• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Mardin İl Müftü Yardımcısı Çiftçi: Boykot, hayatımızın bir parçası olması gerek

24 Ekim 2024, Perşembe 14:54
24 Ekim 2024, Perşembe 14:54
Mardin İl Müftü Yardımcısı Çiftçi: Boykot, hayatımızın bir parçası olması gerek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye'de siyonist işgal çetesini destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesine yönelik kararlılığın sürdürülmesine vurgu yapan Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, boykotun hayatın bir parçası olması gerektiğini ifade ederek önemli bir çağrıd

Siyonist işgal rejiminin yıllardan beridir Filistin ve Gazze’de işlediği soykırım ve katliamlar neticesinde binlerce Müslüman vahşice katledilmeye devam ediliyor.

Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimine desteğini açıklayan firmaların ürünlerine yönelik yapılan boykotun hayatın her alanında yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Çiftçi, boykotun adeta bir hayat tarzına dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, yapılan boykot neticesinde siyonistlere büyük bir darbe vurulduğunu, bu nedenle asla küçümsenmemesi gerektiğini kaydetti.

“Boykot, siyonistin can damarlarını koparmaktır”

İşgal rejimine destek veren firmaların, siyonizmin dünya hegemonyasını elde etmek ve Müslümanları sömürmek için kurulmuş bir düzenek olduğunu belirten Çiftçi, “İşgal rejimi siyonistlerin yıllardır Filistin ve Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı bir şey yapmaktan aciz Müslümanlar en azından israil menşe'li ürünleri boykot etmekten vazgeçmemelidir. Boykot, meşru bir müdafaa yönetimi olarak siyonist israilin hayat damarlarını koparmaktır. Müslümanlar araştırma ihtiyacı hissetmeyip alışveriş yaptığı birçok ürünün arka planında işgal rejimine destek veren firmalar olduğu ortaya çıkıyor. İşgal rejimine destek veren bütün firmaların siyonizmin dünya hegemonyasını elde etmek ve Müslümanları sömürmek için kurmuş olduğu adeta bir düzenektir. İşgalci terörist rejimin ürünleri tüketilmediği takdirde kimsede ne bir eksilme olur ne de bir kimsenin ölümüne sebep olur.” şeklinde konuştu.

Çiftçi, boykot noktasında duyarsız kalan birçok Müslümanın olduğunu ifade ederek, “Bazı kişilerin israil destekli ürünleri almasında kimseye bir zarar olmadığı hakkındaki hezeyanları hiçbir şekilde doğruyu yansıtmaktadır. Bu konuda duyarsız olan birçok Müslüman var maalesef. Bütün Müslüman ülkelerin boykot noktasında vicdanlı bir şekilde hassasiyet göstermesi lazım. Gazze’de soykırım, vahşet ve katliamlar aralıksız bir şekilde devam ederken siyonist rejime destek veren firmaların da sürekli boykot edilmesi önemli bir husustur." dedi.

“Boykot ürünlerini almak bir vebaldir”

Boykot ürünlerini satın alan kişilerin vebale girdiğini vurgulayan Çiftçi, “Dünyanın farklı ülkelerinde ve Müslüman ülkelerde israil destekli firmaların malları boykot edilerek, küresel çaptaki bazı firmaları iflasın eşiğine getirmiştir. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada starbucks firmasının son zamanlarda yapılan boykot neticesinde gelirinde ciddi kayıplar verdiği belirtildi. Bu veriler boykotun işe yaramadığını iddia edenlere de bir cevap niteliğinde olmuştur. siyonist israilin can damarı, sermayedir. İşgal rejimi boykotlu ürünlerden elde ettiği gelirlerle Müslüman kardeşlerimizi katletmektedir. Dolayısıyla boykot ürünlerini almak bir vebaldir. Yüce Allah ahirette bunun hesabını soracaktır. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Dolayısıyla boykota devam edip, gevşeklik göstermemek lazım. Boykot, işgal rejiminin belini bükecek öneme sahiptir. A’dan Z’ye tüm boykotlu ürünlerin alış ve satışı yapılmamalıdır.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu

İtalya, Rusya’nın Roma Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırdı

Küçük yaşta büyük örnek: Cami yapımı için kumbarasını bağışladı

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Her rezerv alanında bir taziye evi inşa ediliyor

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu

İtalya, Rusya’nın Roma Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırdı

Küçük yaşta büyük örnek: Cami yapımı için kumbarasını bağışladı

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı