Malatya'da İl Koordinasyon ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 10.04.2025 20:08:55 0

Kentte yürütülen kamu ve belediye yatırımlarının genel değerlendirilmesi amacıyla, Vali Seddar Yavuz başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine girilen verilere göre Malatya'da 2025 yılı itibarıyla kamu kurumları ve belediyeler tarafından toplam 445 proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Vali Yavuz, bu projelerden 4'ünün tamamlandığını, 230'unun devam ettiğini, 169 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 42 projeye ise henüz başlanmadığını ifade etti.

2025 yılı kamu yatırımlarının toplam proje tutarının 78 milyar 899 milyon TL olduğunu aktaran Vali Yavuz, bu projelere tahsis edilen toplam ödeneğin 16 milyar 387 milyon TL olduğunu, yılın başında olunması nedeniyle bu ödenekten yapılan toplam harcamanın 2 milyar 60 milyon TL seviyesinde gerçekleştiğini ve nakdi gerçekleşme oranının yüzde 13 olduğunu belirtti.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, 2025 yılı yatırım ödeneklerinden en yüksek payı yüzde 35 ile ulaştırma sektörünün aldığına dikkat çeken Vali Yavuz, bu sektör için 5 milyar 766 milyon TL ödenek ayrıldığını, ulaştırma sektörünü yüzde 24'lük pay ve 3 milyar 906 milyon TL ödenekle Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörünün takip ettiğini söyledi.

Eğitim sektörüne yüzde 14'lük payla 2 milyar 211 milyon TL, tarım sektörüne yüzde 11'lik payla 1 milyar 821 milyon TL, kültür ve turizm sektörüne ise yüzde 7'lik payla 1 milyar 183 milyon TL ödenek tahsis edildiğini aktaran Vali Yavuz, diğer sektörlere ise yüzde 9'luk payla 1 milyar 497 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.

Vali Yavuz, 2025 yılı yatırım programı kapsamında tüm kurum ve kuruluşların tam bir uyum ve iş birliği içerisinde yatırım ve hizmetleri etkin bir şekilde yürüteceklerine olan inancını yineleyerek, toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür etti. (İLKHA)

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor