Mardin’de 234 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Tarih: 20.06.2025 12:07 Güncelleme: 20.06.2025 12:07
Mardin’de 234 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Mardin’de bin 213 okulda toplamda 234 bin 691 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Mardin’de 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Kent genelinde bin 213 okulda toplamda 234 bin 691 öğrenci karnesine kavuştu.

Artuklu Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu’nda yapılan törene Mardin Valisi Tuncay Akkoyun da katılarak, öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Akkoyun, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de de öğrencilerimiz karne heyecanı yaşıyorlar. Bizler de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak amacıyla okulumuza geldik. Öğrencilerimize karnelerini teslim ettik. Malum olduğu üzere anaokulundaki öğrencilerimize gelişim raporu, diğer öğrencilerimize de 2. dönem karnesi bugün itibarıyla teslim ediliyor. Öğrencilerimizin yaz tatilini güzel bir şekilde geçirmelerini diliyorum. Bol bol dinlenmelerini, oyun oynamalarını, kitap okumalarını tablet, bilgisayar veya telefon başında geçirdikleri süreyi azaltarak dışarıda daha çok temiz hava almalarını özellikle öğrencilerin ailelerine istirham ediyoruz. Öğrencilerimiz inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha iyi dinlenmiş daha hazır halde geleceklerdir. Öğrencilerimize, velilerimize iyi tatiller diliyorum. Yine eğitim camiamızın tüm idare ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Onlarda bu yıl çok emek verdiler. Bizler de bu yaz tatili döneminde okullarımızdaki ihtiyaçları tespit edip eksikliklerini tamamlayacağız. Okullarımızı önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hızlı bir şekilde hazırlayacağız.”

Karne dağıtım töreninde Vali Akkoyun’a; Vali Yardımcısı Büşra Uçar Koyun, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ve Artuklu İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan eşlik etti. (İLKHA)

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırımlar

“Gazze’de çocuklar bu yıl da karne alamadı, dünya sınıfta kaldı”

Diyarbakır'da 50 dönüm ekili alan yandı

Kamyonun sıkıştırdığı otomobil orta refüje çıktı

Yemen'de Gazze ve İran'a destek mitingi düzenlendi

İzmir'de orman yangını

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz okullarına kayıtlar başladı

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ sanal kart uygulamasını başlattı

BM'den çatışmaların kontrol edilemez şekilde yayılabileceği uyarısı

Karnelerini alan Gazzeli kardeşler sevinç ve hüznü birlikte yaşadı

Hafif ticari araç devrildi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze Küresel Vicdan Yürüyüşü çığ gibi büyümeli

İran-Avrupa Zirvesi Cenevre'de başladı

Akdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Husi: Filistin halkının, ümmetin özgür insanlarının ve İran İslam Cumhuriyeti’nin yanındayız

Çocuklarda sanal oyun bağımlılığının ilacı gerçek oyun

Elazığ'da Gazze’ye destek yürüyüşü: Susmayacağız, affetmeyeceğiz!

Rus ordusu Ukrayna'da ilerliyor

HSK'nın Ana Kararnamesi tamamlandı: 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişti

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası

UNICEF: Gazze'ye abluka sona ermezse çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak

Bakan Fidan, Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri İbrahim'i kabul etti

Önce Gazze, şimdi İran: Frankfurt’ta siyonist rejimin saldırıları protesto edildi

İran'ın siyonist rejime yönelik yeni füze dalgası başladı: 12 siyonist yaralandı, ağır hasar var!

YDUS 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı

Coşkun: Eğitimde yapısal dönüşüm şart, sorunlar çözüme kavuşmalı

Mardin’de ormanlık alanda yangın

Yeşilyurt'ta ilçe genelinde temizlik çalışması yapıldı

Malatyalı minikler: Yaz tatilinde Kur'an-ı ve Kerim ve dini bilgiler öğreneceğiz

Yükleniyor