• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Mardin’de yeni eğitim yılının ilk gününde bir öğretmen darp edildi

10 Eylül 2024, Salı 15:19
10 Eylül 2024, Salı 15:19
Mardin’de yeni eğitim yılının ilk gününde bir öğretmen darp edildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2024-2025 yeni Eğitim-Öğretim yılının ilk günlerinde Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 2 veli tarafından bir öğretmen darp edildi. Darp görüntüleri güvenlik kamerasına yansırken olayla ilgili Mardin Eğitim Bir-Sen açıklama yaparak olayı şiddetle kınadı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki okulun açıldığı ilk gününde Hediye Alay Aktaş Anaokulu'nda öğretmenlik yapan Yusuf Ekin, 2 veli tarafından darp edildi. Darp görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Bir görgü tanığı yaşanan darp olayını şöyle anlattı:

"Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Hediye Alay Aktaş Anaokulunda nöbetçi öğretmen Yusuf Ekin, okula bahçedeki ana kapıdan içeri girmeye çalışan bir veliye anahtarın kendisinde olmadığını, diğer kapıdan girmeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine okulun bahçesine diğer kapıdan giren veli ve öğretmen tartıştı. Yaşanan arbedede veli, öğretmenin eline ve göğsüne vurarak itekledi. Daha sonra öğretmen veliye yumruk attı ve kavga başladı. Veli ve kardeşi, daha sonra öğretmeni darp etti. Velinin kardeşi, belinden kemeri çıkararak öğretmene vurdu."

Öğretmen Ekin, olay yerine çağrılan ambulansla Mazıdağı İlçe Devlet Hastanesine kaldırılırken, 2 veli de gözaltına alındı.

Yaşanan olayla ilgili Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanlığı darp olayını kınayarak, öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılması ve eğitim çalışanlarının korumasız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Abdusselam Demir, "İlme, âlime, muallime ve müderrise ihtiramı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan ülkemizde, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için, artarak devam etmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelen şiddetin genel ve yaygın bir görünüm arz etmesi, psikolojik ve sosyolojik kökenleri olan toplumsal bir sorun hâline geldiğini göstermektedir. Şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimciler, maalesef şiddetin mağduru durumuna gelmiştir. Eğitimcinin itibarını artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirleri almak zorundayız. Eğitimci, şiddete karşı yasal güvenceyle korunan, kendisi bizzat şiddeti önleyen; eğitim ise şiddeti ortadan kaldıran bir enstrüman olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Şiddet olaylarının ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebileceğini aktaran Demir, "Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Varlık ve medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, bu seferberliği başlatmaya ve başarmaya mecburuz, yoksa pırıl pırıl olması gereken kalplerine attığımız karanlık kördüğümlerle hem çocuklarımıza şiddet uygulamış hem de onları şiddete yönlendirmiş olacağız. Eğitim merkezli düzenlemeler ciddi bir duyarlılık ve sorumlulukla yeniden tanzim edilmelidir. Öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılmalı, eğitim çalışanlarımız saldırılara açık, korumasız, korunaksız, güvensiz bırakılmamalıdır. Çocuklarımızı, umudumuzu, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalıdır. Bu kapsamda, değerler eğitimi, aileyi de içine alacak şekilde ve sosyal çevrenin öğrenci üzerindeki muhtemel negatif etkilerinden arındıracak kapsamda yeniden ele alınmalıdır." şeklinde konuştu.

"Bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli"

Demir, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için yetkililerin acil eylem planı hazırlamaları gerektiğine dikkat çekerek, "Mardin Mazıdağı Hediye Alay Aktaş Anaokulu bahçesinde öğretmenimize uygulanan şiddet, sıradan olaylar değildir. Görmezden gelinerek geçiştirilecek bir olay hiç değildir. Öğretmen arkadaşımız, ders saatinde okul bahçesinde iki eşkıyanın saldırısına uğramıştır. Görevi başındaki devlet memurunun dokunulmazlığını ihlal eden, okul sınırları içerisinde ve görevi başındaki personele saldırarak eğitim öğretimi engelleyen eşkiyalar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz. Okullarımız da hastaneler gibi, vergi daireleri gibi, nüfus müdürlükleri gibi kamu hizmeti verilen yerlerdir. Her birinde yüzlerce yavrumuzun eğitim gördüğü okullarımızın güvenliği, diğer kamu kurumlarının güvenliğinden çok daha önemli ve önceliklidir. Okullara giriş çıkışın da, iş takibinin de, problem çözmenin de bir yolu ve yöntemi vardır. Okullar kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta kolayca itilip kakılacak, sahipsiz çalışanlar hiç değildir. Bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda daha fazla yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmalıdır. Öğretmenlik meslek kanunu bir an önce Meclis'e getirilmeli ve yasalaştırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak bu menfur olayın takipçisi olacağız. Olayın faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Kayseri’de kredi kartı dolandırıcılığı: 199 bin TL’yi çeken şüpheli yakalandı

BUDO seferlerine hava engeli: 8 sefer iptal edildi

Rusya'dan İngiliz yetkililere ülkeye giriş yasağı

Adana'da feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

Ankara Büyükşehir’de konser harcamalarına soruşturma: 5 tutuklama

Irak: Bağdat'ın egemenliğini ve vatandaşlarının güvenliğini hedef alan her türlü tehdidi reddediyoruz

Feribot seferlerine fırtına engeli

Yunanistan unsurlarınca geri itilen göçmenler kurtarıldı

Harran Üniversitesi öğrencilerinden rektöre anlamlı ziyaret

HAMAS: Netanyahu'nun BM'de protesto edilmesi,Tel Aviv yönetiminin yalnızlaştığını gösteriyor

Rusya benzin ihracatı yasağını yılsonuna kadar uzattı

Mazıdağı halkı Küresel Sumud Filosu’na destek için meydanlara indi

Ankara'da Küresel Sumud Filosu Gazze'ye ulaşana kadar her akşam nöbet başlatıldı

Diyarbakırlılar Gazze'nin ferahı için bir araya gelip dualar etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gençlere 4,9 milyon liralık proje desteği

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

Bursa’da ormanlık alanda yangın çıktı

Rusya’da bir yük treni ile kamyon çarpıştı: 1 ölü

Dışişleri Bakanı Fidan, Malezya Dışişleri Bakanı Hasan ile görüştü

Fidan: ⁠israil, Netanyahu rejimi altında 'Büyük israil' hayalleriyle körleşen bir haydut aktör haline gelmiştir

İletişim Başkanı Duran: “Türkiye, küresel bir denge unsuru olduğunu ispatlamıştır”

Pakistan Başbakanı Şerif: Filistin israil zincirleri altında esir kalamaz, özgürleştirilmeli

Aralarında Gürsel Tekin’in de olduğu 6 isim CHP’den kesin olarak ihraç edildi

Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin yakınında dron imha edildi

Erzurum’da düğün sırasında havaya ateş açılmasıyla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Kurtulmuş, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’nin parlamentolar arası dostluk gruplarını kabul etti

Ani Ören Yeri’nde Selçuklu kümbeti bulundu

Sınır kapısında eroin ele geçirildi 2 şüpheli tutuklandı

Bayraktar KIZILELMA, mühimmatlı ilk bağlı uçuş testini yaptı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kayseri’de kredi kartı dolandırıcılığı: 199 bin TL’yi çeken şüpheli yakalandı

BUDO seferlerine hava engeli: 8 sefer iptal edildi

Rusya'dan İngiliz yetkililere ülkeye giriş yasağı

Adana'da feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

Ankara Büyükşehir’de konser harcamalarına soruşturma: 5 tutuklama

Irak: Bağdat'ın egemenliğini ve vatandaşlarının güvenliğini hedef alan her türlü tehdidi reddediyoruz

Feribot seferlerine fırtına engeli