• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Mardin OSB: 2023 yılındaki 1 milyar 50 milyon dolar ihracatı 2024’te 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık

GÜNDEM 15.04.2025 18:21:00 0
Mardin OSB: 2023 yılındaki 1 milyar 50 milyon dolar ihracatı 2024’te 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan, düzenlediği basın toplantısında, bölgenin ekonomik durumu ve beklentilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan, yönetim binasında düzenlediği basın toplantısında, hem bölgenin ekonomik performansına dair değerlendirmeler hem de barış sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2023 yılında OSB’den yapılan ihracatın 1 milyar 50 milyon dolar olduğunu belirten Duyan, 2024’te bu rakamın Ortadoğu’daki siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle 1 milyar 20 milyon dolarda kaldığını ifade etti.

Ayrıca barış sürecinin tamamlanması ve Nusaybin Sınır Kapısı’nın açılmasının Mardin ekonomisini hızlandıracağını belirten Duyan, "Barışı hepimiz istiyoruz. En fazla bu coğrafya istiyor" dedi.

Dış pazarlara erişimin kolaylaşması için hızlı yük treni projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Duyan, lojistik maliyetlerin yüksekliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

Duyan, "Sanayicilerin ürettiği ürünleri daha uygun maliyetlerle deniz aşırı ülkelere ulaştırabilmesi için demiryolu bağlantılarının güçlendirilmesi gerekiyor. Barış süreci, herkesin desteklediği bir süreç. Barışı hepimiz istiyoruz. En fazla bu coğrafya istiyor. Barış süreci sonuçlanırsa, Suriye’deki sıkıntılar biterse ve en önemlisi Nusaybin Ticaret Sınır Kapısı da ticarete açılırsa Mardin ekonomisi daha fazla hızlanacak, daha fazla artacak. Bunun beklentisi içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıla oranla bu yılki ihracat rakamlarını kıyaslayan Duyan, "Geçen sene ihracat rakamıyla bu senenin ihracat rakamı arasında pek bir fark yok. 2023 yılında 1 milyar 50 milyon dolara yakın bir ihracatımız oldu. 2024 yılında 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık. Ülke şartlarına göre iyiyiz. Ama Mardin hak ettiği yerde midir? Bence hak ettiği yerde değildir." şeklinde konuştu.

Yatırımların aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Duyan, "Yatırımlarımız devam ediyor. Fabrikalar işçi çıkartırken ben burada işçi çıkarıldığını duymadım. Ama kapasite düştü mü düştü. Tabi ekonomi böyle kalacak değil, mutlak suretle düzelir. Yatırım yapmamız gerekiyor. İşimizi bir şekilde ayakta tutmamız gerekir." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ