• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
GÜNDEM
25 Ağustos 2024 Pazar 12:00
Son Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 12:00

Malatya'daki hekim ve sağlık çalışanlarından Gazze'ye destek

Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırım ve katliamlarına tepki gösteren Malatyalı hekim ve sağlık çalışanları, 323 gündür soykırımın devam ettiğini belirttiler.

Soykırımın başlangıcından bu yana her hafta yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlık çalışanları, yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekmeye çalışıyorlar.

41'nci haftada da basın açıklaması düzenleyen hekim ve sağlıkçılar, artık sayıların herhangi bir şey ifade etmediği, vicdanların köreldiği bu utanç verici durumu izah edecek kelime kalmadığını belirttiler.

Hekim ve sağlıkçılar adına basın açıklamasını İnönü Üniversitesi Psikiyatri Bölümünden asistan hekim Muhammed Raşit Erol okudu.

Erol, "Gazze topraklarında devam eden soykırım niteliğindeki katliamların üzerinden üç nesil geçti. Kuşaktan kuşağa kan, gözyaşıyla birlikte cesaret ve fedakârlık da taşındı. Vatanperverliğin ve şerefin en duru timsali olan kardeşlerimize yönelik, 7 Ekim’den bu yana tam 323 gündür işgalci israil ordusu ve işbirlikçileri soykırım ve katliamlarına devam etmektedir. siyonist zalimler 'emzikli bebekten ak saçlıya kadar' nefes alan her canlının katledilmesini kendilerine hak görmektedir. Fakat şu herkesçe bilinsin ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yoktur. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu köhne dünya sisteminin yanına kâr kalmayacaktır. Temennimiz bu sistemin belâsını millet-i İslâm’ın elinden bulması yönünde, azim ve gayretimiz de bu ülkünün gerçekleşmesine yöneliktir." dedi.

"Son 10 ayda Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin öldürülmesiyle toplam şehit sayımız resmen 40 bini geçmiş durumdadır." diyen Erol, "Bu sayının yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bini kadınlardan müteşekkildir. Gazze’de yaklaşık 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölüm ile karşı karşıyadır. Artık sayıların herhangi bir şey ifade etmediği, vicdanların köreldiği bu utanç verici durumu izah edecek kelime kalmamıştır. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler ise bu suçların faillerini alkışlar eşliğinde ülkelerinde ağırlamış, zulme açıktan destek vermiş, insan hakları ve medeniyet iddiaları konusunda ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Sözüm ona evrensel insani değerlerin, insafsız uluslararası hukukun ne denli cılız ve afaki olduğu apaçık ortadadır. İnsani ve gayrı insani olanın ne olduğunu keyfi buyruklarla belirleme gafletini üzerimizden atmanın zamanı gelmiştir. Zira insana yaraşanın ne olduğunu insanı yaratan bilir." diye konuştu.

Zulme karşı hekim ve sağlıkçılar olarak duracaklarının altını çizen Erol, şunları kaydetti:

"Biz, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu azgın topluluğa karşı duruşumuzu şiddetlendirerek sürdüreceğiz. Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız. Dün olduğu gibi bugün de israil’i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızın reçetelerinde, hastanelerde ve eczanelerdeki ilaç alımlarında tercihin yerli olandan yana olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek çıkmaya davet ediyoruz. Zira zulme karşı durmak ve hakkı söylemek bu dünyada evlatlarımıza bırakabileceğimiz pek şerefli bir mirastır. Fakat daha da şereflisi dün İstiklâl Harbinde, Bosna’da, Karabağ’da; bugün Suriye ve Kuzey Irak’ta olduğu gibi yarın Filistin’de, Doğu Akdeniz’de ve Doğu Türkistan’da vaadi dolan hak sözlerimizin yerini tetiğe bırakmak olacaktır." (İLKHA)

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor