Mardin’de Ramazanın ilk teravih namazı manevi atmosfer içinde kılındı

Mardin’de Ramazanın ilk teravih namazı manevi atmosfer içinde kılındı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 28.02.2025 23:45:22 0

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ilk teravih namazında Mardinliler camilere akın ederek dualarla idrak etti.

Ramazan ayının ilk teravih namazı, tüm İslam âleminde olduğu gibi Mardin’de de büyük coşkuyla kılındı. Mardin’de teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Camiyi dolduran vatandaşlar, Ramazana ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti.

Duygularını paylaşanlar, bu hayırlı ayda Gazze'deki Müslümanların da unutulmaması elden geldiği kadarınca yardım edilmesi ve dualarda yer edilmesi gerktiğini aktardı.

Bu heyecanı beklediklerini belirten Servet Aba, “Hepimiz bu sevinç zamanını bekliyorduk. Gerçekten teravih atmosferi çok iyi geçti. Hepimiz mutluyuz. Herkesin camiye akın etmesi lazım. Bu hayırlı ayda Gazze’deki kardeşlerimizi unutmamalıyız. Onlara elimizden geldiğince yardımlar göndermeliyiz.  Mümkün olduğunca duada bulunmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İlk teravihin huşu atmosferiyle eda ettiklerini dile getiren Orhan Abak, “Bugün Ramazan ayının ilk teravihini idrak ettik. Allah’a çok şükür, bugüne ulaştık. İnşallah bereketli geçer. Tüm İslam alemi ve mazlum kardeşlerimiz, mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine feraha kavuşurlar inşallah. Yüce Allah, özellikle Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizi onların çocuklarını mübarek Ramazan ayı hürmetine soğuktan, acıdan ve bu ızdıraptan kurtarsın. Ramazan ayı bütün Müslüman kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Onları en güzel ve en başarılı şekilde bu felaketlerden kurtarsın inşallah. Teravih namazı atmosferi çok güzeldi.  Cami dolmuştu. Özellikle gençlerin ve çocukların olması dikkatlerden kaçmadı. Çok hoş ve güzel bir sahneydi. Sessiz sedasız teravihi bitirdik. Cami, bütün müslümanların dergahı olduğu müddetçe Müslümanlar yıkılmaz. Camiler bizim miğferlerimiz süngülerimizdir, buralara gelmemiz gerekiyor.” ifadelerini aktardı.

Arkadaşlarıyla birlikte teravih için camiye akın ettiklerini aktaran İbrahim Bahurşah, “Bugün Ramazan-ı Şerif'in ilk tarihi ve gecesini idrak ettik, çok güzeldi herkese tavsiye ederim. Bu küçük yaşımda olmama rağmen oruç tutacağım inşallah. Herkese de oruç tutmayı tavsiye ediyorum. 20-30 arkadaşımla beraber teravihe geldik. Ramazan ayında hem Kur'an okuyacağım hem oruç tutup hem de camiye geleceğim inşallah. Allah Gazze’deki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Allah işgal rejimi israilli kahru perişan eylesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Yükleniyor