• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Mardin’de ’Gaziler Günü’ kutlandı

19 Eylül 2022, Pazartesi 16:50
19 Eylül 2022, Pazartesi 16:50
Mardin’de ’Gaziler Günü’ kutlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’de ’Gaziler Günü’ kutlandı

Mardin’de '19 Eylül Gaziler Günü' düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile 'Gazi' unvanının verildiği günün 101. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Hükümet Konağı’ndaki Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi.
Tören, Mardin Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Mardin Muharip Gaziler Derneği adına Ali Candemir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptığı törenin ardından Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mardin Şube Başkanlığını ziyaret ederek bir müddet sohbet etti. Kutlama etkinlikleri 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna verilen yemek programı ile devam etti.
Özel bir otelde gerçekleştirilen programda gaziler ve aileleri ile bir araya gelen Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada şehitlik ve gaziliğin dünyalık hiçbir mevki ve makamla ölçülmeyecek kadar yüce makam olduğunu vurguladı.
Canı aziz vatana feda edenlere bu yolda yürüyüp gazi olanlara dünyalık hiçbir mertebenin hükmü olmadığını belirten Vali Demirtaş, “Bu millet, şüheda evladıdır. Bu vatan, şüheda toprağıdır. Ölürsem şehit, kalırsam gazi düşüncesi milletimizin her bir ferdinin benliğine sinmiştir. Bizi, millet olarak bu inanca sevk eden en önemli husus ise inancımızın bizlere emrettiği gaza anlayışıdır. İşte bu sebeplerle dünden bugüne gaza meydanı hiçbir zaman boş kalmamıştır. Zaman değişmiş; fakat tabiat, öz ve maya değişmemiştir. Çanakkale’de ve istiklal harbimizin tüm evrelerinde yedi düveli Anadolu’dan söküp atanlar aynı anlayışla gaza meydanına çıkmışlardır. Memleketimizin huzur ve emniyeti için terörle mücadeleyi canlıları pahasına sürdüren yiğitlerimiz ile sınır ötesi operasyonları gerçekleştiren kahramanlarımız aynı tabiatın mensupları olduklarını göstermişlerdir.15 Temmuz’da Vatanımıza kasteden hainleri yerle yeksan ederek sözde işgal girişimini bertaraf eden maya da aynı mayadır. O sebeple buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum ki olay, yer zaman ve kişiler değişse de değişmeyecek tek bir şey vardır. Biz bu toprakların evlatları olarak 1000 yıllık yurdumuzdan ve mukaddesatımızdan vazgeçmeyeceğiz’’ diye konuştu.
Programa, Vali Demirtaş’ın yanı sıra, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hikmet Yokarıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Vali Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
[gallery ids=',41939,41940,41941,41942,41943']

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı