• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Mardin Valisi Demirtaş, Kızıltepe’de muhtarları dinledi

GÜNDEM 8.12.2022 16:15:04 0
Mardin Valisi Demirtaş, Kızıltepe’de muhtarları dinledi

Mardin Valisi Demirtaş, Kızıltepe’de muhtarları dinledi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde görev yapan merkez ve kırsal mahalle muhtarlar ile bir araya geldi.
Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile buluşan Vali Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ilçede yapılan ve yapımına devam edilen projelere değinerek ilçeye yapmış oldukları hizmetleri anlattı.
Mahalle muhtarlarının vatandaş ve yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Vali Demirtaş, yapılan toplantıda mahalle muhtarlarının talep ve önerilerini de dinledi. Mardin genelinde 800 kilometreye yakın asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Vali Demirtaş, yağışların olmadığı dönemde bir o kadar daha asfalt çalışması yapacaklarını ve kırsal kesimde hiçbir mahallenin yapılmamış yolu kalmayacağını söyledi.
Göreve başladığı günden bu yana kent genelinde olduğu gibi Kızıltepe’de de hizmetleri hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Vali Demirtaş, “Bugüne kadar Kızıltepe ilçemizde 378 kilometre asfalt çalışması yaptık. 70 bin metrekare parke çalışması yaptık. İlçemizin en çok yoğunluğun bulunduğu Cumhuriyet Meydanında cephe iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlimiz genelinde 4 millet bahçesi yapacağız. Bunlardan bir tanesini de Kızıltepe ilçemizde yapacağız. Millet bahçesinin yapımına başlandı. İnşallah tamamlandığında vatandaşlarımız burada çocukları ve aileleriyle güzel vakit geçirecekler. Ulaşım konusunda eksiklikleri de giderme konusunda Güney Çevre Yoluna başladık. Yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor. Önümüzdeki sene içerisinde de Kuzey Çevre Yolu ile alakalı çalışmalarımız başlayacak. Bu çalışmalarımız bittiği takdirde tarihi İpekyolu nefes alacak diyebiliriz. Toplu taşımada otobüs sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımızı başlattık” dedi.
Kızıltepe ilçesinde yaptıkları yatırımın ortalama maliyetinin 270 milyona yaklaştığını dile getiren Vali Demirtaş, “Kızıltepe ilçe stadyumu ve kapalı spor salonunun yanında tartan pisti yapılıyor. Yine vatandaşlarımız burada gönül rahatlığıyla yürüyüşlerini yapabilecekler. Mevcut mezbahane ve hayvan pazarını projelendirdik nasip olursa daha geniş bir alana taşıyıp burada daha temiz ve hijyenli bir şekilde hayvanlarımızın kesim işlemleri yapılabilecek. İlçemizde büyükşehir belediyemizce pazar yeri çalışmamız var, kırsal mahallelerimize dahi çocuk oyun parkları götürüyoruz. Su ihtiyacına karşılık vermek için çeşitli noktalarda sondaj çalışmaları yapıyoruz. Mezarlıklarımızın çevre düzenlemesini yine yapıyoruz. Bugüne kadar Kızıltepe ilçemize yapmış olduğumuz hizmetlerin ortalama maliyeti 270 milyona yaklaştı. Bizler Mardinli ve Kızıltepeli vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',67236,67237']

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ