SAĞLIK 10.09.2024 10:48:31 0

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ikinci anjiyo cihazı kuruldu

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ikinci anjiyo cihazı kuruldu
Haberi Sesli Oku

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurulan ve ilk ameliyatın gerçekleştirildiği ikinci anjiyo cihazı sayesinde, kalp ve damar hastalıkları tedavisinde önemli iyileşmeler sağlanarak hastaların teşhis ve tedavi süreçleri daha güvenli ve hızlı hale gel

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetlerini iyileştirme çalışmalarına bir yenisini ekleyerek modern bir anjiyo cihazını daha bünyesine kazandırdı. Hastalar, ikinci cihaz sayesinde daha kısa sürede, etkili ve doğru teşhis alarak tedavi edilebilecek. Bu gelişme, hastaların tedavi sürecinde yaşadıkları zorlukları azaltacak ve sağlık hizmetlerini daha kısa sürede sunacaktır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Zülkif Karahan hastaneye kazandırılan yeni cihazla birçok sorunun önüne geçildiği gibi sıra bekleyen hastaların artık olmayacağını kaydetti.

Karahan şu ifadelere yer verdi:

"Bugün ikinci anjiyo cihazımızın açılışını yaptık. Hastanede daha önceden de bir cihazımız vardı. Ancak hasta yoğunluğu fazla olduğunda özellikle elektif hasta anında haliyle sıkıntılar oluşuyordu. Çünkü kalp krizi hastası geldiğinde elimizde sadece bir cihaz olduğundan bazen hastayı bekletmek zorunda kalıyorduk. Yeni getirilen bu cihazla birlikte Koroner Anjiyografinin dışında farklı hastaları da almaya başladık. Bunların arasında özellikle aritmi, pil ve konjenital kalp hastaları (kalbinde delik olanlar) huzurlu bir şekilde bu cihazımızla tedavi etmeye çalışacağız. Diğer cihazımızla bu tür şikâyette başvuran hastaları aldığımız zaman hem vakit kısıtlılığı oluşuyor hem acil hastaların yeni girişi oluyor hem de bazı hastaları bekletmek zorunda kalıyorduk. Yeni cihazın gelmesi doktorlar olarak bizleri çok rahatlattı. Bu cihazın getirilişinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat Yıldız, ikinci anjiyo cihazının bölgeye kazandırılmasıyla beraber hastaneye komşu şehirlerden de sevk alabilecek bir konumda olduklarını belirterek, “İkinci anjiyo cihazımızın bölgeye kazandırılmasında başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. İkinci anjiyo cihazımızın bölgeye kazandırılmasıyla beraber bölgemiz jeopolitik olarak komşu şehirlerden de sevk alan bir konumdayız. Kapasitemizi aştığımız yerlerde komşu illere yardımcı olamıyorduk. Yeni getirilen cihazla beraber hem kendi hastalarımızı hem de dışarıdan gelecek hastaları sıra beklemeden daha kaliteli bir hizmet verilecek. Ayrıca bu yeni cihazla sadece anjiyo değil, periferik damar hastalıklarda da gereken işlemleri yapmış olup hastanemizde yeni adımlarla hizmet vereceğiz.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

Yükleniyor