GÜNDEM 15.02.2023 13:20:37 0

Marmaris Arama Kurtarma ekibi deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor

Marmaris Arama Kurtarma ekibi deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Marmaris Arama Kurtarma ekibi deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor

Türkiye yüzyılının en büyük felaketi olan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde AFAD’ın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından bir çok arama kurtarma ekipleri görev yapıyor. Muğla’nın Marmaris ilçesinde yangınlardan sonra kurulan Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Ekibi (MAKE) deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD, UMKE, JAK ve yurt dışından gelen kurtarma ekipleri ile koordineli bir şekilde iletişim halinde olarak, gönüllü arama kurtarma ekibi ile MAKE bölgeye ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin etkilediği Gaziantep ili Islahiye ilçesinde 60 kişilik ekibi ile çalışmalar yürüterek göçük altında kalan yaralı vatandaşları kurtarmak için gece gündüz demeden yoğun çalışmalar yürüttü. 112. saatte Alihan isimli bir vatandaşı da enkaz altından kurtarılmasında görev alan ekipler İslahiye’den Hatay’a gidecek.

‘Okyanusta bir kum tanesi de olsa umudumuz bitmiyor’
Marmaris Arama Kurtarma ve önleme Ekibi (Make) dernek başkanı Nafia Yılmaz ' Biz yangınlarda, sellerde sahada aktif bir ekibiz. Deprem konusunda eğitimlerimizi de tamamlamıştık. Dernek üyesi arkadaşlarımız biz de gitmek istiyoruz deyince hemen bir araç ve malzeme ayarlaması yaparak önce 15 kişilik bir öncü grubumuzu sonra da öncü gruptan aldığımız bilgiler ışığında eksiklerimizi tamamlayarak diğer gruplarımızı bölgeye sevk ettik. Dernek üyelerimizin hepsinin Akut’tan, itfaiye ve AFAD’tan eğitimleri var, dolayısı ile panik yapmadan doğru müdahale konusunda sahaya çıkmaktan hiç korkmadık' dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında, 'Saatleri bırakın günler sonra enkaz altından sağ ve sağlam olarak çıkarılanlara şahitlik ettik el ele çalıştık. Birbirlerine sarılmış halde hayatını kaybetmiş olan insanları çıkardık. Ekibimiz depremin 112’inci saatinde Alihan isimli bir delikanlının sesini duydu. Sonra diğer ekipler ile birlikte kurtarma çalışması yaptık. Okyanusta bir kum tanesi aradığımızı biliyoruz ancak umudumuzu kaybetmiyoruz. Allah’ın izni ile hem sağ kalmışlar var ise hem de sevdiklerinin cansız bedenlerine ulaşmak için günlerdir bekleyenler için bölgede yardımcı olmaya devam edeceğiz’’ şeklinde açıklama yaptı.
[gallery ids=',119490,119491,119492,119493,119494,119495']

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yükleniyor