14065,98%0,27
42,96% 0,07
50,56% 0,22
5978,39% -0,24
9921,23% -0,31
Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, don olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik güvenliğine yönelik ilave tedbirler alındığını açıkladı.
Vali Yavuz, alınan karara ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı, don olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ilave tedbirler alınmıştır." dedi.
Tedbirler kapsamında 1 Ocak 2026 Perşembe günü, motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebileceğinin değerlendirildiğini belirten Yavuz, “Bu nedenle il genelinde söz konusu araçların bir gün süreyle trafiğe çıkışları yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali Yavuz, "Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve yetkili mercilerin yapacağı duyuruları takip etmeleri büyük önem taşımaktadır." dedi.
Alınan kararın, olası kazaların önüne geçilmesi ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulandığı vurgulandı. (İLKHA)