• BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

Mardinli 192 hacı adayı dualarla uğurlandı

19 Mayıs 2025, Pazartesi 17:56
19 Mayıs 2025, Pazartesi 17:56
Mardinli 192 hacı adayı dualarla uğurlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Mardin’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları, İl Müftülüğünün düzenlediği programının ardından dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında Mardin'den kutsal topraklara gidecek 192 hacı adayı için Mardin Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi.

Hacı adayları duygularını İLKHA mikrofonuna paylaşarak, başta Gazze olmak üzere tüm İslam âlemine dua edeceklerini dile getirdi.

Ayrıca gençlere de tavsiyede bulunan adaylar, genç yaştayken hac ibadetinin yapılmasının daha iyi olacağını belirtti.

74 yaşındaki Fikriye Çokan, genç yaştayken hacca gitmenin daha iyi olduğunu belirterek, “Geçen sene umreye, bu ise hacca gidiyorum inşallah. Kutsal topraklara gideceğimiz için çok heyecanlı, çok mutluyuz. Oradaki duygu çok güzel. Herkesin oraya gitmesini, o atmosferi görmesini tavsiye ediyorum. 74 yaşındayım, Allah’a bin şükür hac ibadetlerini yaparken hiç zorlanmıyorum. Görevimizi yapacağız inşallah. Allah güç kuvvet versin. Orda hem Gazze’ye hem de diğer Müslümanlara dua edeceğiz. Hac için asıl gençken gidilmelidir. Hem genç yaşta gitmekle oradaki ibadetler rahatlıkla yerine getirilebilir.” ifadelerini kullandı.

Daha önce iki re umre ve iki kere hacca giden Zeynep Atılmış, “Çok şükür bu yıl hac için ismimiz çıktı. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Kâbe’de Filistin’in işgal rejiminden kurtulması için yüce Allah’a dua edeceğiz. Ayrıca diğer bütün mazlum Müslüman’lara dua edeceğiz inşallah. Filistin’deki kardeşlerimiz için daha fazla dua edeceğiz. Daha önce iki kere umreye iki kere de hacca gitmiştim. 65 yaşındayım, orada hac ibadetlerimizi yerine getirirken biraz zorlanıyorum ama çok şükür sorun olmuyor.” dedi.

Kutsal topraklardaki atmosferin çok güzel olduğunu ifade eden Mehmet Ali Atılmış, “Allah izniyle hacca gidiyoruz. Bu yılla beraber üçüncü defa kutsal topraklara gideceğim inşallah. Bir umre ve iki haccım oluyor. Oradaki atmosfer çok güzel, anlatılamaz. Başta Gazze olmak üzere bütün Müslümanlara dua edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Annesinin yerine vekâleten hacca giden Ramazan Akay, “Allah nasip ederse hacca gideceğiz inşallah. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun. 2011’de de hacca gitmiştim, bu yıl da vekâleten annemin yerine gideceğim inşallah. Çok mutluyum. Allah herkese gitmeyi nasip etsin. Hac için ne kadar genç yaşta gidilirse daha iyi olur. Kendi kuvvetindeyken ibadetleri de daha rahat yapar. Başta Gazze olmak üzere tüm İslam alemine dua edeceğiz.” ifadelerini dile getirdi.

Feyzi Çakar ise gençlere hac ibadeti için tavsiyede bulunarak, “Malum olduğu üzere hac ibadeti İslam’ın şartlarından biridir. Çok şükür bu yıl hac farizasını yerine getirmek için yola koyulacağız inşallah. Daha önce umreye de gitmiştim, bu hacla birlikte iki kere kutsal topraklara gideceğim inşallah. Çok şükür orda zorlanmıyoruz, ibadetlerle meşgul olurken daha çok mutlu oluyoruz. Orada ibadetleri yerine getirirken kendimi genç hissediyorum. Gençlere tavsiyem gençken hacca gitmelidirler.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Mardin’de 8 uzun namlulu silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Prof. Dr. Ürün: İnsanın yaratılış gayesi, Allah’ı bilmek ve O’na kulluk etmektir

BM: Sudan'daki çatışmalar daha da kötüleşerek yeni korkunç şiddet dalgalarına yol açtı

Kocaeli’de 11 farklı suçtan aranan hükümlü yakalandı

Battalgazi Belediyesi çocukları sinemayla buluşturuyor

Mersin’de İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Özhan, öğrencilerin Gazze yararına düzenlediği kermese katıldı

Papua Yeni Gine'de heyelan 21 ölü

İşgal altındaki topraklarda “Zorunlu askerlik” uygulamasına karşı protesto

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Batman'da Kur'an kurslarında aile ve mahremiyet bilinci eğitimi verildi

Batman'da Gazze için "Hayır Çarşısı" düzenlendi

Mardinli hayırsever tek olan motosikletini Gazze'ye bağışladı

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yeni düzenlemeler

Gaziantep’te buğday ve mercimek, açık artırmayla satışa sunuldu

İşgal rejimi ateşkes ihlaline devam ediyor, Gazze’de 3 kişi şehit oldu

Peygamber Sevdalılarından çağrı: İhanet belgesini boynunuzda taşımaktan vazgeçin

Siirt'te apartmanda yangın paniği: 7 kişi dumandan etkilendi

Şanlıurfa’da “3. İyi Pamuk Tarla Günü” etkinliği düzenlendi

TOKİ sakinlerinden bozuk yol tepkisi: Defalarca başvurduk, belediyeden ses yok

Vali Koç, okullarda düzenlenen kermeslerde Gazze için 3 milyon TL yardım toplandığını açıkladı

Şanlıurfa’da ‘İyilikte Buluşalım’ kermesi Filistin için düzenlendi

İstanbul’da pazar günü kapalı olacak yol güzergahları

İşgal ordusunda çöküş: 4 ayda 12, son bir yılda 279 asker intihar etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yavuz: İslam dünyası bilgiyle, bilimle, teknolojiyle bağını güçlendirmeli

Tespih ustası Şahin: Tespih sadece bir aksesuar değil; zikir, sabır ve dostluk sembolüdür

Mersin’de 2025 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Konya’da Şehit Burak Aydoğan Caddesi yeniden trafiğe açıldı

Konya’da direğe çarpan araçtaki sürücü hayatını kaybetti

Antalya’da aranan şahıslara yönelik operasyon

Mardin’de 8 uzun namlulu silah ele geçirildi: 2 gözaltı