• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Mardin’de Yasin Börü ve arkadaşları resim sergisiyle hafızalarda tekrar canlandı

06 Ekim 2024, Pazar 03:48
06 Ekim 2024, Pazar 03:48
Mardin’de Yasin Börü ve arkadaşları resim sergisiyle hafızalarda tekrar canlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Mardin Gençlik Kolları Hür Gençlik ekibi tarafından, 6-8 Ekim 2014 saldırılarında şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına bir resim sergisi açılarak o vahşet günleri hafızalarda yeniden canlandırıldı.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 10 yıl geçti, katliama giden süreç hafızalarda yeniden canlandı.

Mardin merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Parkı alanında açılan resim sergisi, 6-8 Ekim'de PKK/HDP saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek amacıyla kuruldu. Meydanda kurulan sergiye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

"6-8 Ekim 2014 yılı gerçekten de halkımızın hafızasında yer edilmiş vahşi bir katliamdır"

Yasin Börü ve arkadaşlarının hak dava üzerinde vahşice şehit olduklarını ifade eden HÜDA PAR Artuklu Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Gümüş, "Artuklu Hür Gençlik olarak 6-8 Ekim tarihi 2014 yılında şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiği tarihin yıldöneminde bir resim sergisi açtık. Halkımıza bu resim sergisiyle alakalı bilgilendirme yapmaktayız. Bu tarihi hatırlatıyoruz. 6-8 Ekim 2014 yılı gerçekten de halkımızın hafızasında yer edilmiş vahşi bir katliamdır. Malum o tarihlerde PKK ve yandaşları Suriye'nin Kobani şehrine yönelik düzenlenen saldırıyı bahane ederek özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde dindar halka yönelik başlattığı katliamın tarihidir. 6-8 Ekim şehit Yasin Börü ve arkadaşları 2014 yılında, Kurban Bayramı'nda fakirlere muhtaçlara kurban eti dağıtırken PKK ve yandaşlarının o vahşi saldırılarına maruz kalıyorlar. Şehit olan kardeşlerimiz, o vahşi insanların saldırılarından kendilerini muhafaza ederek bir binaya sığınıyorlar. O binanın içerisinde bir eve giriyorlar ve tabi bunlar onların peşlerine vermiş, onları öldürme amacındaydılar. Aylar öncesinden bu kardeşlerimize kinleri vardı zaten. Evin içerisinde ilk önce kardeşlerimize bıçaklarla, satırlarla saldırı yapıyorlar, ardından silah sıkıyorlar onlara. Bunlar yetmezken o binanın içerisinde üçüncü kattan onları aşağı atıyorlar. O kardeşlerimizi yerde bu sefer sopalarla dövüp üzerlerinden araba ile geçiyorlar. En sonda ise üzerlerine benzin dökerek vahşi bir şekilde onları yakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gümüş, "Dolayısıyla 6-8 Ekim tarihini her yıl Hür Gençlik Artuklu olarak her gün bu tarihte şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anma gayesiyle bir resim sergisi açıyoruz. Bu resim sergisi, her sene olduğu gibi bu sene de aynı şekilde halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. Bu resim sergimiz 2 gün boyunca Artuklu ilçemizde devam edecektir. Bütün kardeşlerimizi bu resim sergimize bekliyoruz." şeklinde aktardı.

7 Ekim Aksa Tufanıyla ilgili de resim sergisine yer vereceklerini belirten Gümüş, "Bu resim sergimizin yanında malum olduğu üzere 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’deki mücahit kardeşlerimiz 'Aksa Tufanı' adıyla bir operasyon başlattı. O operasyonun yıldönümü münasebetiyle yine bu resim sergimizin içerisinde o olaylarla alakalı kardeşlerimize tanıtıyoruz. O olayın detayını yine bu resim sergimizin içerisinde halkımıza Aksa Tufanı ne amaçla yapıldığını, ne için yapıldığını halkımıza anlatıyoruz. Bu Aksa Tufanı oradaki Gazze’deki mücahit kardeşlerimiz gerçekten de destansı bir direniş gösterdiler. Biz onların o destansı direnişlerini kutluyor, tebrik ediyoruz. O destansı direnişlerini devam etmesi için de her türlü desteği o kardeşlerimiz için yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz inşallah. Rabbim onları muhafaza etsin." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor