• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

17 Mayıs 2025, Cumartesi 02:25
17 Mayıs 2025, Cumartesi 02:25
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında binlerce öğrenciye eğitim verildiğini ve çocuklara İslami bilgileri kazandırmayı amaçladıklarını belirten Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bu etkinliğin temel amacının ise Malatyalılara Kur'an kurslarını tanıtmak ve bu ku

Malatya İl Müftülüğü tarafından 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt ilçesi Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda düzenlenen Aile-Çocuk Buluşması, 4-6 Yaş Kur'an Kursları Tanıtım Günleri ve Hayır Çarşısı etkinliği başladı.

Etkinlik, iki gün boyunca 10.00-22.00 saatleri arasında devam edecek ve Malatyalı vatandaşlara çocuk eğitimi konusunda önemli bilgiler sunacak.

4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealini okunmasıyla başlayan etkinlik, şiirlerin okunması ve çeşitli gösterilerle devam etti.


 

"Çocuklarımıza geleneklerine bağlı dini bilgiler kazandırmayı amaçlıyoruz"

İl Müftüsü Ramazan Dolu, etkinlik hakkında İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının Malatya'da binlerce öğrenciye eğitim verdiğini ve çocuklara geleneklerine bağlı dini bilgileri kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Müftü Dolu, "Yıl boyunca binlerce öğrencimizi 4-6 yaş grubu kurslarımıza alıyoruz ve onlarla bir yıl boyunca çalışıyoruz. Onlara farklı alanlarda alışkanlıklar kazandırmaya, eğitimler vermeye ve oyunlar oynatmaya çalışıyoruz. Temel amacımız, çocuklarımızın geleneklerine bağlı dini bilgilerini öğrenebilecekleri kurslar açmak ve bu eğitim sürecini devam ettirmek." olduğunu söyledi.

"Bu etkinliğin temel amacı Malatyalılara Kur'an kurslarını tanıtmak"

Bu etkinliğin temel amacının Malatyalılara Kur'an kurslarını tanıtmak olduğunu ve yaklaşık 30 çadırda kurslarda öğretilen etkinliklerin fiili olarak gösterileceğini ifade eden Müftü Dolu, etkinlik kapsamında 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında uygulanan eğitim metotları ve aktivitelerin Malatya halkına tanıtılacaklarını belirtti.

"Veliler, çocuklarını nasıl bir eğitime gönderdiklerini fiili olarak görebilecekler "

İl Müftüsü Dolu, katılımcılara çocuk eğitimi hakkında pratik bilgiler verileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Elif Ba'yı nasıl öğretiyoruz, oyunları nasıl oynatıyoruz, el becerilerini nasıl kazandırıyoruz gibi uygulamalar burada Malatyalılara gösterilecek. Böylece veliler, çocuklarını nasıl bir eğitime gönderdiklerini fiili olarak görebilecekler."

"İki gün boyunca hem çocuklarımıza yönelik eğitim çalışmalarını tanıtacağız hem de aile içi ilişkileri güçlendiren Çocuk-Aile Buluşmasını gerçekleştireceğiz"

Müftü Dolu, "Ayrıca, bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız tarafından 2025 yılı 'Aile Yılı' olarak ilan edilmişti. Biz de 'Çocuk-Aile Buluşması ve 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Tanıtım Günleri' adı altında bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Burada dedeye de anneye de babaya da hitap eden etkinlikler var. İki gün boyunca hem çocuklarımıza yönelik eğitim çalışmalarını tanıtacağız hem de aile içi ilişkileri güçlendiren Çocuk-Aile Buluşmasını gerçekleştireceğiz." dedi.

Malatya İl Müftülüğü'nün tertip ettiği bu geniş çaplı etkinlik, çocukların dini eğitim sürecini velilere daha iyi tanıtmak ve aile içi iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla düzenleniyor. Etkinlik boyunca çeşitli aktiviteler ve eğitim programları sunularak, Malatya halkının bilinçlenmesi sağlanacak.

Müftülük, Malatyalıları etkinliğin son gününe kadar Kent Park’a davet ederken, etkinlikle ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmeleri amaçlanıyor. (İLKHA)

Altın fiyatları yatay seyirde

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr birçok bölgede hayatı olumsuz etkileyebilir

Dr. Hüsam Ebu Safiye zindanda yaşam mücadelesi veriyor: 30 kilo verdi, ilaçsız bırakıldı

Direniş işgalcilere ağır kayıplar verdirdi: Siyonist ordu katliamlar için 98. Tümeni yeniden Gazze'ye sürdü

Siyonist rejim ve ABD'den Yemen'e tehdit: İran gibi vurulacak

Trump: israil, Gazze'de 60 günlük ateşkese onay verdi

Dana ve kuzu eti diye satılan ürünlerde kanatlı eti çıktı

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e: Toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluk

Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 42 kişi gözaltına alındı

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatları yatay seyirde

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr birçok bölgede hayatı olumsuz etkileyebilir

Dr. Hüsam Ebu Safiye zindanda yaşam mücadelesi veriyor: 30 kilo verdi, ilaçsız bırakıldı

Direniş işgalcilere ağır kayıplar verdirdi: Siyonist ordu katliamlar için 98. Tümeni yeniden Gazze'ye sürdü

Siyonist rejim ve ABD'den Yemen'e tehdit: İran gibi vurulacak

Trump: israil, Gazze'de 60 günlük ateşkese onay verdi