• BIST 100

    11076,84%0,15
  • DOLAR

    42,09% 0,10
  • EURO

    48,53% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5411,88% -0,17
  • Ç. ALTIN

    8921,73% 0,00

Mardin’de mart ayında 127 terör operasyonu düzenlendi

05 Nisan 2024, Cuma 14:20
05 Nisan 2024, Cuma 14:20
Mardin’de mart ayında 127 terör operasyonu düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’de mart ayında 127 terör operasyonu düzenlendi

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 'Mart ayında Mardin’de bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 127 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 10 kişiden 9’u tutuklanmıştır' dedi.
Mardin Valisi Akkoyun, Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Asayiş ve güvenlik verilerini gözden geçirerek, suç oranlarını azaltmayı ve huzur ortamını sağlayarak halkın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini açıklayan Vali Akkoyun, Mardin’i vatanın en huzurlu şehirlerinden biri yapmakta kararlı olduklarını vurguladı. Bu amaçla can ve mal güvenliğini tehdit eden her türlü suç ve suç örgütü ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini, milletin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelenin sürdüğünü belirten Vali Akkoyun, il genelinde terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında 5 uzun namlulu silah, 11 ruhsatsız av tüfeği, 101 ruhsatsız tabanca ve 2 bin 350 muhtelif mühimmatın ele geçirildiğini söyledi. Suriye sınır hattında yer alan Mardin’e yasadışı yollarla geçmeye çalışan kişilere yönelik gerekli çalışmaların yapıldığını ve bu kapsamda mart ayı içerisinde Suriye’den ülkeye yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 108 kişinin hudut birlikleri tarafından hudut hattı ötesinde engellendiği bilgisini paylaşan Vali Akkoyun, 'Narkotik suçlarla mücadele kapsamında da Mardin’de mart ayı içerisinde toplamda 77 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 16’sı tutuklandı. Trafik denetimleri kapsamında mart ayında 652’si okul servis aracı olmak üzere toplam 90 bin 444 araç denetlendi. İlimizin huzuru ve güvenliği için devletimizin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadele kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, kıymetli Mardinli hemşehrilerimizin verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etmekteyiz' dedi.
'İlimizde teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine her alanda gerek dijital mecralarda, gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir' diyen Vali Akkoyun, 'Bundan sonraki süreçte de Mardin’in daha huzurlu, daha güvenli bir yer olabilmesi için gayretle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu gayretli çalışma sırasında vatandaşlarımızdan öncelikle 112 ihbar hattını etkin bir şekilde kullanmalarını istiyoruz' ifadelerini kullandı.
Toplantıya İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ile ilgili birimlerin amirleri katıldı.

Rusya: Hava savunma sistemleri, 85 Ukrayna dronunu düşürdü

Seyir halindeki tırdan hayvan çalan şüpheliler yakalandı

Gıda denetimlerinde 2 bin 125 işletmeye 157 milyon lira ceza

Diyarbakır’da Organ Bağışı Haftası’nda öğrencilere farkındalık eğitimi

Sason'da yeni "Merkez Cami" açılışa hazırlanıyor

Konya’nın son saraç ustası İhsan Digilli: Bu meslek kaybolmaya mahkûm

Siirt’te diş alarmı: Çocuklarda çürük oranı artıyor

Kamu görevlisi yalanıyla dolandırıcılık yapan şahıs suçüstü yakalandı

Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile

Adana’da trafik denetimlerinde 12 bin 192 sürücüye ceza

Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor

Malatya tarihinin en büyük "suç örgütü" davası görülmeye başlandı

UNRWA: Gazze'de yaklaşık 100 binada 75 bin Filistinli barınıyor

Başkan Geçit: Çilesiz ve Karakavak taziye evlerimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız

Bursa'da organ bağışlayanlar için mevlit programı düzenlendi

Karlıova’da GES Projeleri tamamlanarak hizmete sunuldu

Konya’da karayollarındaki hız sınırlamaları yeniden değerlendirildi

Yılın en parlak ve en büyük dolunayı yarın gökyüzünde olacak

HÜDA PAR Tarsus Teşkilatından yoğun ziyaret trafiği

Adana'da iskele çöktü: Bir işçi öldü, biri ağır yaralandı

Adana Seyhan’da ekim ayında 812 aranan şahıs yakalandı

Wikipedia’nın siyonistleri savunma taktiği: “Gazze Soykırımı” sayfasını düzenlemeye kapattı

HÜDA PAR İl Başkanlığı Kızılay şubesini ziyaret etti

Polis aracının çarptığı genç kız ölümle pençeleşiyor

YÖK’ten Hakan Fidan’ın diplomasına ilişkin iddialara açıklama

Gabar Dağı’ndaki 7 katlı “apartman mağara” görenleri hayran bırakıyor

Kasım ayı indirimleri Ticaret Bakanlığı’nın denetiminde: Tüketiciye uyarılar

Bingöl’de ortak yazılı sınav hazırlıkları sürüyor

Ramallah ve Beytullahim'de Yahudi çete terörü

Yunanistan’ın Kefalonya Adası’nda işgalci siyonist turistleri taşıyan kruvaziyere protesto

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya: Hava savunma sistemleri, 85 Ukrayna dronunu düşürdü

Seyir halindeki tırdan hayvan çalan şüpheliler yakalandı

Gıda denetimlerinde 2 bin 125 işletmeye 157 milyon lira ceza

Diyarbakır’da Organ Bağışı Haftası’nda öğrencilere farkındalık eğitimi

Sason'da yeni "Merkez Cami" açılışa hazırlanıyor

Konya’nın son saraç ustası İhsan Digilli: Bu meslek kaybolmaya mahkûm

Siirt’te diş alarmı: Çocuklarda çürük oranı artıyor