• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Malatya Valisi Yavuz, kentteki bir aylık asayiş olaylarını değerlendirdi

02 Ekim 2024, Çarşamba 14:15
02 Ekim 2024, Çarşamba 14:15
Malatya Valisi Yavuz, kentteki bir aylık asayiş olaylarını değerlendirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2023 yılıyla karşılaştırıldığında evden hırsızlık olaylarında yüzde 67 oranında bir azalma sağlandığını söyledi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Arif Çl ile İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Tolunay Başer ile birlikte valilik toplantı salonunda son bir ayda yaşanan asayiş verileri ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Son bir ayda 2 bin 127 asayiş olayı meydana geldiğini ve bu olaylar sonucunda 2 bin 426 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Yavuz, 2023 yılı temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan dönemde toplam 8 bin 148 asayiş olayı kaydedildiğini söyledi.

2024 yılının aynı döneminde bu rakam 7 bin 877 olarak belirlendi. Böylece 2023 yılına göre toplam asayiş olaylarında yüzde 3 azalmanın yaşandığını kaydetti.

Vali Yavuz, "Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı 2023 yılında yüzde doksan beş nokta bir, 2024 yılında ise yüzde doksan beş nokta altıya yükseldi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2023 yılında 542 olay yaşanırken, 2024 yılında bu sayı 331 olarak kaydedildi; bu da yüzde 38,93 oranında bir azalma demek. Kişilere karşı işlenen suçlarda ise 2023 yılında 834 olay yaşanırken, 2024 yılında bu sayı 674 olarak belirlendi. Bu durum, yüzde 19,18'lik bir düşüşü ifade ediyor." dedi.

Son bir ayda ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısının 259 olduğunu belirten Yavuz, bu kazaların il genelindeki trafik güvenliği açısından endişe verici olduğunu vurguladı.

Motorlu taşıt sayısının 2023 yılında 212 bin 261 iken, 2024 yılında 230 bin 692'ye yükseldiğini belirtti. 2023 yılında 375 bin 458 araç kontrol edilirken, 2024 yılında bu sayı 403 bin 151'e çıktı. Cezai işlem uygulanan araç sayısı ise, 63 bin 905'ten 72 bin 37'ye yükseldi.

Narkotik suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, son bir ayda 308 olayda 434 kişinin gözaltına alındığını ve 55'inin tutuklandığını bildirdi. Ele geçirilen narkotik maddeler arasında 7 bin 678 gram esrar, 573 gram metamfetamin ve 36 bin 48 adet kenevir tohumu bulunuyor. Ayrıca, terörle mücadelede 7 operasyon gerçekleştirildiği ve 14 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Vali Yavuz, güvenli okul uygulamalarının artırıldığını, okul çevresinde yapılan denetimlerin devam ettiğini ve bu kapsamda 679 güvenlik ekibi ve 2 in 515 güvenlik personelinin görev yaptığını ifade etti.

Ayrıca, nargile kafelere yönelik denetimlerin de artarak devam edeceğini belirterek, bu işletmelerde ruhsatı olmayanlara 10 günlük bir süre tanındığını açıkladı.

Evden hırsızlık dahil tüm hırsızlık oranlarında ciddi düşüşler yaşandığını vurgulayan Vali Yavuz, 2023 yılıyla karşılaştırıldığında evden hırsızlık olaylarında yüzde 67 oranında bir azalma sağlandığını söyledi. Tüm bu çalışmaların Malatya'nın güvenli ve huzurlu bir şehir olma yolunda atılan kararlı adımlar olduğunu belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı