• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Mardin halkı: Elektrik faturalarındaki yeni düzeleme tam anlamıyla adaletsiz

01 Şubat 2025, Cumartesi 04:38
01 Şubat 2025, Cumartesi 04:38
Mardin halkı: Elektrik faturalarındaki yeni düzeleme tam anlamıyla adaletsiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bugün itibarıyla yıllık 5 bin kWh üzerinde elektrik tüketen aboneler, sübvansiyonsuz tarifeye geçecek. Bu yeni düzenlemeye karşı Mardin halkı tepkilerini dile getirerek, bu düzenlemenin adaletsiz olduğunu ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtt

Bugün itibarıyla aylık 417 kWh, yıllık 5 bin kWh üzerinde elektrik tüketen aboneler, elektriği piyasa fiyatıyla satın alacak. 1.050 TL üzerinde fatura ödeyenlerin faturaları, 2 bin TL'ye çıkacak.

Türkiye genelinde yıllık 5.000 kWh üzeri elektrik tüketen abonelere devlet desteğinin kaldırılmasına karşı Mardin halkının tepkisine yol açtı. Duygularını İLKHA’ya paylaşan vatandaşlar, yeni düzenlemenin adaletsiz olduğunu ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Her ne kadar yeni tarife ile enerji verimliliği konusunda daha fazla bilinç oluşturulması hedeflenildiği öne sürülse bile halk, bu düzenlemeyle çoğu vatandaşın mağdur olacaklarına dikkat çekti.

“Bir tane fabrika milyonlarca elektrik harcıyor”

Abdullah Atasever

Düzenlemenin dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakacağını belirten Abdullah Atasever, “Artık bu yeni düzenlemeden anlaşılıyor ki fakir fukaralar lamba bile yakmasın. Bu konuda adaleti istiyoruz. Hakkımız neyse ona göre muamele edildiğinde sorun yok, ama hakkımız olmayan bir şeyin faturasını ödemek en büyük adaletsizliktir. Bu şekilde adaletsiz davranıldığında diğer dünyada hakkımızı isteyeceğiz. Bir tane fabrika milyonlarca elektrik harcıyor. Ben ise yüzlerde yakıyorum. Onların faturalarını da bize yüklüyorlar. Bu zaman zenginin zamanı olmuş sanki. Bu yeni elektrik faturası düzenlemesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Yeni düzenlemeyle vatandaşa haksızlık edilmemesi gerekiyor"

Murat Kaya

Murat Kaya, yeni düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunarak, “Ben ayda 600-700 TL’lik elektrik faturası ödüyorum. Hakkım neyse onu ödemeye razıyım. Emekli değilim, maaşım da yok ama hakkım neyse borcumu öderim. Milletin çoğu ihtiyaç sahibidir. Dolayısıyla bu yeni düzenlemeyle vatandaşa haksızlık edilmemesi gerekiyor. Benim de pek bir gelirim yok ama Allah’ıma çok şükrediyorum. Ancak vatandaşa eziyet edilmemelidir. Bu yeni dönem elektrik faturası düzenlenmesinin halkın yararına göre tekrardan düzenlenmesini talep ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

“Engelli vatandaşı olmam hasebiyle bu düzenleme bizleri kapsamıyor anacak vatandaşlara haksızlık yapılıyor”

Ata Elkatmış

Birçok ailenin elektrikle ısındığını ve faturaların artık ödenemez hale geleceğini vurgulayan engelli vatandaş Ata Elkatmış, “Çoğu vatandaş sadece elektrikle ısınma ihtiyacını karşılıyor. Bu yeni düzenleme ile bu vatandaşlar kabarık gelen faturayı nasıl ödeyecek? Bu konuda ciddi mağduriyetler yaşanacak. Bu düzenlemenin daha uygun hale getirilmesi talebindeyim. Bu karar adaletsiz bir karardır. Her yerde doğalgaz yok ki. Bunun bir tasarruf veya verimlik olarak kabul etmiyoruz. ki böyle bir düzenlemeyle tasarrufun önüne geçilmez. Bu bir zulümdür. Ben bir engelli vatandaşı olmam hasebiyle bu düzenleme bizleri kapsamıyor anacak vatandaşlara haksızlık yapılıyor. Düpedüz soygun yapılıyor.” şeklinde aktardı. (İLKHA)

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu