• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Malatya'daki karne dağıtım töreninde Gazze hassasiyeti

20 Haziran 2025, Cuma 14:53
20 Haziran 2025, Cuma 14:53
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2024–2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Malatya genelinde 150 bin 393 örgün eğitim öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Karnelerde Türkiye bayrağının yanında Filistin bayrağının da yer alması dikkat çekti.

Malatya'da 2024–2025 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Fatih İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

İl protokolü tarafından karnelerini alan öğrencilerin duydukları heyecan gözlerden kaçmazken, bu yılki karnelerde dikkat çeken bir ayrıntı da yer aldı. Türkiye bayrağının yanında Filistin bayrağının da yer alması, Gazze'ye yönelik hassasiyetin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

"Verimli ve umut verici bir yıl geride kaldı"

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, yıl boyunca gösterilen gayretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "2024–2025 eğitim öğretim yılımızın sonuna geldik. Bugün karnelerimizi ilimizin protokolü ile sınıflarımızda dağıttık. Sevgili öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize iyi bir tatil diliyoruz. Eylül döneminde okullarımızda kendilerini tekrar bekliyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Eğitim öğretim yılının Malatya'da beklentilerin üzerinde, çok verimli bir şekilde gerçekleştiğini belirten Bakır, "Deprem nedeniyle kaybetmiş olduğumuz 855 dersliğin üzerine çıkmış bulunmaktayız. Eylül döneminde ona yakın okulumuzu devreye alacağız. Bir, bir buçuk yıl sonra ilimizde okul problemi kalmayacak duruma geleceğiz." diye kaydetti.

"Ulusal ve uluslararası bilimsel, sportif ve kültürel yarışmalarda öğrencilerimiz birçok derece elde ettiler"

Son olarak Bakır, "Tarihinin en zor dönemlerini yaşamış olan kentimizde, akademik başarı anlamında da çok iyi durumda olduğumuzu görmekteyiz. Ulusal ve uluslararası bilimsel, sportif ve kültürel yarışmalarda öğrencilerimiz birçok derece elde ettiler. Bu da bizleri ciddi manada sevindirmiştir." dedi.

"150 bin 393 örgün eğitim öğrencimiz, gösterdikleri gayretin, sabrın ve öğrenme azminin bir nişanesi olarak karnelerini aldılar"

Karne dağıtım töreninin ardından konuşan Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, "Bugün eğitim öğretim yolculuğumuzda bir dönemin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başarıyla tamamladığımız bu yılın sonunda 150 bin 393 örgün eğitim öğrencimiz, gösterdikleri gayretin, sabrın ve öğrenme azminin bir nişanesi olarak karnelerini aldılar. Bu sevince ortak olan 12 bin 950 öğretmenimiz her bir öğrencinin kalbine bilgiyle birlikte umut, ahlak ve cesaret tohumları ekmiş; büyük bir adanmışlık ile görevlerini ifa etmiştir. Bu vesileyle öncelikle öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Kıymetli öğretmenlerimiz, eğer sizlerin fedakârlığı olmasa büyük ve müreffeh bir Türkiye'den asla söz edemeyiz. Geleceğe hazırladığımız, milletimize yakışır birer fert olarak yetiştirdiğimiz her evladımız, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu nedenle sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan, çocuklarımızın başarısında sevgi ve yönlendirmeleriyle öğretmenlerimize destek olan tüm velilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Tüm öğrencilerimizin de gözlerinden öpüyorum." dedi.

"1208 yeni derslikle kayıpları telafi ettik"

Deprem sonrası eğitim yatırımlarına da değinen Özdemir, şunları söyledi: 

"6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açılan yaraları sarmak adına toprağa vurulan her kazma, göğe yükselen her iskele bir umut gibi yeşermiştir. Bu eğitim öğretim döneminde tamamlanan 54 yeni okul ve güçlendirilen 10 okul, şehrimize 925 derslik olarak geri dönmüş, ancak atılan adımlar bununla sınırlı değildir. Eylül ayına kadar ilimizde 283 yeni derslik daha kazandırılacak ve böylece toplamda 1208 dersliğe ulaşacağız. Bu 1200 derslikle kaybettiğimiz 855 dersliğimizi geride bırakıyor, yüzde 42 oranında daha fazlasını sağlamış oluyoruz."

Törene; Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, ilçe milli eğitim müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. (İLKHA)

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Paşinyan: Yakında Türkiye ile kara yolu bağlantısına sahip olacağız

ABD’de 2 Polonya askeri hayatını kaybetti

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Siirt’te kaybolan Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlendi

Açık Denizler Antlaşması yürürlüğe giriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İkinci güneş enerji santralimizi ilçemize kazandıracağız

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 442'ye yükseldi

Abluka altındaki Gazze’de binlerce kişi gıda yardımlarıyla ayakta kalıyor

İzmir'de 14 düzensiz göçmen yakalandı

ABD uyuşturucu taşıdığını belirttiği tekneyi vurdu: 3 ölü

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından İptal edilen konser kararına destek

Valilik Caddesi Kapalı, Bulvarlar Kazı İçinde: Batman’da Trafik Krizi Derinleşiyor

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kollarının Gazze temalı resim sergisi ve stant çalışması devam ediyor

El Kassam Tugayları işgal esirlerinin yeni fotoğrafını yayınladı

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Bismil'in sorunlarını çözmek için takipçi olacağız!

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Adana'dan Küresel Sumud Filosu'na kadınlardan güçlü destek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Paşinyan: Yakında Türkiye ile kara yolu bağlantısına sahip olacağız

ABD’de 2 Polonya askeri hayatını kaybetti