• BIST 100

    16254,81%-2,38
  • DOLAR

    43,50% 0,02
  • EURO

    51,61% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6470,70% -4,66
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Mardin’de 18 Mart Çanakkale şehitleri çeşitli etkinliklerle anıldı

18 Mart 2025, Salı 14:42
18 Mart 2025, Salı 14:42
Mardin’de 18 Mart Çanakkale şehitleri çeşitli etkinliklerle anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle Çanakkale Zaferinin 110’uncu yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İslam düşmanlarına karşı Kürdüyle, Türküyle, Arabı, Acemiyle her ırktan Müslümanın ümmet şuuruyla hareket ettiği ve kahramanlık örneği sergilediği Çanakkale Zaferi'nin 110’uncu yıl dönümü etkinliklerle yad edildi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Artuklu Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencilerinin sergiledikleri şiir ve tiyatro gösterileriyle etkinlik devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Mehmet Naim Akgül, anaların, babaların çocuklarından ümidini kestiği, nişanlıların şehitlerini mendillerine sardıkları Çanakkale Savaşı’nın insanlara birçok ders verdiğini aktardı.

Akgül, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Yıl 1914,  gayesi Osmanlıyı parçalamak olan itilaf devletleri Çanakkale Boğazı önlerindeler. İngiliz ve Fransızların oluşturduğu birleşik donanma 1 ay süreyle Çanakkale tabyalarını atışa tutar.  İtilaf devletleri bu cephede kolay bir sonuç alacaklarını ümit ederek 18 Mart 1915 günü Çanakkale boğazını geçmeye çalışırlar ama Türk topçusunun direnişi sayesinde başarılı olamayarak,  kara savaşlarına girişirlerama sonuç aynıdır. Yenilgi. Bu savaşların insani boyutuna baktığımızda, 13 ay süren savaşlarda sizler gibi mekteplerde okurken cepheye giden ve şehit düşen öğrenci, öğretmen, Mülkiyeli, Harbiyeli olup Doğu ve Batı kültürlerini nefsinde birleştirmiş binlerce halis evladını milletimiz Çanakkale savaşında bu toprakların bağrına koymuştur. Anaların babaların çocuklarından ümidini kestiği, nişanlıların şehitlerini mendillerine sardıkları bu savaş bize birçok dersi de vermektedir. Bizler savaş esnasında şehit olmadan önce aldığı bir mecidiye için helallik isteyen, adaleti hak ile yerine getiren, düşmanını kendi bağrına basıp evlat sayan bir milletin evlatlarıyız. Şu an dünya üzerinde eziyet gören ve atalarını Çanakkale Savaşında şehit veren Halepin, Musul’un, Bağdat’ın, Filistin ve birçok mazlum milletin tek ümidi ise 110 yıl önce olduğu gibi bugün de yine Türkiye’dir. Burada sizlere ve bizlere birçok görev düşmektedir. Her daim çok çalışmak ve atalarımıza layık bireyler olmaktır.”

Programa, 2'inci Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep'te trafik güvenliği için 10 bin reflektör dağıtılacak

Refah Sınır Kapısından yapılacak ilk geçişler için hazırlıklar sürüyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Berat Kandili mesajı

Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor

Molla Remzi Uçar: Beraat Gecesi tövbe ve dua ile değerlendirilmeli

Bursa’da okul çevrelerinde trafik denetimi

Malatya'da "büyükler baştâcı" olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Berat Gecesi mesajı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Beraat Kandili mazlumların kurtuluşuna vesile olsun

Uzman Doktor Kadandır: Soğuk havalar hastalıkları artırıyor

Şanlıurfa’da 3 Şubat’ta birçok ilçede planlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da iki hükümlü yakalandı

Siirt’te hız denetimleri sıkılaştı: Günde ortalama 40 sürücüye ceza

New York'ta soğuklar nedeniyle 14 kişi öldü

Uzmanlardan Uyarı: Soğuk Havalarda Hastalık Riski Artıyor

Pakistan'da sivillere yönelik saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda 145 militan öldürüldü

BATSO Başkanı Demir’den Berat Kandili Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Milletvekili Ramanlı'dan Berat Kandili mesajı

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı