinli Nahla Alhırtani olayına ilişkin açıklama

08 Kasım 2024, Cuma 08:31
08 Kasım 2024, Cuma 08:31
Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu
Tarih: 08:31 - 08 Kasım 2024
Güncelleme: 08:31 - 08 Kasım 2024

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'ye yönelik şer odakları tarafından bir algı operasyonu yapıldığını belirten Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bazı haber siteleri ve sosyal medya mecralarında İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Filistinli öğretim görevlisi Nahla Alhırtani'nin, komşuları tarafından şiddete uğradığı ve kendisine sahip çıkılmadığı iddiaları üzerine Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Küresel şer odaklarının ülkemiz ve insanlık üzerindeki hesaplarının bitmediği vurgulanan açıklamada, Malcolm X'in "Eğer dikkat etmezseniz, medya mazlumlardan nefret etmenize ve zalimleri sevmenize sebep olur" sözüne atıfta bulunuldu.

İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Nahla Alhırtani'nin ismi üzerinden şer odaklarının yeni bir algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını belirten platform, olayın bu Filistinlinin itilip kakılması meselesi veya bir Arap-Türk meselesi olmadığını ve buna müsaade etmeyecekleri ifade edildi.

"Kudüs Kardeşlik Platformu olarak hem hoca hanımla hem üniversite yönetimi ile görüşülmüş ve sıkıntının komşular arasında vuku bulan, komşuluk ilişkilerine kaynaklanan basit bir sıkıntı olduğu ve hoca hanımın yalnız bırakılmadığını müşahade edilmiştir." denilen açıklamada, Nahla Alhırtani'nin kimliğinden dolayı üniversite ve komşuları tarafından önemsendiği, komşular arasında basit bir sıkıntının büyütülmeye çalışıldığı belirtildi.

Malatya'daki sivil toplum kuruluşları olarak, bu tür olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan ve iç huzurumuzu bozmak isteyen şer odaklarına dikkat çekmek istedikleri belirtilen açıklamada, "Bu ve benzer olayları kullanarak kargaşa çıkarmaya çalışan milliyetler üzerinden kavgalar hedefleyen iç huzurumıza göz dikmiş, terör şebekesi israil’in eşi benzeri görülmemiş saldırıları karşısında Filistin ve Gazze halkına desteğini esirgemeyen halkımız arasında uhuvveti ve kardeşliği bozmak isteyen şer odaklarına dikkati çekmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Platform, "Kardeşliğimizi bozamayacaksınız, dayanışmamızı engelleyemeyeceksiniz. Halkımız, birlik ve beraberlik içinde mazlumun yanında, zalimin karşısında olacaktır. İşgalci israil saldırılarını bitirip Filistin topraklarından çekilinceye kadar bu barbarlığa karşı mazlum Filistin halkının yanında olacağız." açıklamasını yaptı.

Nahla Alhırtani'nin platforma emanet olduğu ve olayın sonuna kadar takip edileceği belirtildi. (İLKHA)

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu