• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Malatya Umut Kervanı 2024 yılı faaliyet raporunu açıkladı

29 Ocak 2025, Çarşamba 12:00
29 Ocak 2025, Çarşamba 12:00
Malatya Umut Kervanı 2024 yılı faaliyet raporunu açıkladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, geçen yıl bin 355 aileye toplamda 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduklarını bildirdi.

Malatya Umut Kervanı Derneği, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin yer aldığı raporu kamuoyuyla paylaştı.

Dernek Başkanı Ali Sağlık, "Malum olduğu üzere 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi halen devam etmektedir. Depremin ilimizde oluşturduğu yıkım ve mağduriyetlerin etkisi giderilmeye çalışılıyor ancak; Malatya'mızın tekrar deprem öncesi şehir yapısı ile sosyal ve ekonomik seviyeye ulaşmasının yıllar alacağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

"Bu durum, mağdur ve muhtaç ailelerin geçimini daha da zor duruma düşürüyor"

Sağlık, depremin ardından ev kiralarının fahiş fiyatlara ulaştığını, gıda, giyecek ve eğitim masraflarının enflasyonun etkisiyle aşırı arttığını belirterek, "Bu durum, mağdur ve muhtaç ailelerin geçimini daha da zor duruma düşürüyor." dedi.

Sağlık, yıllarca abluka altında olan Gazze'de 7 Ekim 2023'ten itibaren gerçekleşen saldırıları da hatırlatarak, "Gazze terörist işgal rejiminin saldırısı ile Uluslararası kurum ve yönetimlerin gözü önünde soykırım alanına dönüşmüş, Gazzeli kardeşlerimiz her türlü yokluğa mahkum edilmiştir." diye kaydetti.

"Toplamda bin 355 aileye 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduk"

Sağlık, 2024 yılı içerisinde yapılan yardımları şöyle özetledi: "Şehrimizde toplam olarak 537 aileye bir milyon 81 bin 450 TL tutarında gıda yardımı, 470 aileye 429 bin 450 TL tutarında giyim yardımı, 67 aileye 144 bin 300 TL tutarında nakdi yardımı, 72 aileye 104 bin 900 TL tutarında kırmızı et yardımı, 32 aileye 99 bin 200 TL tutarında ev eşyası yardımı, 104 aileye 104 bin TL tutarında kırtasiye yardımı, 37 aileye 48 bin TL tutarında hasta ve çocuk bezi yardımı, 13 aileye 30 bin TL tutarında alışveriş çeki yardımı, 13 aileye 17 bin 600 TL tutarında temizlik malzemesi yardımı, 2 aileye 8 bin TL tutarında yakacak yardımı, 8 aileye 13 bin TL tutarında battaniye yardımı olmak üzere; toplamda bin 355 aileye 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduk."

"Yurtdışına 746 bin 950 TL tutarında yardımda bulunduk"

Ayrıca, yurtdışında yapılan yardımlara değinen Sağlık, "Umut Kervanı Vakfımız aracılığıyla özellikle Gazze'ye acil yardım kapsamında hayırseverlerimizin yardımlarını Gazzeli kardeşlerimize ulaştırdık. Yemen, Suriye ile Afrika ülkelerindeki muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Yurtdışında 73 bin TL tutarında su kuyusu yardımı; 546 bin 500 TL tutarında kurban eti yardımı; 6 bin 500 TL tutarında süt keçisi yardımı; 2 bin 100 TL tutarında ekmek yardımı; 54 bin 950 TL tutarında ayakkabı yardımı; 48 bin 200 TL tutarında nakdi yardım; 15 bin 700 TL tutarında sıcak yemek yardımı olmak üzere; toplam 746 bin 950 TL tutarında yardımda bulunduk."

Son olarak Sağlık, "Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Müminler birbirini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücudun azaları gibidir buyuruyor.' Rabbim, hepimizi bu dünyada Resulullah'ın belirttiği müminler gibi kenetlenen, zalimlerin zulmüne karşı birbirini koruyan kollayan kişilerden etsin. Rabbim tüm hayırseverlerimizden razı olsun, yaptıkları yardımları dergâhı izzetinde kabul etsin inşallah." dileğinde bulundu. (İLKHA)

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Her rezerv alanında bir taziye evi inşa ediliyor

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakır’da silah ve kaçakçılık operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor