• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,45% 0,08
  • EURO

    48,99% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5652,40% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9195,44% 0,00

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
Masum Türker, CHP
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in döneminde ekonomi bakanlığı yapan, 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti genel başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırı olduğunu ve bunun hala devam ettiğini belirtti.

YURT DIŞINDAKİ REZERVLERİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Sonrasında durum biraz değişti. Neden? Bizim yurtdışındaki rezervlerimiz Türkiye’ye getirildi. Bunun fakına varan ABD ve özellikle yabancı şirketler Türkiye'ye baskı yapmaya başladılar. İşte o baskı yapmaya başladıkları tarih de artık ekonomi yönetiminin değiştiği tarihti. Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Ama kesin bakan atamaları yapıldıktan sonra döviz kurları biraz durdu çünkü bir strateji değişikliği yapmaları gerekiyordu.

BU MİLLİ OLARAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Devlete ait olan paraları Swap aracılığı ile Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Ben bunu takip etmişimdir ama bu milli övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Ondan sonra bazı toplantılarda söyledim Türkiye'nin bu parası geldi başarılıdır. Bu paraların geldiğini sonradan fark eden dış güçler Türkiye'de kendilerini mutemet adamı gördüklerini fırçalamıştır.

'BENCE ALBAYRAK BAŞARILIYDI'

Albayrak'ı herkes saldırıyor belki damat olduğu için saldırıyorlardı ama bence Albayrak başarılıydı, başarısız değildi. Orada ekonomiyi yönlendirmeye alışmış kişiler liderin çevresine gidip şikayet ederlerdi damat olduğu için şikayet edemiyorlardı rahatsızlık buydu ama yönetim iyiydi. Kadrolarında bir zayıflık vardı.

Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırının arkasında başka nelerin olabileceğini de değerlendirdi: O saldırının temelinde bizim Suriye'de diğer ülkelerdeki varlığımız ve bu döviz rezervlerinin özellikle altınların Türkiye’ye getirilmiş olması dolayısıyla bize tehdit olarak kullanılamadığı için Cumhurbaşkanı ya da diğer yöneticilerin sert çıkışlarına bir eylem yapamıyorlar eskisi gibi.

CHP'YE 128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ

Türkiye'nin 128 milyar dolar döviz rezervi yoktu. Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv.

KAYBOLAN REZERV YOK!

Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı.

Doğal deri ile suni maddeler arasında sağlık savaşı: Ustalardan kritik uyarı

Mardin’de bir aile başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Bursa'da 27 düzensiz göçmen yakalandı

Siber suç operasyonlarında 429 şüpheli yakalandı

TOKİ şantiyesinde karbonmonoksit zehirlenmesi: 4 işçiden 1'i hayatını kaybetti

Malatya'da 3 bant bilardo turnuvası sona erdi

Kasap esnafı: Mazot ve yem fiyatları et fiyatlarına etki ediyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 12 kilo madde ele geçirildi

46 ilde ihracat artışı görüldü

TİGEM, 74 bin tondan fazla süt satışı için ihaleye çıkıyor

Dicle Elektrik’ten Kumçatı Beldesi'ndeki elektrik kesintisine ilişkin açıklama

Bursa’da okulda profiterol tüketen 8 öğrenci hastanelik oldu

Mersin’de rüşvet ve kaçakçılık operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Paybull'a bahis gelirlerini aklama sebebiyle el konuldu

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü kapalı alanlarda tütün denetimi gerçekleştirdi

Sahte ev ilanlarıyla vatandaşları dolandıran 6 şahıs tutuklandı

Gaziantep'te sahte tarihi eser satıcılarına operasyon: 2 gözaltı

Hatay’da tırda 16 düzensiz göçmen yakalandı: 2 şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 kişi yakalandı

15 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Motorine indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 13 tutuklama

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve sis uyarısı

Konya’da beklenen yağış gün boyu etkili oldu

Sudan'da insani kriz derinleşiyor

Taksim’deki metro istasyonları geçici olarak kapatılacak

Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde OHAL ilan edildi

Adana'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Elazığ’da bariyerlere çarpan kamyonun sürücüsü yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğal deri ile suni maddeler arasında sağlık savaşı: Ustalardan kritik uyarı

Mardin’de bir aile başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Bursa'da 27 düzensiz göçmen yakalandı

Siber suç operasyonlarında 429 şüpheli yakalandı

TOKİ şantiyesinde karbonmonoksit zehirlenmesi: 4 işçiden 1'i hayatını kaybetti

Malatya'da 3 bant bilardo turnuvası sona erdi

Kasap esnafı: Mazot ve yem fiyatları et fiyatlarına etki ediyor