-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele aralıksız sürerken, Malatya’da alınan sıkı tedbirler sonucu vaka sayısında hissedilir bir düşüş yaşanmıştı. 21 Mayıs’ta kentteki korona mücadelesini değerlendiren Malatya Valisi Aydın Baruş, 16 Mayıs’tan itibaren vaka sayılarında ciddi oranda düşüş yaşandığını dile getirmişti. Ramazan Bayramı sonrası ise bugünlerde Malatya’da korkulan oldu ve vaka sayısında artış yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre, Malatya’da şu anda Turgut Özal Tıp Merkezinde 18, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 28 vaka tedavi görüyor.
BİR MAHALLE KARANTİNA ALTINDA
Öte yandan Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Mahallesi, bir vatandaşın testinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındı. Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, salgının önüne geçilmesi adına Sürür Mahallesi’nin bugün saat 12.00 itibariyle karantina altına alındığı belirtildi. Açıklamada, mahalledeki vatandaşların ihtiyaçlarının ilçe vefa destek grubu tarafından karşılanacağı belirtildi.
SADECE RANDEVULU HASTALARA BAKILACAK
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur bugün yaptığı yazılı açıklamada, toplumda salgının bittiği algısının oluştuğunu ve bu nedenle vakalarda artışın yaşandığını dile getirdi. Hastanelerinin halen pandemi hastanesi olduğunu ifade eden Beytur, aile hekimliği ve devlet hastanelerinde çözülebilecek hastalıklar için Turgut Özal Tıp Merkezine başvurulmamasını istedi. Hastanelerinin tüm polikliniklerinde sadece randevulu hastalara bakılacağını ifade eden Beytur, “Muayene için randevunuzu totm.inonu.edu.tr web adresindeki online işlemlerden veya 444 1996 numaralı çağrı merkezimizden alabilirsiniz. Randevu saatinizden en erken 20 dakika önce hastaneye geliniz. Bu süreçte lütfen maske takınız, sosyal mesafe kurallarına uyunuz. Zorunlu kalmadıkça hastaneye refakatçi getirmeyiniz” ifadelerine yer verdi.
Bir süre önce maskesiz dolaşmanın yasaklandığı kent merkezinde polis ekipleri maske takmayan vatandaşları sık sık uyarıyor. Bazı kişilerin ise hala maske takmadan dolaştığı görüldü.
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
Yükleniyor






