-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,31% 0,03
-
EURO
51,59% 0,60
-
GRAM ALTIN
6338,96% -1,04
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya’da rehavet vaka sayısını arttırdı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele aralıksız sürerken, Malatya’da alınan sıkı tedbirler sonucu vaka sayısında hissedilir bir düşüş yaşanmıştı. 21 Mayıs’ta kentteki korona mücadelesini değerlendiren Malatya Valisi Aydın Baruş, 16 Mayıs’tan itibaren vaka sayılarında ciddi oranda düşüş yaşandığını dile getirmişti. Ramazan Bayramı sonrası ise bugünlerde Malatya’da korkulan oldu ve vaka sayısında artış yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre, Malatya’da şu anda Turgut Özal Tıp Merkezinde 18, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 28 vaka tedavi görüyor.
BİR MAHALLE KARANTİNA ALTINDA
Öte yandan Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı Sürür Mahallesi, bir vatandaşın testinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındı. Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, salgının önüne geçilmesi adına Sürür Mahallesi’nin bugün saat 12.00 itibariyle karantina altına alındığı belirtildi. Açıklamada, mahalledeki vatandaşların ihtiyaçlarının ilçe vefa destek grubu tarafından karşılanacağı belirtildi.
SADECE RANDEVULU HASTALARA BAKILACAK
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur bugün yaptığı yazılı açıklamada, toplumda salgının bittiği algısının oluştuğunu ve bu nedenle vakalarda artışın yaşandığını dile getirdi. Hastanelerinin halen pandemi hastanesi olduğunu ifade eden Beytur, aile hekimliği ve devlet hastanelerinde çözülebilecek hastalıklar için Turgut Özal Tıp Merkezine başvurulmamasını istedi. Hastanelerinin tüm polikliniklerinde sadece randevulu hastalara bakılacağını ifade eden Beytur, “Muayene için randevunuzu totm.inonu.edu.tr web adresindeki online işlemlerden veya 444 1996 numaralı çağrı merkezimizden alabilirsiniz. Randevu saatinizden en erken 20 dakika önce hastaneye geliniz. Bu süreçte lütfen maske takınız, sosyal mesafe kurallarına uyunuz. Zorunlu kalmadıkça hastaneye refakatçi getirmeyiniz” ifadelerine yer verdi.
Bir süre önce maskesiz dolaşmanın yasaklandığı kent merkezinde polis ekipleri maske takmayan vatandaşları sık sık uyarıyor. Bazı kişilerin ise hala maske takmadan dolaştığı görüldü.
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı
Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin
Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır
Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu
Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı
Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü
DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama
Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!
Moskova-Tahran hattında yeni görüşme: Nükleer tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez
Slovenya'da akaryakıt satışına kısıtlama
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er personelle bayramlaştı
Sudani: Irak olarak, İran ve ABD arasında arabuluculuk yapabiliriz
Fransa'da yerel seçimlerin ikinci turunda sonuçlar netleşti
Borçlandırma işlemleri için son 3 gün uyarısı
Yükleniyor







