GÜNDEM 18.03.2025 23:22:18 0

Mardinliler Gazze’deki katliama tepki gösterdi

Mardinliler Gazze’deki katliama tepki gösterdi
Haberi Sesli Oku

Mardin’in Artuklu ilçesinde işgal rejimin Gazze’ye yönelik yaptığı katliama tepki olarak basın açıklaması düzenlendi.

Artuklu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Gazze’de yaşanan son saldırıları protesto etmek amacıyla 15 Temmuz Parkı Minyatür Kudüs Evi önünde bir araya geldi.

Program, Yasin Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. AGD Mardin İl Başkanı M. Sait Aslanhan tarafından okunan basın açıklamasında, işgal rejiminin Gazze halkına yönelik saldırılarına tepki gösterilerek uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapıldı.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği son saldırılarda, çoğunun çocuk ve kadınalrın oluşturduğu 400’e yakın sivil şehid oldu. Yoğun katılımın olduğu protesto gösterisinde, Filistin bayrakları ve prtlarla işgal saldırısına tepki gösterildi.

Aslanhan, ”Filistin direnişi ile aralarındaki ateşkes kararını dün gece ihlal eden siyonistler, Gazze’de yeni bir katliama imza attı. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu insanları gece vakti uykularındayken şehit eden israil güçleri, 400’den fazla kardeşimizi katletti. Savunmasız insanlara havadan bomba yağdırarak aşağılık tiynetini gözler önüne seren siyonistler, iyi bilmelidir ki; işledikleri savaş suçları yanlarına kar kalmayacaktır. Bugün başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın sessizliğinden güç alan israil güçleri, çok yakın bir zamanda zilleti en doruklarda yaşayacaktır. Zira öyle bir gün gelecek ve israil rejimine öyle bir tokat atılacaktır ki; siyonistler bir daha bellerini doğrultamayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Gazze’de her fırsatta savaş suçu işleyen bu katillere artık dur denilmelidir”

Gazze’ye yapılan saldırılar İslam ümmetinin dağınıklığından olduğunu kaydeden Aslanhan, ”siyonist israilin saldırıları, Filistin halkına karşı yıllardır sürdürülen etnik temizlik ve soykırım politikalarının yeni bir aşamasıdır. Gazze’de uyguladığı soykırıma devam eden israil güçleri en büyük cesareti, İslam ülkelerinin dağınıklığından almaktadır. Gazze’de her fırsatta savaş suçu işleyen bu katillere artık dur denilmelidir. Bu olanlardan sonra İslam ülkelerinin liderlerinin mutlaka bir araya gelip bu katillerle anladığı dilden konuşmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Aslanhan, işgalci Netanyahu’nun Arap ülkelerinin liderlerine yönelik sözlerine de değinerek, ”israil rejimi başbakanı Netanyahu’nun Arap ülkelerinin liderlerine hitaben sarf ettiği ‘Koltuklarınızda oturmak istiyorsanız zulme karşı susacaksınız’ mealindeki sözleri zihinlerdeki yerini korumaktadır. Arap ülkelerinin liderlerinin, Netanyahu’nun bu skandal sözleri karşısında sessiz kalmayı tercih etmeleri de son derece manidardır. Hal böyle iken, Arap ülkelerinin liderleri adeta teslim bayrağını açmışken biz Müslüman halklara büyük bir görev düşmektedir. Bizler meydanları terk etmeyeceğiz. Bizler maddi sahadaki cihattan geri durmayacağız. Bizler ülkelerimizi israile karşı açılan bir cephe haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” şeklinde kaydetti.

Aslanhan, sözlerini şöyle tamamladı:

”İyi bilinmeli ki; israilin terör politikalarına karşı suskun kalanlar, israili destekleyenler, onun işlediği suçların bir parçasıdır. Bu bağlamda tüm dünyaya sesleniyoruz. israilin Filistin halkına uyguladığı soykırıma karşı durulmalı. Uluslararası toplumun, israili derhal yargı önüne çıkarması için harekete geçilmeli. israil ile olan diplomatik ve ekonomik ilişkiler kesilmeli. Savaş suçlularının hesap vermesi için uluslararası mahkemeler kurulmalı. Bizler Türkiye’deki Müslümanlar olarak; işgal, soykırım ve terör politikalarına karşı durmaya devam edeceğiz. Bu zulmü ne unutacağız ne affedeceğiz. Filistin özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Program, emekli imam hatip Hasan Yenigün’ün yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor