• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Malatya'da düzenlenen bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

14 Nisan 2025, Pazartesi 20:22
14 Nisan 2025, Pazartesi 20:22
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Malatya genelindeki liselerin yoğun ilgi gösterdiği "Şampiyon Kim?" bilgi yarışmasının ilk eleme turları başladı.

Gençlerin bilgi düzeyini artırmak, akademik başarılarını desteklemek ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şampiyon Kim?" liseler arası bilgi yarışması, Belediyenin Konferans Salonu'nda geniş katılımla başladı.

Hafta boyunca sürecek olan ilk eleme turlarında okullar üçerli gruplar hâlinde sahneye çıkarak, genel kültür, tarih, coğrafya, edebiyat, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, güncel konular ve spor gibi çeşitli kategorilerde hazırlanan soruları yanıtlıyor. Yarışma sürecinde her okul 10 soruya cevap verirken, her doğru yanıt 10 puan üzerinden değerlendiriliyor.

Sorular, yarışmanın düzenleme kurulu tarafından hazırlanan dört seçenekli test formatındaki havuzdan çekiliyor ve süre tutuluyor. Süre aşımı durumunda cevaplar geçersiz sayılıyor. Cevaplar, silinebilir tahtaya yazılarak veriliyor ve ancak moderatör tarafından istenildiğinde açıklanıyor. Süreç boyunca öğrencilerin cep telefonu, kaynak kitap, sözlük gibi araçları kullanması yasak. Aynı şekilde salonda bulunan izleyicilerle iletişim kurulması da kurallar gereği engelleniyor. Yarışmacıların başka ekiplerden yardım alması kesinlikle yasak olup, saygılı ve centilmen davranmaları zorunlu tutuluyor.

İkinci eleme turları 28-30 Nisan'da

Elemeleri başarıyla geçen okullar, 28-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ikinci eleme programında karşı karşıya gelecek. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ikinci eleme turunda finale çıkmak için mücadele edecek okullar, Malatya'nın en iyilerini belirleyecek.

"Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem bilgi hem de sosyal açıdan destekliyoruz"

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, yarışmanın sadece bilgiye dayalı bir rekabetten ibaret olmadığını vurgulayarak, "Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem bilgi hem de sosyal açıdan destekliyoruz. Ekip çalışması, özgüven ve saygı kültürü gibi değerleri kazandırmayı önemsiyoruz. Yarışmaya katılan her öğrenci bizim gözümüzde birer kazanandır." dedi.

Yarışma sonunda eşitlik olması durumunda, eşit puandaki gruplara üçer soru daha sorulacak. Eşitliğin devam etmesi hâlinde ise eşitlik bozuluncaya kadar bire bir soru yöneltilerek kazanan belirlenecek. Yarışma boyunca ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar ve değişiklikler, düzenleme kurulu yetkisiyle çözüme kavuşturulacak. Kurul, gerekli gördüğü hallerde yarışmayı erteleme ya da iptal etme hakkına da sahip olacak. (İLKHA)

Siirt'te kalp damar tedavisinde yeni bir dönem: Kapalı damarlar başarıyla açıldı

Siirt'te gençler sabah namazında buluştu

İngiltere'de trende bıçaklama: 9 yaralı

Batman Valiliğinden mühürlenen kum ocağına ilişkin açıklama

Gazze'deki soykırımın bilançosu: 68 bin 865 şehit

Diyarbakır'da 9 aylık kaza bilançosu: 26 ölü 4 bin 611 yaralı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulamasında 9 kişi yakalandı

Rusya: Son 24 saatte 280'den fazla Ukrayna İHA'sını imha ettik

Cezayir, Fransa'nın soykırım dolu sömürüsünden 71 yıl önce başlattığı devrimle bağımsızlığına kavuştu

Sri L’da 50 televizyon kanalı artık Türksat 6A üzerinden yayın yapacak

İşgal rejimi Suriye’de saldırılarını sürdürüyor

İran, ABD'den nükleer görüşmelerin yeniden başlatılması yönünde mesajlar aldı

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt'te kalp damar tedavisinde yeni bir dönem: Kapalı damarlar başarıyla açıldı

Siirt'te gençler sabah namazında buluştu

İngiltere'de trende bıçaklama: 9 yaralı

Batman Valiliğinden mühürlenen kum ocağına ilişkin açıklama

Gazze'deki soykırımın bilançosu: 68 bin 865 şehit

Diyarbakır'da 9 aylık kaza bilançosu: 26 ölü 4 bin 611 yaralı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulamasında 9 kişi yakalandı