• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Malatya'da büyükbaş kurbanlık fiyatları açıklandı

GÜNDEM 25.04.2025 16:07:27 0
Malatya

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, yapılan istişareler neticesinde 2025 yılı Kurban Bayramı'nda tosun canlı kilogram fiyatının 295-315 TL, düve canlı kilogram fiyatının 260-275 TL, damızlık vasfını yitirmiş inek ise 225-235

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer ve Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu kırmızı et üreticileri birliğinde bir araya gelerek, bu yıl kesilecek büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatları, kurbanlık kesim ücreti ve hangi hayvanların kesilmesi ile ilgili ortak basın açıklaması düzenlediler.

Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Mehmet Taneli, yaklaşan Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, ülkenin yaşadığı hastalıklar, depremler ve doğal afetlerden korunma temennisinde bulundu. Taneli ayrıca, yeryüzünde zulüm görenlerin, özellikle Gazze'deki Müslümanların zulümden kurtulması için dua etti.

Taneli, üreticilerin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, Malatya ili 2025 yılı kurbanlık canlı kilogram fiyatlarının belirlenmesi amacıyla ilgili birlik ve oda başkanlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Yapılan istişareler sonucunda artan üretim maliyetleri ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğinin göz önünde bulundurulduğunu belirten Taneli, çevre illerindeki ortalama fiyatların da dikkate alındığını vurguladı.

Açıklanan fiyatların öngörü niteliğinde olduğunu ve üretici ile tüketici arasındaki dengeyi gözetmeyi amaçladığını kaydeden Taneli, 2025 yılı için öngörülen kurbanlık tosun canlı kilogram fiyatının 295-315 TL, düve canlı kilogram fiyatının 260-275 TL, damızlık vasfını yitirmiş inek ise 225-235 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Taneli, açıklanan fiyatların tavsiye niteliğinde olduğunu yineleyerek, Kurban Bayramı'nın huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer ise büyükbaş kurbanlıklarda kesim ve 4 parçaya ayırmanın 6 bin TL, tüm parçalamayı da 6 bin TL olarak, küçükbaş kurbanlıkların ise kesim, yüzme bin TL, kesim yüzme ve pay edilmesini bin 250 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu da "Biz özellikle buradan kurban kesenlere damızlık hayvanların kesilmemesini istiyoruz. Çünkü bunlar süt fabrikalarıdır. Hem üreticiler hem kurban alanlar buna dikkat etsin, çünkü eğer biz kendi elimizdeki fabrikalara (İnek) sahip çıkmasak, üretimde bulumayız ve dışarıya mahkum oluruz." diye uyarıda bulundu. (İLKHA)

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ