• BIST 100

    15065,12%1,00
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,42% 0,40
  • GRAM ALTIN

    6355,36% 1,68
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 1,01

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
Masum Türker, CHP
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in döneminde ekonomi bakanlığı yapan, 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti genel başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırı olduğunu ve bunun hala devam ettiğini belirtti.

YURT DIŞINDAKİ REZERVLERİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Sonrasında durum biraz değişti. Neden? Bizim yurtdışındaki rezervlerimiz Türkiye’ye getirildi. Bunun fakına varan ABD ve özellikle yabancı şirketler Türkiye'ye baskı yapmaya başladılar. İşte o baskı yapmaya başladıkları tarih de artık ekonomi yönetiminin değiştiği tarihti. Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Ama kesin bakan atamaları yapıldıktan sonra döviz kurları biraz durdu çünkü bir strateji değişikliği yapmaları gerekiyordu.

BU MİLLİ OLARAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Devlete ait olan paraları Swap aracılığı ile Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Ben bunu takip etmişimdir ama bu milli övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Ondan sonra bazı toplantılarda söyledim Türkiye'nin bu parası geldi başarılıdır. Bu paraların geldiğini sonradan fark eden dış güçler Türkiye'de kendilerini mutemet adamı gördüklerini fırçalamıştır.

'BENCE ALBAYRAK BAŞARILIYDI'

Albayrak'ı herkes saldırıyor belki damat olduğu için saldırıyorlardı ama bence Albayrak başarılıydı, başarısız değildi. Orada ekonomiyi yönlendirmeye alışmış kişiler liderin çevresine gidip şikayet ederlerdi damat olduğu için şikayet edemiyorlardı rahatsızlık buydu ama yönetim iyiydi. Kadrolarında bir zayıflık vardı.

Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırının arkasında başka nelerin olabileceğini de değerlendirdi: O saldırının temelinde bizim Suriye'de diğer ülkelerdeki varlığımız ve bu döviz rezervlerinin özellikle altınların Türkiye’ye getirilmiş olması dolayısıyla bize tehdit olarak kullanılamadığı için Cumhurbaşkanı ya da diğer yöneticilerin sert çıkışlarına bir eylem yapamıyorlar eskisi gibi.

CHP'YE 128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ

Türkiye'nin 128 milyar dolar döviz rezervi yoktu. Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv.

KAYBOLAN REZERV YOK!

Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı.

Adana’da gıda denetimleri devam ediyor: 630 işletmeye 73 milyon TL ceza

TPAO Bölge Müdürü Karataş: Batman'da petrol üretim ve yatırımlar planlandığı gibi ilerliyor

Adana Kasaplar Odası’nda başkanlık seçimi yapıldı

Belçika, "Odin" projesini duyurdu

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den Bingöl TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama

Kilauea Yanardağı'nda yeni patlama

Bulgaristan'ın en büyük siyasi partisi hükümetten yetki alamadı, erken seçimler yaklaşıyor

Trump’ın ICE ajanları ve yetkileri: ICE operasyonları ABD’yi ayağa kaldırdı

Bingöl’de 192 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor

Libya'da trafik kazası: 10 ölü

AB, İran'a karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor

Umut Kervanı'ndan Afrin'e acil yardım

Batman Valisi Canalp: 2025 yılında 359 projenin 255'ini bitirdik

AKAMİB 2025’te 1 milyar doları aşan ihracata ulaştı

Gaziantep coğrafi işaretli ürünlerde 2025'te de ilk sırada yer aldı

2026 yılı yönetici görevlendirme ve öğretmen yer değiştirme takvimleri belirlendi

Siyonist abluka altındaki Gazze'de çocuklar soğuktan can veriyor

“Öldün mü?” uygulaması Çin’de gündem oldu: Yalnız yaşayan gençler akın ediyor

Telegram 2025 yılında 44 milyondan fazla kanal ve grubu engelledi

Malatya Umut Kervanı'ndan 100 aileye destek

Meteorolojiden Diyarbakır ve 4 il için kar yağışı uyarısı

Bingöl–Elazığ karayolunda kaza: 3 yaralı

Kazak alimlerden "Deep Nostalji" fetvası

Gaziantep'te bin 300 kilogram sakatat imha edildi

Bingöl'de mahsur kalan vatandaş hayvanlarıyla birlikte kurtarıldı

Mescid-i Aksa'ya 270'ten fazla siyonist Yahudi baskın düzenledi

Vatandaşlardan katlamalı artan su faturalarına tepki

Moskova'dan Batı'ya gözdağı: Oreshnik yeniden ateşlendi

Şanlıurfa’da kuvvetli yağışlara karşı tedbir çalışmaları

Irak ve Katar Dışişleri Bakanları Halep'i görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana’da gıda denetimleri devam ediyor: 630 işletmeye 73 milyon TL ceza

TPAO Bölge Müdürü Karataş: Batman'da petrol üretim ve yatırımlar planlandığı gibi ilerliyor

Adana Kasaplar Odası’nda başkanlık seçimi yapıldı

Belçika, "Odin" projesini duyurdu

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den Bingöl TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama

Kilauea Yanardağı'nda yeni patlama

Bulgaristan'ın en büyük siyasi partisi hükümetten yetki alamadı, erken seçimler yaklaşıyor