• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

08 Şubat 2023, Çarşamba 03:55
08 Şubat 2023, Çarşamba 03:55
Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

Malatya yaşanan deprem sonrası evleri enkaza dönen bazı Malatyalı vatandaşlara Samsun’daki oteller kapılarını açtı. Yaşanan acı durumu anlatan Malatyalı vatandaşlar, durumun çok kötü olduğunu ve Malatya diye bir şehir kalmadığını söyledi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden 10 il etkilendi. Etkilenen bu illerin arasında olan Malatya’da da birçok bina yıkıldı. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. Yaşanan büyük afet sonrası ise Türkiye’nin dört bir yanından yardım tırları depremzedeler için yola çıktı. Samsun’da ise 4 otel depremzede vatandaşlara kapılarını açtı. Malatya’da evlerin yıkılan 80 kişilik kafile Samsun’a geldi. Depremzedeler burada otellere koordineli bir şekilde yerleştirildi.

Yaşanan acı durumu anlattılar
Malatya’dan Samsun’a gelen depremzede Ekrem Arı(61), 'Malatya’da evlerin çoğu yıkıldı. Hayat tamamen durdu. Elektrik, su, gıda yok. Burada arkadaşım vardı. Onu aradım ve bize bir otobüs gönderdi. Biz 50 kişi geldik. Buradaki bir otelin sahibi yolda gelirken beni aradı ve oteli hizmetimize sınırsız açtıklarını söyledi. Yemeklerimizi verdiler. Samsun halkı bizi çok memnun etti. Binalarımız yıkıldı. Oturulacak durumda değildir. Kolonlar patladı. Malatya’da ayakta duran binaların çoğunun kolonları yıkılmış durumdadır. Halk sokaklarda. Arabanın içlerinde yatanlar var. Sokaklarda ateş yakıyorlar. Bundan 2 yıl önce hafif olmuştu. Şu an Malatya’da hayat durdu. Yaşanacak bir hayat yok. Malatya diye bir şehir yok artık” dedi.

“Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz”
Depremzede Özlem Arı(38), “Malatya şu anda çok kötü durumdadır. Yerle bir oldu. Ekmek, su, mazot yok. Herkes perişan durumdadır. Herkesten yardım istiyoruz. Sağ olsun buradaki insanlar bizi ağırlıyor. Malatya harabe durumdadır. Ayakta bile gözükse binalar bitti her şey. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir felaket olmadı. Çok şükür biz sağ salim çıktı. Duvarlar hep önümüze çıktı. Biz evimizden zorla çıktık. Hayatı kaybedenler oldu. Kardeşimin evi tamamen yıkıldı. Akrabalarımın evi de tamamen yıkıldı. Buradaki insanlardan Allah razı olsun. Sıcak yemeğimiz ve sıcak odamız var. Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz. Onların da yardıma ihtiyaçları var” diye konuştu.

'Hala çok fazla destek mesajları geliyor'
Otelin müdürü Emircan Kuyumcu, “Oradaki arkadaşlar barınma ile ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Oradan bir otobüs ayarlandı ve Samsun’a doğru yola çıktılar. Bizim paylaşımımız görmüşler. Biz depremzede vatandaşlarımızı ücretsiz olarak konaklayacağımız paylaşımı yapmıştık. Bizimle iletişime geçtiler. Biz de tabii ki kendilerini ağırlayacağımızı söyledik. Süreç ilerledi ve buraya geldiler. Sonrasında bazı otellerimizde bize destek oldular. Şu anda 4 otel var. Gelen kafile ise 80 kişiydi. Bunların yaklaşık 20’si çocuktu. Gelir gelmez sağlık kontrollerini yaptırdık. Buradaki özel hastanelerimiz hepsi seferber oldu. Hepsi buraya hekim gönderdi. Buralarda muayeneleri yapıldı. Aralarında ilaç kullanması gerekenler var. Bu konuyla ilgili eczacılarımız seferber oldu. Hemen ilaç ihtiyaçlarını karşıladılar. Gelen insanların ihtiyaçları vardı. Çünkü evden çıkıp direk geliyorlar. İhtiyaçlarını karşıladık. Hala çok fazla destek mesajları geliyor. Çok fazla malzeme desteği geliyor. Biz götürebileceğimiz kadar götüreceğiz. Bundan sonraki süreçte evlere yerleştirebilmekle alakalı ‘kardeş aile’ projesi başlattık. O kadar çok bize evim boş, bir aile alabilirim’ yazan var. Herkese teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.
Malatyalı vatandaşların konakladığı otelin telefonları susmadı. Vatandaşlar otelin telefonlarını arayarak, görevlilere depremzedelere yardım etmek istediklerini iletti.
[gallery ids=',91661,91662,91663,91664,91665']

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Güney Kore'de yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı