• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
GÜNDEM
08 Şubat 2023 Çarşamba 03:55
Son Güncelleme: 01 Ocak 0001 Pazartesi 12:00

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

Malatya yaşanan deprem sonrası evleri enkaza dönen bazı Malatyalı vatandaşlara Samsun’daki oteller kapılarını açtı. Yaşanan acı durumu anlatan Malatyalı vatandaşlar, durumun çok kötü olduğunu ve Malatya diye bir şehir kalmadığını söyledi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden 10 il etkilendi. Etkilenen bu illerin arasında olan Malatya’da da birçok bina yıkıldı. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. Yaşanan büyük afet sonrası ise Türkiye’nin dört bir yanından yardım tırları depremzedeler için yola çıktı. Samsun’da ise 4 otel depremzede vatandaşlara kapılarını açtı. Malatya’da evlerin yıkılan 80 kişilik kafile Samsun’a geldi. Depremzedeler burada otellere koordineli bir şekilde yerleştirildi.

Yaşanan acı durumu anlattılar
Malatya’dan Samsun’a gelen depremzede Ekrem Arı(61), 'Malatya’da evlerin çoğu yıkıldı. Hayat tamamen durdu. Elektrik, su, gıda yok. Burada arkadaşım vardı. Onu aradım ve bize bir otobüs gönderdi. Biz 50 kişi geldik. Buradaki bir otelin sahibi yolda gelirken beni aradı ve oteli hizmetimize sınırsız açtıklarını söyledi. Yemeklerimizi verdiler. Samsun halkı bizi çok memnun etti. Binalarımız yıkıldı. Oturulacak durumda değildir. Kolonlar patladı. Malatya’da ayakta duran binaların çoğunun kolonları yıkılmış durumdadır. Halk sokaklarda. Arabanın içlerinde yatanlar var. Sokaklarda ateş yakıyorlar. Bundan 2 yıl önce hafif olmuştu. Şu an Malatya’da hayat durdu. Yaşanacak bir hayat yok. Malatya diye bir şehir yok artık” dedi.

“Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz”
Depremzede Özlem Arı(38), “Malatya şu anda çok kötü durumdadır. Yerle bir oldu. Ekmek, su, mazot yok. Herkes perişan durumdadır. Herkesten yardım istiyoruz. Sağ olsun buradaki insanlar bizi ağırlıyor. Malatya harabe durumdadır. Ayakta bile gözükse binalar bitti her şey. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir felaket olmadı. Çok şükür biz sağ salim çıktı. Duvarlar hep önümüze çıktı. Biz evimizden zorla çıktık. Hayatı kaybedenler oldu. Kardeşimin evi tamamen yıkıldı. Akrabalarımın evi de tamamen yıkıldı. Buradaki insanlardan Allah razı olsun. Sıcak yemeğimiz ve sıcak odamız var. Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz. Onların da yardıma ihtiyaçları var” diye konuştu.

'Hala çok fazla destek mesajları geliyor'
Otelin müdürü Emircan Kuyumcu, “Oradaki arkadaşlar barınma ile ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Oradan bir otobüs ayarlandı ve Samsun’a doğru yola çıktılar. Bizim paylaşımımız görmüşler. Biz depremzede vatandaşlarımızı ücretsiz olarak konaklayacağımız paylaşımı yapmıştık. Bizimle iletişime geçtiler. Biz de tabii ki kendilerini ağırlayacağımızı söyledik. Süreç ilerledi ve buraya geldiler. Sonrasında bazı otellerimizde bize destek oldular. Şu anda 4 otel var. Gelen kafile ise 80 kişiydi. Bunların yaklaşık 20’si çocuktu. Gelir gelmez sağlık kontrollerini yaptırdık. Buradaki özel hastanelerimiz hepsi seferber oldu. Hepsi buraya hekim gönderdi. Buralarda muayeneleri yapıldı. Aralarında ilaç kullanması gerekenler var. Bu konuyla ilgili eczacılarımız seferber oldu. Hemen ilaç ihtiyaçlarını karşıladılar. Gelen insanların ihtiyaçları vardı. Çünkü evden çıkıp direk geliyorlar. İhtiyaçlarını karşıladık. Hala çok fazla destek mesajları geliyor. Çok fazla malzeme desteği geliyor. Biz götürebileceğimiz kadar götüreceğiz. Bundan sonraki süreçte evlere yerleştirebilmekle alakalı ‘kardeş aile’ projesi başlattık. O kadar çok bize evim boş, bir aile alabilirim’ yazan var. Herkese teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.
Malatyalı vatandaşların konakladığı otelin telefonları susmadı. Vatandaşlar otelin telefonlarını arayarak, görevlilere depremzedelere yardım etmek istediklerini iletti.
[gallery ids=',91661,91662,91663,91664,91665']

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı