• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Malatya'da Kassam Tugayı komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

31 Ocak 2025, Cuma 16:24
31 Ocak 2025, Cuma 16:24
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, Kassam Tugayları Genel Kurmay Başkanı şehid Muhammed Deyf ve 6 diğer komutanın şehadetleri nedeniyle gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde gıyabi cenaze namazı öncesi basın açıklaması düzenlendi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Bilal Karaduman, konuşmasına şehidlere selam göndererek başladı. Karaduman, "Selam olsun, Allah'a verdiği söze sadık kalanlara! Selam olsun, bir volkan olup, bir tufan olup, işgale karşı patlayanlara! Selam olsun, dünyevi hiçbir kaybın korkutmadığı muttaki müminlere! Selam olsun, unuttuklarımızı hatırlatıp, kaybettiklerimize sahip çıkanlara! Selam olsun, İzzeddin el-Kassam’lara, Şeyh Ahmed Yasin'ler'e, Abdülaziz Rantisi'lere! Selam olsun, Yahya Ayyaş’lara, Muhammed Durra’lara! Selam olsun, İsmail Heniyye’lere, Yahya Sinvar’lara, Salih Aruri’lere, Muhammed Dayf’lara! Ve binler selam olsun, ümmet'in onurunu kurtarmak için bu kutlu mücadeleye ve mücahedeye talip olanlara!" ifadelerini kullandı.

Filistin davasına destek

Karaduman, Filistin davasını kalbinin tam orta yerinde hissedenlerin bu mücadelenin yılmaz savunucuları olduğunu belirterek, "Bugün bir kez daha, işgalci siyonist israilin ve kirli işbirlikçilerinin karşısında; şanlı Filistin direnişinin yanında olduğumuzu ilan ve ikaz etmek için toplanmış bulunmaktayız. Bugün bir kez daha, şehit şehit büyüyen bir mücadelenin aziz şehitlerini anmak ve şehadetlerini kutlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız." dedi.

Aksa Tufanı operasyonu ve işgalcilerin yenilgisi

Karaduman, Aksa Tufanı operasyonunun işgalcilerin planlarını yerle bir ettiğini vurgulayarak, "Katil israil, 7 Ekim sabahında, bölge ve Filistin toprakları üzerinde uygulamaya koyduğu planlarının yerle yeksan olacağını, mutlak başarıya ulaşan Aksa Tufanı operasyonu ile acı bir şekilde tecrübe etmiştir. Bugün bir kez daha bizleri bu kutlu sabaha uyandıran, bu mukaddes mücadelenin safında yer almamızı sağlayan Cenab-ı Allah'a sonsuz hamd ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gazze ve Filistin direnişi

Gazze'deki direnişin önemine dikkat çeken Karaduman, "Aksa Tufanı operasyonuyla birlikte, gasıp Yahudi varlığının Gazze nezdindeki ve bölge nezdindeki tüm kirli emelleri yerle yeksan olmuştur! Yenilemez, yıkılamaz ve geçilemez denilen ne varsa, hepsi hiçliğe esir olmuştur! Gazze'yi insansızlaştırarak Kassam Tugayları'nı ve mücahidlerin varlığını bitirmeyi hedefleyen katil israil, ümmetin ve topraklarının felahı için malıyla, canıyla ve evlatlarıyla cihad eden Kassam Tugayları karşısında, bugüne kadar hiç olmadığı kadar ağır bir yenilgiyi kabul etmek zorunda kalmıştır!" dedi.

Takas anlaşması ve Filistin direnişinin gücü

Karaduman, takas anlaşmasının Filistin direnişinin gücünü ve varlığını tüm dünyaya ilan ettiğini belirterek, "Aksa Tufanı operasyonuyla birlikte, Gazze'deki dengelerin değişemeyeceğini anlayan katil İsrail, takas anlaşmasıyla bu dengelerin gücünü ve varlığını tüm dünyaya açıkça ilan etmek zorunda kalmıştır! Filistin direnişi asla ve asla İslam'i ve insani tutumundan bir nebze olsun taviz vermemiştir! İşte takas süreci bunun en büyük göstergelerinden bir tanesidir." sözlerine yer verdi.

Şehidlerin mücadelesi ve direnişin devamı

Şehidlerin mücadelesinin önemine vurgu yapan Karaduman, "Bizim mücadelemiz, şehitlerin kanıyla filizlenen bir mücadeledir. Bizim mücahedemiz, şehit şehit büyüyen bir mücahededir! Bizim direnişimiz, şehitlerin açmış olduğu yollarla zafere ulaşacak bir direniştir! Bizim mukavemetimiz, şehitlerin gayesiyle güçlenen bir mukavemettir! Nasıl ki, Filistin mücadelesinin bugünlere taşınmasını sağlayan aziz komutanlarımızın şehadetleri bu kutlu direnişi sekteye uğratmamışsa; dün olduğu gibi bugün de aziz komutanımız Muhammed Dayf’ın ve direnişinin kahramanlarının şehadetleri bu mücadeleyi durduramayacaktır!" dedi.

Karaduman, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Cenab-ı Hak siyonist israile karşı çarpışan yiğit kardeşlerimize güç, kuvvet versin, attıklarını isabet ettirsin, bu kıymetli mukavemeti İslam ümmetinin uyanışına ve Aksa Tufanı operasyonunun mutlak zaferine vesile eylesin. Buradan tekraren, aziz şehidimiz Muhammed Dayf başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin şehadetlerini kutluyor; bu kıymetli mücadelenin yalnız ve kimsesiz olmadığı bir kez daha ilan ediyoruz. Özgür Kudüs'te buluşmak dileğiyle."

Basın açıklamas; İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Mehmet Refik Metin'in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor

Malatya'da silahlı kavga: 2 yaralı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Yılmaz: Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var

HÜDA PAR heyetinden Bingöl’de esnaf ziyareti

Batman'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

SGK’dan Batman'daki tekstil işletmesine bilgilendirme ziyareti

Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Batı Şeria'da Yahudi terörü: Filistinlilerin araçları ateşe verildi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı

İstanbul barajlarında alarm: Doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Kronik strese karşı kalbi koruyan 6 kritik adım

BESO Başkanı Çiftçi'den gençler için meslek ve üretim vurgusu

Tesla’nın “otonom” iddiaları çöktü: Satış ve üretim askıya alınabilir

Malatya gıda zehirlenmesi şüphesi: 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

BM'den Gazze'ye yardım çağrısı, Avrupa'dan Yahudi terörüne tepki

72 ilaç daha SGK’nın geri ödeme listesine alındı

250 bin km hızla gelen ziyaretçi: 3I/ATLAS gökbilimcilerin merceğinde

Gaziantep'te kumar operasyonu: 9 kişiye idari para cezası

Tayland basını: Ordu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”