• BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,31% 0,03
  • EURO

    51,50% 0,42
  • GRAM ALTIN

    6264,56% -2,21
  • Ç. ALTIN

    10757,95% -3,57

Mardin’de uyuşturucu operasyonları: 29 gözaltı

02 Aralık 2024, Pazartesi 15:35
02 Aralık 2024, Pazartesi 15:35
Mardin’de uyuşturucu operasyonları: 29 gözaltı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kasım ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, uyuşturucu ve bağımlılık operasyonlarında 29 şahsın gözaltına alındığını ,10 kişinin tutuklandığını belirtti.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Valilik binasında ilgili birim amirleriyle birlikte Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, 2024 yılı kasım ayı değerlendirmesi yapan Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini aktardı.

“PKK ve FETÖ operasyonlarında 87 kişiden 16’sı tutuklandı”

PKK ve FETÖ operasyonları neticesinde 16 kişinin tutuklandığını belirten Akkoyun, “Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleriiçin yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek ana hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla Kasım ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 32 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 87 kişiden 16’sı tutuklanmıştır. Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 11 operasyon düzenlenmiş olup 16 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında 14 adet uzun namlulu silah, 47 adet ruhsatsız tabanca, bir adet av tüfeği, 20 El Yapımı Patlayıcı ve 292 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.” ifadelerini aktardı.

Mardin’de mobil göç araç sayısının ikiye çıkarıldığını aktaran Akkoyun, “Ülkenin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz devam etmektedir. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Göç Aracı sayımız 2’ye çıkarılmıştır. Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Kasım ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 46 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 3 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilmiştir.” şeklinde belirtti.

Akkoyun, uyuşturucu ve bağımlılık operasyonlarında 136 kişiden 29 şahsın gözaltına alındığını 10 kişinin de tutuklandığını vurgulayarak, “Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımıza da hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Kasım ayı içerisinde toplamda 108 operasyon düzenlenmiş, 136 kişiye işlem yapılmış, operasyonlar kapsamında 29 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi de tutuklanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bir yandan uyuşturucu ve bağımlılık ile sahada mücadele ederken diğer yanda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

"Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 35 kişiden 12’si tutuklandı”

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 35 kişiden 12’sinin tutuklandığını ifade eden Akkoyun, “Kaçakçılıkla mücadelede kapsamında ilimizde Kasım ayı içerisinde 28 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 40 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven kapsamında yapılan uygulamalarda Kasım ayında içerisinde aranan toplam 418 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis ve kumarla mücadele, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele, suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 5 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişiden 12’si tutuklanmıştır.” şeklinde kaydetti.

Akkoyun, kasım ayında 2 bin 150’si okul servisleri olmak üzere 149 bin 247araç denetlendiğini belirterek, “Bilindiği üzere, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Mardin Valiliği, 10 İlçe Kaymakamımız, Emniyet ve Jandarmamız ve ilgili Kurumlarımızla ‘Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri’ Toplantılarımızı gerçekleştirerek tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Bu kapsamda Kış mevsiminin olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla İlimiz genelinde 1 Aralık tarihinden itibaren yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlarda kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu uygulama, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, trafiğin daha güvenli ve akıcı bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Uygulama süresince ekiplerimiz, araçlarda kış lastiği kontrolü yaparak gerekli tedbirleri alacak ve denetimlerini sürdürecektir. Trafikte meydana gelebilecek riskleri en aza indirmek için tüm sürücülerimizin kurallara uymasını ve araçlarında mevsim şartlarına uygun düzenlemeleri yapmasını önemle rica ediyoruz. Trafik Denetimleri kapsamında Polisimiz ve Jandarmamız tarafından Kasım ayında 2 bin 150’si okul servisleri olmak üzere 149 bin 247araç denetlenmiştir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek

Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü

Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı

Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

LGS başvuruları başladı

Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı

Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü

Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı

Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı

Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor

Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı

Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin

Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu

Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı

Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü

DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama

Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!

Moskova-Tahran hattında yeni görüşme: Nükleer tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez

Slovenya'da akaryakıt satışına kısıtlama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er personelle bayramlaştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek

Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü

Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı