• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
GÜNDEM
07 Mart 2024 Perşembe 04:10
Son Güncelleme: 01 Ocak 0001 Pazartesi 12:00

Mardin’de 37 yıl önce PKK’lı teröristlerce katledilen vatandaşlar için tören düzenlendi

Mardin’de 37 yıl önce PKK’lı teröristlerce katledilen vatandaşlar için tören düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’de 37 yıl önce PKK’lı teröristlerce katledilen vatandaşlar için tören düzenlendi

Mardin’in Nusaybin ilçesi Açıkyol Mahallesinde 37 yıl önce bölücü terör örgütü PKK’lılar tarafından katledilen 6’sı çocuk 8 kişi için anma töreni yapıldı.
Bölücü terör örgütü PKK, 7 Mart 1987 Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesinde 37 yıl önce 6’sı çocuk 8 kişiyi şehit etti. Şehitler, Açıkyol Mahallesinde bulunan şehitlikte düzenlenen törenle anıldı. Törende, Kur’an-ı Kerim, mevlid ve dua okunduktan sonra konuşma yapan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 'Bugün 1987 yılında hain terör örgütü tarafından şehit edilen vatan evlatlarının aziz hatırasını anmak için bir araya geldik. Dualar edip hatimler indirdik. Öyle bir terör örgütü ile mücadele ediyoruz ki yıllar önce 1987 yılında 6’sı çocuk olmak üzere 8 vatandaşımız katledildi. Kundakta bebek olan var, oyuncakla oyun oynaması gereken çocuklar var. Çocuk, kadın, erkek fark etmeksizin bölge insanımıza zulüm etmek suretiyle PKK terör örgütü tarafından şehit dediler. Öyle korkak bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz ki kundaktaki bebekten bile korkacak bir terör örgütünden bahsediyoruz. Ama şehitlerimizin aziz hatırasını biz yaşatıyoruz. Şehit ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadı bundan sonra da Allah’ın iznine kalmayacak. Devlet olarak son terörist etkisiz hale getirilene kadar hem yurt içinde hem sınır ötesinde ülkemizi mukaddes değerlerimizi tehdit eden ve o tehdit nereden gelirse gelsin büyük bir kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Allah’ın izniyle Nusaybin’imiz geleceğe emin adımlarla koşuyor. Her gün güzellikleri huzuru, barışı koşuyoruz. Nusaybin’de huzurun barışın, kardeşliğin karşısında kim varsa devlet doğrudan doğruya o odakların daima karşısındadır. Şehitlerimizi anıyoruz, bunların her biri hem bölge insanımıza hem ülkemize ibretlik olaylardır. Bizler devlet, millet kaynaşmasıyla vatanımızı böldürmeyeceğiz, bayrağımızı indirmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sadece PKK değil bütün terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz' dedi.
Törende konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, 'Bugün şehit anma programında bir araya geldik. Gönül isterdi ki daha güzel etkinliklerde buluşalım. Yine vahşetin ve terör örgütünün aziz vatandaşlarımıza karşı 1987 yılında yaptığı saldırı neticesinde 8 vatandaşımızın şehadetinin yıl dönümünde bir araya geldik. 8 şehidimizin 6 tanesinin çocuk olması bizi derinden üzüyor. 6 masum çocuktan bahsediyoruz. Kürtler adına bir hareket olarak adlandıran bu insanların Kürtleri temsil etmediğini aslında Kürtlere karşı bir mücadele verdiğini görüyoruz. Bu coğrafyada birliğin ve beraberliğin bozulması için, ayrılıkçı bir yapı ve birilerine maşalık ettiğini görüyoruz' şeklinde konuştu.
Programa Kaymakam Ercan Kayabaşı, Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Sabittin Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Asım Aşkın, Hudut Tabur Komutanı Ömer Gilik, Vaiz Abdurrahim Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü