Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik NATO Radarı siyonist israil için hayati önem taşıyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik NATO Radarı siyonist israil için hayati önem taşıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 6.09.2024 17:23:25 0

Siyonist işgalci rejimin Gazze'de sürdürdüğü soykırıma dikkat çeken Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasını ve siyonist rejime bilgi aktaran tüm NATO üslerinin kapatılması talebinde bulundu.

Kürecik NATO Radar Üssü'ne Hayır İnisiyatifi tarafından, Malatya'da cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde, Gazze'ye destek vermek ve başta Kürecik NATO Radar Üssü olmak üzere, tüm üslerin katılması için basın açıklaması düzenlendi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, siyonist işgal rejimin Gazze'de sürdürdüğü soykırıma dikkat çekerek, ABD, Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin işgalcilere verdiği desteği eleştirdi. Ayrıca, bazı Arap ve İslam ülkelerinin bu soykırıma sessiz kaldığını belirtti.

"Bu ortak tatbikat, Gazzeli kardeşlerimizin üzerine yağan bombalara göz yummak anlamına gelmektedir"

Son yıllarda, emperyalist güçlerin Doğu Akdeniz ve Güney Kıbrıs’ta yaptığı askeri yığınaklara değinen Tunç, "Son yıllarda emperyalist güçlerin Doğu Akdeniz ve Güney Kıbrıs'a yığınak yaptığı bu kritik dönemde, Doğu Akdeniz'i siyonist israil'e kalkan yapma amacıyla geniş bir tatbikat yapıldı. Maalesef bu tatbikatta Türkiye'nin de yer aldığı ABD tarafından duyuruldu. Büyük Şeytan ABD tarafından ülkemizin etrafına özellikle de Yunanistan sınırına ve Ege adalarına yığınak yapıldığı ve korsan israil'in korunması için ABD'nin seferber olduğu bu dönemde, ABD'nin savaş gemilerine donanmamızın gemilerinin eşlik etmesi tam bir garabettir. Amerika'ya ait 'USS Wasp' isimli hücum gemisi ile 'TCG Anadolu' gemisinin ortak tatbikat yapması en hafif ifade ile bir akıl tutulmasıdır. Bu ortak tatbikat, Gazzeli kardeşlerimizin üzerine yağan bombalara göz yummak anlamına gelmektedir. Çünkü bu ABD gemisi, Akdeniz'e siyonist israil'i koruma misyonu ile gönderilmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bile bu tatbikata tepki göstermişken Ak Parti hükümetinin bu tatbikata rıza göstermesi milletimizi derinden yaralamıştır. Emekli bir generalimizin de dediği gibi, hükümet ABD'ye, 'bu kritik dönemde böyle bir tatbikata katılamayız' diyerek daveti reddedebilirdi." dedi.  

Tunç, ayrıca tatbikat sırasında İzmir Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisine karşı çıkan gençlerin tutuklanmasını kınayarak, serbest bırakılması çağrısında bulundu.

"Kurulduğu günden bu yana İslam dünyasını tarumar eden NATO; sadece ABD ve işgalci israil'in çıkarlarına hizmet etmektedir"

Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini eleştiren Tunç, "Bu gelişmeler, 6 yıldır meydanlarda, 'NATO'dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın' feryadını yükselten bizlerin bu talebinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Ülkemizin üzerine giydirilen 'NATO Deli Gömleğini' yırtıp atmadığımız sürece tam bağımsızlık bir hayaldir. Bugüne kadar Türkiye'nin yararına hiçbir adım atmayan, kurulduğu günden bu yana İslam dünyasını tarumar eden NATO; sadece ABD ve işgalci israil'in çıkarlarına hizmet etmektedir." diye dikkat çekti.

"Hükümet isterse Gazze'de devam eden soykırımı ve Uluslararası Adalet Divanı’nın siyonist israil'le ilgili kararını gerekçe göstererek bu petrol sevkiyatını durdurabilir"

Türkiye’nin işgal rejimi ile olan diplomatik ilişkilerini kesmesini ve işgalcilere yapılan petrol sevkiyatını durdurmasını isteyen Tunç, "Diğer taraftan, terörist israil'in en büyük petrol tedarikçisi Azerbaycan'ın petrolü SOCAR tarafından satılmakta ve cumhurbaşkanlığı varlık fonuna bağlı BOTAŞ aracılığıyla Ceyhan üzerinden siyonist israil'e ulaştırılmaktadır. Eğer hükümet isterse, BTC anlaşmasının 2003 yılında imzalanan ek anlaşmalarına binaen Gazze'de devam eden soykırımı ve Uluslararası Adalet Divanı'nın siyonist israil'le ilgili kararını gerekçe göstererek bu petrol sevkiyatını durdurabilir. Milletimiz, hükümeti bir kez daha Gazze konusunda samimi davranmaya ve ikiyüzlü politikaları bir kenara bırakmaya davet ediyor." şeklinde konuştu.

Tunç, "Öte yandan TRT World’ün Batı Şeria belgeselinin tanıtımı sırasında Filistin için bin genç üyesi iki Filistinli öğrencinin yaptığı eylem sonucu deport edilmekle karşı karşıya bırakılmalarını da kınıyoruz. Bu gençler milletimizin misafiridir, inşallah okullarını bitirince özgür Filistin'e geri döneceklerdir ve hükümetin onları deport etme hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Gazze için yola çıkacak olan Özgürlük Filosuna ait 'Vicdan Gemisi'nin Haydarpaşa Limanı'ndan ayrılmasına, Ulaştırma Bakanlığı tarafından sudan sebeplerle 45 gündür izin verilmediğine dikkat çeken Tunç, "Ben, bir Mavi Marmara gazisi olarak hükümettin bu engeli kaldırmasını ve Vicdan Gemisi'nin limandan ayrılmasına bir an önce izin vermesini talep ediyorum." dedi.   

"Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli"

Kürecik NATO radarının siyonist işgalciler için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Tunç, şöyle devam etti:

"Örneğin, israil'e atılan bin 300 kilometre menzilli bir füze, Kürecik'teki radar tarafından daha 300 kilometre mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden israil'de düşeceği koordinat hesap edilerek siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Görüldüğü gibi Kürecik'teki bu radar terörist israil’e çok kritik bir bilgi vermektedir. Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın verdiği bilgilere göre, Kürecik'teki radar Türkiye'ye gelebilecek tehdidi önleyecek durumda değildir. Çünkü Türkiye'de bu radarlarla uyumlu bir hava savunma sistemi yani füze bataryası yoktur. Kürecik radarının esas amacı, siyonist israil'e ve Körfezdeki Arap Krallıklarına gelebilecek olan tehditleri önceden algılayıp oraya gerekli uyarıyı yapmaktır. Zaten Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Paşa, Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, 'Bu radar, Türkiye'nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD'nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem' demişti. Yine emekli Kurmay Albay İhsan Sefa da bu radarın sadece siyonist israil'e hizmet ettiğini ifade etmişti. Görüldüğü gibi bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD'li ve israilli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi siyonist israil'e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır."

"Türkiye NATO'dan çıksın siyonistler için hayati önem taşıyan başta Kürecik NATO radarı olmak tüm üsler kapatılsın"

Tunç, "Eğer hükümetin Gazze'ye gerçekten yüreği yanıyorsa hiç vakit kaybetmeden şu adımları ivedilikle atmalıdır: Siyonist israil'e istihbarat desteği vermek amacıyla Malatya'mızda kurulan Kürecik NATO Radar Üssü derhal kapatılmalıdır. Siyonist israil ile ülkemiz arasında var olan tüm ilişkiler tamamen kesilmeli, ülkemizdeki siyonist elçilik ve konsolosluk hemen kapatılmalıdır. Mavi Marmara konusunda yapılan yanlıştan dönülmelidir. Mavi Marmara konusunda siyonist israil ile yapılan anlaşma iptal edilmeli ve siyonist komutanların ve yetkililerin hem ülkemizde ve hem de uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önü açılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yahudilerin siyonist israil'de askerlik yapmasına imkan sağlayan kanun derhal iptal edilmelidir. Türkiye'mize giydirilmiş olan NATO deli gömleği bir an önce çıkarılmalı, ülkemiz NATO'dan çıkmalı ve tüm NATO üsleri kapatılmalıdır. Terörist israil'in en büyük hamisi olan büyük şeytan ABD/NATO'nun kullanımındaki İncirlik NATO Üssü derhal kapatılmalıdır. Bakü-Ceyhan boru hattından katil israil'e giden petrol sevkiyatı derhal durdurulmalıdır." çağrısında bulundu.

Son olarak Tunç, Gazze'deki direniş gruplarını ve onlara destek veren diğer ülkelerdeki grupları desteklediklerini belirtti. (İLKHA)

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Bursa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

Yükleniyor