• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

02 Mayıs 2025, Cuma 16:05
02 Mayıs 2025, Cuma 16:05
Mardin’de
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nisan ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, narkotik suçlarla mücadelede düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 23 kişiden 17 kişinin tutuklandığını belirtti.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ilgili birim amirleriyle birlikte Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Toplantıda, 2025 yılı Nisan ayı değerlendirmesi yapan Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini ifade etti.

PKK ve FETÖ başta olmak üzere düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden birinin tutuklandığını aktaran Akkoyun, "Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla Nisan ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 13 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 8 kişiden biri tutuklanmıştır. Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 5 operasyon düzenlenmiş olup 24 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında değişik özellik ve çapta 144 silah ve bin 300 muhtelif mühimmat ile 70 kilogram patlayıcı ele geçirilmiştir.” dedi.

“62 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir”

Akkoyun, göçle mücadele kapsamında sınırı geçmeye teşebbüs eden 2 şahısın yakalandığını belirterek, “Ülkemizin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz devam etmektedir. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Göç Aracı sayımız 2’ye çıkarılmıştır. Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Nisan ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 62 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 2 şahıs yakalanarak güvenlik güçlerimize teslim edilmiştir.” şeklinde aktardı.

Narkotik suçlarla mücadelede düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 23 kişiden 17 kişinin tutuklandığını belirten Akkoyun, “Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Nisan ayı içerisinde toplamda 98 operasyon düzenlenmiş, 124 kişiye işlem yapılmış, operasyonlar kapsamında 23 kişi gözaltına alınmış, 17 kişi de tutuklanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bir yandan uyuşturucu ve bağımlılık ile sahada mücadele ederken diğer yanda toplumsal bilinç sağlamak ve farkındalık oluşturmak adına eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Siber suçlar kapsamında 23 şahıs gözaltına alınmış, adli mercilerce 9 kişi tutuklanmıştır”

Kaçakçılıkla mücadelede tutuklu sayısı hakkında bilgi veren Akkoyun, “Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ilimizde nisan ayı içerisinde 59 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 79 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında Nisan ayında içerisinde aranan toplam 665 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis, kumar ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 18 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda 23 şahıs gözaltına alınmış, adli mercilerce 9 kişi tutuklanmıştır.” şeklinde aktardı.

Akkoyun, nisan ayı içerisinde bin 643’ü okul servisleri olmak üzere 139 bin 699 araç denetlendiğini ifade ederek, “Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler kapsamında Nisan ayı içerisinde bin 643’ü okul servisleri olmak üzere 139 bin 699 araç denetlenmiştir.” ifadelerini kaydetti.  (İLKHA)

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması