• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

16 Haziran 2025, Pazartesi 15:03
16 Haziran 2025, Pazartesi 15:03
Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Valiliği ve Kızılay iş birliğinde 16,17 ve 18 Haziran tarihleri arasında geleneksel kan bağışı kampanyası başladı. Kampanyaya katılan Mardinliler kan bağışının önemine değindi.

Kampanya, Artuklu ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda kuruldu. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kan bağışında bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Geleneksel kan bağışı kampanyası hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, kan, bir insana hayat olma yolunda çok önem arz ettiğini belirterek bu alışkanlığın sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Akkoyun, şu ifadeleri kullandı "Bugün burada hayat kurtaran bir iyilik hareketi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mardin’deki tüm kurum ve kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte bir iyilik hareketi başlatıyoruz inşallah. 16,17 ve 18 Haziran tarihlerinde Mardin’imizin genelinde kan bağışı kampanyasını bugün başlatmış olmaktayız. Kan, üretilemeyen, çoğaltılamayan çok önemli bir konu. Dolayısıyla bizler de vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kanın temin edilmesi noktasında büyük bir kan bağışı kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Burada biz vatandaşlarımıza özellikle tavsiyemiz kan bağışı kampanyasına katılmaları ve dahası da bu kan bağışı konusunu alışkanlık haline getirmeleridir. Kan bağışının bir alışkanlık haline getirmesi en az kanın temin edilmesi kadar önemlidir. Dolayısıyla burada verilen bir ünite kan, 3 vatandaşımıza can oluyor. Unutulmamalıdır ki bir gün bizler de bu kana ihtiyaç duyabiliriz. Bizler tüm ülkede bulunan vatandaşlarımız olarak bu iyilik hareketini yaygınlaştırmak gerekiyor.”

Geçen yıla oranla bu sene kan bağışı hedefini iki katı şeklinde belirlediğini ifade ederek “Geçen yıl da bu kampanyayı yürütmüştük. Geçen yıl bin 47 ünite kan hedefimiz vardı. Elhamdülillah bu hedefi 2 gün içerisinde bin 80 olarak gerçekleşti. Bu sene 16,17 ve 18 haziran tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasındaki hedefimiz 2 bin 47. İnanıyoruz ki bu rakamın çok üzerinde bir kan bağışı gerçekleşecektir. Şu anda kampanya yeni başlamasına rağmen büyük bir katılım yaşanıyor. Bu duyarlılıktan dolayı Mardinli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz da yaptığı açıklamada, kan bağışı kampanyasına desteklerinden dolayı Mardinlilere teşekkür ederek ”Valilik desteğiyle Türkiye’de çok az noktada böyle kampanyalara destek verilen bir ortamda emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay, yılda 3 milyon kan bağışı toplama hedefinde olan bir kurum olarak çok büyük gayretlerle sahadayız. Her gün ortalama 300 kan bağışı alım noktamız bulunmakta, 69 yerde de kan bağışı merkezimiz bulunuyor. Günlük 9 bin insan bir farkındalık oluşturarak ve bağış noktalarımıza gelerek kan bağışında bulunuyorlar. Her gün 9 bin insanın hayatını kurtarmada zincirde bir halka oluyorlar. Herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Kan bağışını Filistin ve Gazze için yaptığını belirten Bilal Ak “Kan bağışında bulunduk. Ben Filistin ve Gazze için kan veriyorum. Oradaki masum insanlara hayat olmak için bu bağışı yaptım. Herkese kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Rutin bir şekilde kan bağışında bulunuyorum.” dedi.

“Bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmak gibidir”

Uzun yıllardır kan bağışı yapan Ramazan Uçar, kan bağışının önemine vurgu yaparak “10 yıldan beri rutin olarak kan bağışında bulunuyorum. Kan bağışı, bir insanı yaşatmak için gerçekten verilmesi gereken bir sosyal aktivitedir. Dolayısıyla herkese bağışta bulunmaları için tavsiyede bulunuyorum. Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir. Ayrıca bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmak gibidir düşüncesine sahibiz.” şeklinde konuştu.

Sadık Çakar ise rutin bir şekilde kan verilmesi gerektiğini kaydederek “Kan bağışı kampanyası nedeniyle kan vermeye geldik. Kan bağışı bizler için insani bir görevdir. Bu minvalde maalesef kan stokları azalıyor. Dolayısıyla bizler de rutin olarak kan bağışında bulunmamız gerekiyor. Kan bağışı yapmaktan memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

Pakistan'da muson yağmurları kaynaklı can kaybı 985'e yükseldi

Çocukların önünde bir babayı vuran şahıs hakkında gözaltı kararı verildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 425'e yükseldi

siyonist rejim ordusu eski sözde genelkurmay başkanı: Bu aptallığı durdurun!..

Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak

ABD, soykırımcı işgal rejimine "sarsılmaz" desteğini tekrar bildirdi

Katar Emiri: Tel Aviv yönetimi HAMAS ile ateşkes müzakerelerini bilinçli olarak sabote ediyor

72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı

Bulgaristan, Rusya’ya nota verdi

Malatya'dan Gazze'ye ve Küresel Sumud Filosu'na anlamlı destek

Adanalı babalar: Namaz toplumu kötülüklerden alıkoyar

İspanyol aktör Javier Bardem, ödül töreninde Filistin halkına destek istedi

Şırnak’ta narkotik, asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 31 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar'daki zirvede işgale karşı "caydırıcı savunma" vurgusu

Venezuela: ABD'nin Venezuela'ya yönelik operasyonları üç katına çıktı

AKOM’dan Konya için yağış uyarısı

Gölköy Barajı alarm veriyor: Su seviyesi yüzde 22’ye geriledi

Gazze Sağlık Bakanlığından "acil yardım" çağrısı

Soykırıma akademik boykot: Üniversiteler birer birer ilişkileri kesiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor