• BIST 100

    17803,28%-0,12
  • DOLAR

    45,20% 0,04
  • EURO

    52,99% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6633,52% -1,03
  • Ç. ALTIN

    10592,32% -0,63

Malatya'da "Küresel Kırılmalar ve Yerel Dayanıklılık" sempozyumu gerçekleştirildi

04 Mayıs 2026, Pazartesi 16:11
04 Mayıs 2026, Pazartesi 16:11
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'da gerçekleştirilen "Küresel Kırılmalar ve Yerel Dayanıklılık" sempozyumunda konuşan Vali Seddar Yavuz, deprem sonrası yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, "124 bin bağımsız bölüm hayata geçirildi, modern altyapısıyla yeni bir şehir kurduk." ded

Malatya'da, küresel ölçekte yaşanan ekonomik, politik ve çevresel dönüşümlerin yerel düzeydeki etkilerinin ele alındığı “Ekonomik Bağlamda Küresel Kırılmalar ve Yerel Dayanıklılık Sempozyumu”, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, böylesi anlamlı bir çalışmanın Malatya'da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok önemli bir kırılma ve sınama sürecinden geçtik. Sadece deprem bölgesi olarak değil, ülke olarak geleceğimizi dahi tehdit edebilecek büyük bir afetle yüzleşmek zorunda kaldık. Bu süreçte Malatya; sosyal, ekonomik ve psikolojik tüm yönleriyle ağır bir yük taşıdı ve hâlâ taşımaya devam ediyor. Ancak şunu açıkça ifade edebiliriz ki; milletimizin dayanıklılığı bu zorlu sınavda kendini güçlü bir şekilde göstermiştir ve bu süreçten başarıyla çıktığımızı söylemek abartı olmayacaktır."

Sempozyumun önemine de değinen Yavuz, "Bu tür çalışmaların, Malatya'nın geleceğine ışık tutacak bir yol haritası oluşturması açısından son derece kıymetli olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde sosyal ve ekonomik kalkınma, istihdamın artırılması ve hayatın yeniden canlandırılması adına yapılacak değerlendirmeler de büyük önem taşımaktadır." dedi.

Deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin detayları paylaşan Yavuz, Malatya'da yalnızca konut yapılmadığını, yeni bir şehir inşa edildiğini vurguladı.

Yavuz, "Özellikle altını çizmek isterim ki biz Malatya'da yalnızca deprem konutları inşa etmedik; yeni bir şehir kurduk. Modern mimarisi, güçlü altyapısı ve planlı üstyapısıyla geleceğin dirençli Malatya'sını inşa ettik. Şehir merkezinde 39 bin bağımsız bölüm, genişletilmiş yollar ve 4 bin 100 kapalı otopark ile birçok modern şehirde dahi bulunmayan bir altyapı oluşturuldu. Kısa süre içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından doğrudan 104 bin, yerinde dönüşüm destekleriyle birlikte 124 bin bağımsız bölüm hayata geçirildi. Bu, sadece bir yeniden inşa değil; kapsamlı bir şehircilik vizyonunun sahaya yansımasıdır." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Yavuz, eksikliklerin olabileceğini ancak ortaya konulan gayretin büyük olduğunu belirtti.

Vali Yavuz, "Elbette eksiklerimiz olabilir, ancak ortaya konulan bu büyük gayret 'depremin izlerini silmek' ifadesinin çok ötesindedir. Biz, evlatlarımıza ve torunlarımıza güçlü bir gelecek bırakacak yeni bir Malatya inşa ettik. Bu büyük başarıda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak değerlendirme ve önerilerin de bizlere yol göstereceğine inanıyor, Valilik olarak tüm kurumlarımızla bu çalışmalardan azami ölçüde faydalanacağımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen açılış konferansında, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Murat Yülek tarafından "Kriz Sarmalında Dünya: Sanayileşme, Kaynak Dağılımı ve Bölüşümün Geleceği" başlıklı sunum yapıldı.

Programın devamında düzenlenen oturumlarda; enerji, ticaret, finans ve güvenlik başlıkları çerçevesinde küresel ve bölgesel ekonomik politikalar ele alındı.

Sempozyumda ayrıca; Mevlüt Tatlıyer, Nurullah Gür, Nihat Alayoğlu ve Osman Zeki Gökçe gibi alanında uzman isimler de görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

Program, değerlendirmeleri ve istişarelerin yapılmasıyla ile sona erdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Yeşilyurt Belediyesi Otizm Yaşam ve Destek Merkezi hizmete sunuldu

Gaziantep'te Uluslararası Güvenlik Stratejileri Kongresi başladı

Bingöl’de korkutan ev yangını: 8 yaralı

Adıyaman'da park halindeki araçtan ses sistemi çalındı: Hırsızlık anı kamerada

Prof. Dr. Tarhan: Dijital çağda fırtınaya karşı deve gibi dayanıklı olmalıyız!

Ankara’da yapay zekâ gündemi

10 milyar dolarlık kayıp

ABD’de uçak kazası tehlikesi: 231 yolcu uçağı kamyona çarptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah’ı kabul etti

Telef olan 400 koyun için araştırma sürüyor

Türkiye ile Ermenistan’dan Ani Köprüsü için ortak restorasyon adımı

BAE, füze uyarısı yayınladı

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Hayat pahalılığı katlanılamaz noktaya ulaştı

9 Mayıs öncesi Moskova’da gökdelene saldırı

Aydın’da asayiş operasyonları: 42 kişi tutuklandı

Güney Afrika liderinden "kölelik tazminatlarının" ödenmesi çağrısı

Şanlıurfa’da umre ödüllü siyer yarışması ödül töreni düzenlendi

Şırnak dağlarında zorlu Uçkun mesaisi başladı

Nisan ayı ihracat verileri açıklandı

Malatya'da "Küresel Kırılmalar ve Yerel Dayanıklılık" sempozyumu gerçekleştirildi

Polonya: Daha fazla ABD askerini konuşlandırmaya hazırız

Emlak Danışmanı Tuncer: Kira fiyatları daha da artacak

Malatya'da genç kaşifleri tarih yolculuğuna çıkıyor

Avusturya, Rus elçiliğindeki 3 çalışanı "casus" iddiasıyla sınır dışı etti

Malatya'daki otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri tespit edildi

Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Hareket Etti

Gaziantep'e 73 hekiminin ataması gerçekleşti

Bakan Fidan Kuveytli mevkidaşı Sabah ile görüştü

Doç. Dr. Dindar: İznik Gölü’nde su seviyesi her yıl 22 santimetre geriliyor

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 71,7 oldu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediyesi Otizm Yaşam ve Destek Merkezi hizmete sunuldu

Gaziantep'te Uluslararası Güvenlik Stratejileri Kongresi başladı

Bingöl’de korkutan ev yangını: 8 yaralı

Adıyaman'da park halindeki araçtan ses sistemi çalındı: Hırsızlık anı kamerada

Prof. Dr. Tarhan: Dijital çağda fırtınaya karşı deve gibi dayanıklı olmalıyız!

Ankara’da yapay zekâ gündemi

10 milyar dolarlık kayıp