• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı
EĞİTİM
Tarih: 15.11.2023 15:25
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı

5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) işbirliğiyle KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Konferansın açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, HKÜ Prof. Dr. Türkay Dereli ve Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile akademisyenler, iş insanları, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün yenilikçi çalışmaların temeli malzeme bilimine dayanıyor, bu konferansın da malzeme ve mühendislik teknolojileri üzerine olmasını günümüz ve gelecek teknolojik gelişmeler açısından önemli buluyorum” dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Türkay Dereli, ”HKÜ olarak yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz ve bu konularda yapılan bilimsel etkinliklere destek veriyoruz. Malzeme Bilimi ve Teknolojileri de bunlardan biri. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı güncel ve geleceğin teknolojilerinin paylaşıldığı ve konuşulduğu, alanında başarılı bir konferans olarak bilime büyük katkı sunuyor. Emeği geçen herkese, düzenleme kuruluna, paydaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Trabzon’da böylesi önemli bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Aslen kendisi de Trabzonlu olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adının yaşatıldığı bir üniversitenin burada, Trabzon’da, bilime öncülük eden bir konferansta yer alması bizleri de onore etmiştir” şeklinde konuştu.

Konferansın başkanlığını yapan GAÜN Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz da yaptığı açılış konuşmasında, “Konferansımızı bu yıl GAÜN, HKÜ ve KTÜ’nün ortaklığında Trabzon’da düzenledik. Konferansımıza Türkiye, Katar, BAE, Ürdün, Filistin, Cezayir, Malezya, Sırbistan, Belçika ve Fransa’dan olmak üzere toplam 159 bildiri gönderilmiş olup, yapılan hakem değerlendirmelerinden sonra bunların 140’ının sunulmasına karar verilmiştir. Konferansımızda malzeme ve mühendislik teknolojilerindeki güncel bilimsel çalışmalarla birlikte günümüzün en önemli konularından sürdürülebilirlik, enerji, siber güvenlik gibi kritik konularda çok önemli bilgi paylaşımları gerçekleşecektir” dedi.

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!