• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni

02 Haziran 2023, Cuma 11:20
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde akademik değerlendirme ve cübbe gitme töreni düzenlendi.
Törenin açılış konuşmasını ve sunumunu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yaptı. 2019 yılından itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi olarak neler yapıldığını ve gelecek 3 yılda neler yapmayı planladıklarını, kamu, özel sektör ve sivil toplum paydaşlarıyla paylaşmak istediklerini söyleyen Rektör Özcoşar, akademik değerlendirme, fahri doktora ve cübbe giyme töreninde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin dünden bugüne fiziki ve akademik gelişim serüvenini görsel ve videolarla anlattı.
Bütün çalışmalarının ana temasının bir Artuklu Üniversitesi kimliği oluşturmak olduğunun altını çizen Özcoşar, bugün artık şehre dokunan ve şehrin dokunduğu bir üniversiteye dönüşmüş olduklarını belirtti.
Üniversite yönetiminin en belirgin özelliğinin ilişkilerin hiyerarşik değil, paydaşlık zemininde kurulması olduğunu anlatan Rektör Özcoşar, 'Yerel ve evrensel değerlerden güç alarak ilim, kültür, sanat ve teknolojide uluslararası alanda özgün, yaratıcı ve lider bir üniversite olmak vizyonuyla yollarına devam edeceğiz' dedi.
Üniversitenin artık öğrencisi, hocası ve idari çalışanları ile koca bir aile olduğunu ifade eden Özcoşar, 'Bu aile kendi içinde uyumu sağladığı gibi Mardin’de de hemen her alanda görünür ve şehre katkı sunan bir üniversite kimliğine dönüştü. MAÜ öğrencisiyle, hocasıyla bir yandan deprem çalışmalarında en önde yer alırken diğer yandan sanayi, tarım, turizm ve akla gelebilecek çok farklı sektörlerle projeler hazırlayan, iş birlikleri yapan bir üniversiteye dönüştü. Bugün artık şehirde nereye bakarsanız üniversitenin izini görmeniz mümkün. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası alanlarda kendini ispatlamaya çalışan bir girişim ruhu da her gün biraz daha görünür hale geliyor' diye konuştu.
Sunumun ardından Vali Vekili Abdullah Demirdağ’a, Mardin Valiliği adına Rektör Özcoşar tarafından üniversite teşekkür şilti verildi.
Törende, Mardin Artuklu Üniversitesi akademik kadrosuna yeni katılan ve üniversitede görev yapıp akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerine Rektör Özcoşar tarafından cübbe giydirildi.
Rektörlük Binası AKM salonlarında yapılan törene, Mardin Vali Vekili Abdullah Demirdağ, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve çok sayıda davetli katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Diyarbakır'da asfalt yüklü kamyon devrildi

Gazze'deki hükümetten ABD merkezli şirketin Gazze planlarına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli