• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

Malatya'da evde sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

23 Haziran 2025, Pazartesi 10:08
23 Haziran 2025, Pazartesi 10:08
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplantıda, kent genelinde evde sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet sunum süreçleri, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylere yönelik uygulamalar ile çok paydaşlı kurumsal iş birliğini kapsayan yapısal alanlar ele alındı.

Malatya Valiliği himayelerinde, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Evde Sağlık Hizmetleri 2025 Yılı 1. İl Değerlendirme Toplantısı, Vali Sayın Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya'da yaşlı nüfus Türkiye ortalamasının üzerinde

Valilik açıklamasına göre, Malatya'nın 2024 yılı nüfusu 750 bin 491 olarak kaydedildi. 65 yaş ve üzeri bireylerin oranı yüzde 12,1’e ulaşarak Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. 80 yaş üzeri birey sayısı ise 18 bin 101 olarak belirlendi. Bu tablo, sağlık ve bakım hizmetlerinin bütüncül ve önleyici yaklaşımlarla planlanmasının önemine işaret ediyor.

Evde sağlık hizmetleri geniş ağıyla hedef aştı

Malatya genelinde hizmet veren 14 hastane ve Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 20 ekip ve 20 araç, farklı disiplinlerden 120’den fazla sağlık profesyoneliyle evde sağlık hizmeti sunuyor.

2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde; 4 bin 186 kayıtlı aktif hasta sisteme dahil edildi, 6 bin 693 hastaya takip hizmeti sunuldu, 21 bin 139 ev ziyareti gerçekleştirildi.

Bu verilerle, ziyaret sıklığı ortalaması 3,16’ya ulaşarak, Sağlık Bakanlığı’nın 2,5 hedefinin üzerine çıkıldı.

Yaşam poliklinikleri her ilçeye ulaştı

Vali Yavuz'un öncülüğünde yaygınlaştırılan Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) modeliyle 2025 yılı itibariyle Arguvan hariç tüm ilçelerde YAŞAM poliklinikleri faaliyete geçti. Model kapsamında 80 yaş üstü 9 bin 800 bireyle birebir temas kuruldu. Hizmetler; evde bakım, poliklinik muayene, uzaktan danışmanlık ve yönlendirme süreçlerini kapsıyor.

Kurumsal iş birliğiyle çok paydaşlı yapı gelişiyor

Toplantıda, evde sağlık sistemine Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, SGK, İl Müftülüğü ve STK’ların sağlayabileceği katkılar ele alındı. Hane içi temizlik, kişisel bakım, psikososyal destek, manevi danışmanlık ve tıbbi cihaz temini gibi birçok konuda iş birliği alanları oluşturuldu.

Katılımcılar, "Evde sağlık: saygıyla başlar, vefayla güçlenir, hizmetle anlam bulur" ilkesi doğrultusunda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması yönünde önemli kararlar aldı.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra Vali Yrd. Sedat Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cezmi Karaca, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cevdet Tatar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halime Akyüz ve sağlık çalışanları katıldı. (İLKHA)

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi

Şanlıurfa’da trafik kazası: 6 yaralı

Otomobil su kanalının korkuluklarına çarptı: 1 yaralı

40 bin kişi Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı

Kocaeli ve İznik'teki orman yangınlarının duman bulutu Bursa semalarını kapladı

Diyarbakır’da 3 ayrı noktada orman yangını

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

Yatağa bağımlı çocuklara yönelik yatak desteği başladı

Pakistan'da sel: 146 ölü

Yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar: Camiye çok alıştık, kurs sayesinde oldukça dini bilgiler edindik

Anamur’da yaz Kur'an kursları şenlikle tamamlandı

Balıkçılar 1 Eylül balık sezonunu dört gözle bekliyor

Batman'da engelli bireyler için yeni merkez hizmete girdi

Patnos ilçesinde gençler Gazze için yürüdü

Mersin’de asayiş operasyonu: 305 aranan şahıs yakalandı

Bursa'da AVM otoparkında yangın: 6 otomobil kullanılamaz hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “İnsanlığın Vicdanı Gazze’de Sınanıyor” makalesi

Mali'de darbe girişimi engellendi

Maharetli eller en güzel yemeği yapmak için yarıştı

Sırbistan'da hükümet karşıtı protestolar devam ediyor

Ukrayna'dan Rus petrol rafinerisine saldırı

İsveç'te camiye silahlı saldırı

Adıyaman'da ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor

İngiliz milletvekillerinden Starmer'a: siyonist büyükelçiyi sınır dışı edin

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Bursa’da aynı çeşmeden su içen tilki ve sincap, foto kapanla görüntülendi