• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

“Matematik Seferberliği” Çalışmaları Artarak Devam Ediyor

03 Ocak 2023, Salı 09:07
03 Ocak 2023, Salı 09:07
“Matematik Seferberliği” Çalışmaları Artarak Devam Ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

“Matematik Seferberliği” Çalışmaları Artarak Devam Ediyor

Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan Matematik Seferberliğikapsamında ilimizdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığımızca 'her yerde matematik' anlayışıyla hayata geçirilen “Matematik Seferberliği” kapsamında ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN: Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 27 Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında ilimizde birçok projeyi ve çalışmayı hayata geçirdik. Bu seferberlik ile birlikte matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni yaklaşım ile birlikte öğrencilerimiz matematiği severek öğrenecek ve öğrendiklerini yaşama uyarlayacaklar. Öğrencileri, matematik dersindeki soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratiğe dökmelerini sağlayacağız. Çalışma ile birlikte matematik dersinin öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkıp tüm öğrencilerin keyifleöğrenecekleri bir ders olmasını arzuluyoruz. Bu amaçlarla hayata geçirdiğimiz Matematik Seferberliği kapsamında İl Müdürlüğü olarak birçok çalışmayı hayata geçirdik.”

Matematik Atölyesi

Matematik Seferberliği kapsamında Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde öğretmen ve öğrencilerimizin istifade etmeleri için Matematik Atölyesini açtık. Açtığımız atölyede öğrencilerimiz hem matematik materyal sergisini gezme fırsatı buldular hem de matematik dersi ile ilgili belgesel gösterimine katıldılar. İlk etapta Matematik atölyesi materyal tanıtımına ve matematik belgesellerine ortaokul ve lise bünyesinde görev yapan 160 öğretmenimiz ile 420 öğrencimiz katıldı. Bu şekilde yapılacak gezilerle tüm öğrencilerimizin atölyeyi ziyaret etmelerini hedefliyoruz.”

Matematik Materyal Yarışması

Matematik Seferberliği kapsamında Ölçme ve Değerlendirme Merkezimiz tarafından tüm kademeleri kapsayan Matematik Materyalim Yarışması düzenlendi. Matematik materyal yarışmasına dört kategoride 27 okul öncesi, 38 ilkokul, 41 ortaokul ve 17 liseden olmak üzere toplam 218 öğrencimiz danışman öğretmenlerimizin rehberliğinde katıldı. Matematik Materyalim Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz müdürlüğümüzce ödüllendirildi.

Kim Korkar Matematikten Yarışması

İlimizde matematik konusunda yaptığımız çalışmalarla birlikte Bakanlığımızın hayata geçirdiği ve geçireceği yeni proje ile birlikte çok daha fazla bu alana eğileceğiz. Batman Anadolu Lisemizinbünyesinde bu yıl altmış iki ortaokulun katılımıyla Kim Korkar Matematikten Yarışması düzenledik.Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz matematik bilgi yarışmamızda dereceye giren öğrencilere teşvik amaçlı ödül ve hediyeler verildi.

Matematik Paneli

İl Müdürlüğümüz ve Batman Üniversitesi birliği ile ilimizde görev yapan matematik öğretmenlerimize yönelik Matematik Paneli düzenledi. Gerçekleşen panelde 380 matematik öğretmenimize Matematiğe Genel Bakış, Matematiğin Okul Dışında Öğrenme Metotları, Matematik Okuryazarlığı, Matematik Dilinin Etkin Kullanılması, Matematik Fobisi ve Matematikte Ölçme Değerlendirme Soru Hazırlama Teknikleri, PİSA ile Beceri Temelli Sorular konularında sunumlar yapıldı.

Matematik Dijital Eğitim Platformu

Millî Eğitim Bakanlığımızca okul öncesinden üniversiteye tüm kademelerde matematik beceri ve yeterliklerini artırmak, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini, öğretmenlerin ise bu alandaki mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Dijital Eğitim Platformu (matematik.eba.gov.tr) kuruldu.

'Eğlen, Keşfet, Öğren' sloganıyla kurulan platform, müfredata bağlı olmadan matematiğin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkileşimli içerikler sunarak keşif süreçlerini destekliyor, öğrencilerin sınıfta edindikleri kazanımları oyunlarla pekiştiriyor.

Öğrencilerin eğlenerek ve keşfederek matematik öğrendiği platformda tekrar eğitimleri için konu özetleri ve konu anlatım videolarıyla sınıf içi öğrenme süreçlerini de destekliyor.

Matematik Yaz Okulu

Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim düzeyinde 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı matematik ve İngilizce derslerine yönelik 'Yaz Okulu' uygulamasını gerçekleştirdik. İlimizde düzenlediğimiz bu kurslar son derece verimli geçti. Bu uygulamayı ilimizde devamlı hale getireceğiz.

Poster Yarışması Matematik Alanında Türkiye İkinciliği

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Türk Telekom Anadolu Lisemizin hazırladığı proje yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye ikincisi olarak derece almıştır.

Matematik Okuryazarlığı ve Test Hazırlama Teknikleri Kursu

Ölçme Değerlendirme Merkezimiz tarafından ilimizde görev yapan 127 matematik öğretmenimizematematik test hazırlama teknikleri kursu verildi.Matematik Seferberliği kapsamındaki çalışmalarımıza arttırarak devam edeceğiz.Öğrencilerimizin matematik dersini severek öğrenmeleri için yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm