GÜNDEM 29.09.2024 15:12:52 0

Malatya MEB AKUB ekibi akredite edildi

Malatya MEB AKUB ekibi akredite edildi
Haberi Sesli Oku

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi(MEB AKUB) Türkiye'de Beşinci, Bölgesinde Birinci Akredite Olma Başarısını Elde Etti.

Ülkede meydana gelebilecek acil durum, afet ve olağan dışı durumlarda müdahale ekiplerine etkin ve hızlı destek sağlamak amacıyla, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gönüllü öğretmen ve personelden oluşan 27 kişilik Malatya MEB AKUB ekibi akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayarak hafif arama kurtarma ekibi olarak akredite oldu.  

Malatya MEB AKUB ekibi, Ankara AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimler sonucunda Türkiye’de 5’inci bölgede ise birinci akredite olan MEB AKUB ekibi olma özelliği taşıyarak, olası afet ve acil durumlarda profesyonel müdahale ekibi olarak görev alacak. Bu akreditasyon, ekibin afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını etkili ve koordineli bir şekilde yürütebilme yetkinliğine sahip olduğunu gösterdi.

6 Şubat depremlerinde sahada aktif olarak görev alan ekip, AFAD koordinesinde enkazda arama-kurtarma çalışmalarına da katıldı. Ayrıca lojistik destek, çadır kurma, depremden etkilenen çocuklarımızın afet sonrasında normal hayata hızlı bir şekilde dönebilmelerine katkı sağlayacak psikososyal destek çalışmalarında bulundu.  

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Malatya MEB AKUB ekibimizin, Ankara AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak, Türkiye genelinde 5’inci ve bölgemizde birinci sırada akredite olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız. Bu önemli başarı, ekibimizin afet ve acil durumlara hazırlık konusunda ne denli donanımlı ve yetkin olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Bu başarı ile ekibimiz afet ve acil durumlarda üstleneceği görevlerde bölge halkına ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Ekibimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi. (İLKHA) 

Anahtar Kelimeler: malatya meb akub ekibi akredite edildi

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor