GÜNDEM 18.04.2025 18:15:19 0

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes
Haberi Sesli Oku

Mardin Artuklu Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Filistin’e destek amacıyla kermes düzenlendi.

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Filistin halkına destek olmak amacıyla bir kermes düzenledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilen etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenlerin hazırladığı ürünler satışa sunuldu. Elde edilecek gelirin tamamının Gazze’ye gönderileceği belirtildi. Kermeste boykot ürünlerine özellikle yer verilmemesi ise dikkat çekti.

Etkinlikle ilgili konuşan Muhammed Çevik şunları söyledi: “Artuklu Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Filistin yararına bir kermes düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Başta öğrenciler olmak üzere öğretmenlerin ve velilerin katkısıyla düzenlendi. Yoğunluk güzel durumda. Elde edilecek gelirin tamamı inşallah Gazze’ye ulaştırılacak. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin maddi olarak onların ihtiyaçları giderilecektir inşallah. Kesinlikle boykot mallarına yer verilmemesine özen gösterilmiştir. Müslümanların tek yek bir vücut olup büyük bir cihada başlaması gerekiyor. Hep birlikte hareket edip Filistin’i hiçbir zaman sosyal medyadan özellikle düşürmeleri, her zaman onları işgal siyonistleri telin etmeleri lazım.”

Gazze’deki Müslümanların aç susuz hayatını idame etmeye çalıştıklarını belirten Furkan Nas ise “Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinde Filistin’deki kardeşlerimize yardım amaçlı kermes düzenlendi. Allah işgal rejimi kahru perişan eylesin. Şu anda Gazze’deki kardeşlerimiz aç, susuz ve karanlıkta hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Diğer Müslümanların da Gazze yararına etkinlikler düzenlemeli, sokaklara dökülüp onlara destek vermeleri lazım.” dedi.

Gazzeli Müslümanlara her zaman destek vereceklerini dile getiren Enes Taha da, “İmam Hatip lisemizde Filistin’de zulüm altında olan kardeşlerimiz için destek niteliğinde kermes düzenlendi. Onlara sürekli destek veriyoruz. Onlar için her türlü desteği yapmaya devam edeceğiz. Kermesteki yemekler bizim öğrencilerimiz, arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Maşallah çok güzel yemekler, öğrencilerimiz yemeklerini satışa koyuyorlar ve oradan gelen desteği Filistin’e gönderiyoruz. Buradan da Gazzeli kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Onlar için dua ediyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Abdullah Altunkaynak ise İslam dünyasının tepkisizliğine dikkat çekerek, “Çoğu İslam liderleri maddiyatın peşinde oldukları, dünyaya o kadar bağlandıkları ve ABD’den çok korktukları için Müslümanlara bir zulüm yapıldığında ses çıkarmıyorlar ya da çıkaramıyorlar. Şu anda durum çok vahim. Gerçek Müslüman, hiçbir zaman ölümden korkmaz. Allah için, İslam için savaştığı için bir kişinin vereceği tepkiden korkmaz. İnsanlar, Gazze için sürekli ses çıkarmalıdır.” ifadelerini kaydetti.

Muhammed Emin Gül ise, “Filistin’de yapılan soykırıma karşı ve oradaki kardeşlerimize yardım amaçlı kermes düzenledik. Yoğunluk güzel durumda. Bizler her türlü Gazze’nin yanındayız. Kermeste asla boykot malına yer verilmedi. Sadece kermesle kalınmamalı, hiçbir şekilde boykot ürünü alınmaması lazım.” ifadelerin aktardı. (İLKHA)

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Yükleniyor