• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

GÜNDEM 3.05.2025 11:44:53 0
Mayıs ayında Bitlis

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan ve dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Nemrut Krater Gölü, mayıs ayında son karla mücadele çalışmalarının ardından yeniden turizme açıldı.

Turizmin gözde mekanlarından biri olan ve Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü’nün yolu,  Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucunda tamamen ulaşıma açıldı.

Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, yaptığı açıklamada, birçok yerde deniz sezonun açıldığını belirterek, Bitlis’te karla mücadele çalışmalarının yeni sonlandığını kaydetti.

Karakaya,  “Ülkemiz 4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği güzel bir coğrafyadır. Ülkemizin güneyinde artık denize girilirken, biz karla mücadeleyi sonuçlandırmaya yeni başladık. Kar yağışının bol olduğu bir bölgedeyiz. Bitlis yaklaşık bin 650 metre rakımla ülkemizin en yüksek illerinden biridir. Ülkemizdeki bütün değerli vatandaşlarımızı kadim şehir Bitlis'imize bekliyorum." dedi

Kalderanın milli park ve jeopark olması için çalışmaların devam ettiğini belirten Karakaya, “Devlet olarak vatandaşlarımızın evlerini, hanelerini ulaşılabilir durumda tutmak için kış ayları boyunca var gücümüzle çalıştık. Burada 2 bin 948 metre rakımdaki Nemrut Krater Gölü’nün bulunduğu bölgede bu çalışmalarımızı sonlandırıyoruz. Bilindiği üzere Nemrut Kalderası dünyanın en büyük 2’nci kalderası ve biz bu kalderanın önce milli park sonra jeopark olması için gerekli çalışmaları devam ettiriyoruz. Burada Bitlis Eren Üniversitemiz, İl Özel İdaremiz birçok paydaşımızla birlikte çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. İnanıyoruz ki bu yıl içerisinde buranın gerek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gerekse Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle bir milli park olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüze devrinin sağlanması için çalışmalarımız nihayete erecektir. Burası çok önemli bir doğal turizm destinasyonu olarak hem Bitlisli hemşerilerimizin hem bölgemizin hem de dünyanın dört bir yanından gelen turistlerimizin hizmetine açmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına da değinen Vali Karakaya şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs ayının ilk günlerinde karla mücadele çalışmasını sonlandırarak Nemrut Krater açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. 2024-2025 kış sezonunda İl Özel İdaresi ekiplerimiz toplamda 10 şantiyede 70 iş makinası ve 75 personel ile birlikte 640 yerleşim yerinde 7/24 esasına göre karla mücadele çalışması gerçekleştirmiştir.  Bu süreçte 15 bin 200 kilometrelik bir yol açılmıştır. Yaklaşık 25 milyon TL’lik harcama yapılmıştır. Ben bu vesileyle İl Özel idaresi Genel Sekreterliğimizi, İl Genel Meclisimizi ve Yol Şube Müdürlüğümüzü yürekten kutluyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ