• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Malatya'da kırsal deprem konut projeleri istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı

10 Eylül 2024, Salı 19:51
10 Eylül 2024, Salı 19:51
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AFAD toplantı salonunda düzenlenen ve Vali Seddar Yavuz'un başkanlık ettiği Kırsal Deprem Konut Projeleri istişare toplantısında, kırsal bölgelerde inşa edilen kalıcı deprem konutlarının durumu ve projelerin ilerleyişi değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz "6 Şubat depremleri sonrası konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımız da yeni yaşam biçimi oluşuyor, vatandaşlarımızı süratle yeni güvenli huzur içinde yaşayacakları konutlarına kavuşturmalıyız. İşlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için inşaatlar da personel eksikliği varsa ekip sayısının artırılması ve çalışmaların bir plan dâhilinde yapılması gerekmektedir. Olağanüstü dönemlerde, olağan şartlarla çalışarak başarıya ulaşmak mümkün değildir. Depremden etkilenen bölgelerde kış aylarının yaklaşmasıyla barınma sorunlarının çözülmesi önceliğimiz haline geldi. Bu nedenle, depremzede vatandaşlarımızı süratle, güvenli ve huzur içinde yaşayacakları yeni konutlarına kavuşturmalıyız" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, "Daha profesyonel bir çalışma anlayışı benimsenmeli, organize bir şekilde hareket ederek varsa eksiklerimizi hızla gidermeliyiz. İnşaat sezonunun sonlarına yaklaşıyoruz; hava şartlarını da göz önünde bulundurarak daha hızlı çalışmamız gerekmektedir. Birlik içinde birbirimize destek olarak, vatandaşlarımızı kış gelmeden sıcak yuvalarına kavuşturmalı ve onların dualarına talip olmalıyız. İnşaat çalışmaları devam eden ilçelerimizde kaymakamlarımız, ilgili birim müdürlerimiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz sürekli olarak koordinasyon ve iş birliği içinde hareket edeceklerdir" dedi.

Toplantıda firma yetkilileri, kalıcı kırsal deprem konut projelerinin hangi aşamada olduğu, karşılaşılan zorluklar, yürüttükleri inşa çalışmaları hakkında bilgi vererek, sorunların çözümüne yönelik taleplerini ilettiler.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Bakanlık Koordinatörü Muhammet Bektaş, YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili firmaların temsilcileri katıldı. (İLKHA)

Samsun’da motosiklet ve kuryelere trafiğe çıkma yasağı

İşgal zindanlarında bir Filistinli esir daha şehit edildi

Kırsal kalkınma desteklerinde yeni dönemde hibeler artırıldı

Bingöl’de kar yağışına rağmen hastalara sağlık hizmeti

Pakistan'da feci kaza: 14 ölü, 16 yaralı

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama

Kayıp Malezya uçağına ilişkin yeni gelişme

Tendürek Geçidi’nde ulaşım geçici olarak durdu

Finlandiya, Rusya’dan gelen gemiye el koydu

Batman’da kar nedeniyle garaj çöktü: Çok sayıda araç hasar aldı

Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller

Bitlis’te çığın altında kalan tanker sürücüsü kurtarıldı

Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ABD’den Tayvan’a 328 milyon dolarlık silah satışı

Yenihal’de çatının çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun’da motosiklet ve kuryelere trafiğe çıkma yasağı

İşgal zindanlarında bir Filistinli esir daha şehit edildi

Kırsal kalkınma desteklerinde yeni dönemde hibeler artırıldı

Bingöl’de kar yağışına rağmen hastalara sağlık hizmeti

Pakistan'da feci kaza: 14 ölü, 16 yaralı

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama

Kayıp Malezya uçağına ilişkin yeni gelişme