• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor

14 Ekim 2024, Pazartesi 20:46
14 Ekim 2024, Pazartesi 20:46
Malatya Valisi Seddar Yavuz: 10 bin 706 kırsal konutun inşası devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Düzenlenen "Kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı"nda konuşan Vali Seddar Yavuz, 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutun inşasının devam ettiğini söyledi.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD Toplantı Salonu'nda, kırsal konutlarda altyapı ve üstyapı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkân ve kabiliyetiyle yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutlar ile ilgili alt ve üst yapı çalışmalarını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, aksayan koordinasyon ve iş birliği gerektiren hususları istişare edeceğiz. Bu vesileyle, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yüklenici firmalara, proje ve inşaat faaliyetlerinde görev alan işçilerden mühendislere kadar katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu imkânları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve her düzeydeki yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Kentte; 303 mahallede, 1.504 lokasyonda, 10 bin 706 kırsal konutunun inşasının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip eleman sayılarını artırmaları, işleri hızlandırmaları ve kura çekilmiş, teslim edilme aşamasına gelmiş, fiziki ilerlemesi yüzde 90 üzerinde olan köylerde imalatların tamamlanması yönünde kararlar alınmıştı. Gelişmeler doğrultusunda, MASKİ 37 köyde altyapı işlerini tamamlamış ve 122 köyde çalışmalarını başlatmış ve sürdürmektedir. Yatırım İzleme Müdürlüğü, 9 köyde altyapı çalışmalarını başlatmıştır. Ay sonuna kadar 22 mahallede daha çalışma başlatılacaktır. MASKİ, daha fazla noktada ve daha organize bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İşlerde anlamlı bir hızlanma gözlemlenmektedir. Ancak, firmaların ekip sayılarında birkaç firmayı aynı hızda olmaması nedeniyle uyararak sözlerinde durmasını istedik. Fiziki ilerlemesi yüzde 90 ve üzerinde olan köylerde altyapının tamamlanmasıyla yerleşimlere başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kırsal konutlarda 3 bin 25 betonarme konutun kurasının çekildiğini anımsatan Vali Yavuz, Toplamda, "329 konut yüzde 40 ile yüzde 70 arasında, 1.200 konut ise yüzde 70 ile yüzde 100 arasında ilerleme göstermektedir" dedi. (İLKHA)

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Buzağı ve çiğ süt destekleme ödemeleri için tarihler açıklandı

Çanakkale'de orman yangını

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Şimşek, komisyonda yaşananları anlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem