• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Mazıdağ’ında vatandaşlar dev taş parçalarının gölgesinde korkuyla yaşıyor
GÜNDEM
Tarih: 24.02.2023 19:35
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Mazıdağ’ında vatandaşlar dev taş parçalarının gölgesinde korkuyla yaşıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mazıdağ’ında vatandaşlar dev taş parçalarının gölgesinde korkuyla yaşıyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde kopma riski taşıyan yüksekte bulunan dev taş parçaları, köy halkını tedirgin ediyor. Köylüler, kayaların kopmasına ramak kaldığını, şiddetli bir depremde dev taş parçalarının can ve mal kaybına neden olabileceğini ve geceleri korku içinde uyuduklarını söyledi.
Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yağmur Mahallesi’nde yüksekte bulunan ve kopma riski taşıyan dev kaya ve kaya parçaları, yuvarlanma ihtimaline karşın köylüleri korkutuyor. Evleri kayaların altında bulunan köylüler diken üzerinde yaşadıklarını, bir depremde kayaların koparak evlerinin üzerine düşebileceğini, can ve mal kaybına neden olabileceğini söyleyerek yetkililerden kayaların tahliye edilmesini talep etti.

“Geceleri korkudan gözümüze uyku girmiyor“
Kayaların zeminden kopmalarına ramak kaldığını belirten vatandaşlardan Hasan Yıldız, geceleri korkudan gözlerine uyku girmediğini söyledi. Yıldız, “Bu kayalar evimizin arkasında yer alıyor. Bu günlerde yıkıcı etkide depremler de meydana geliyor. Bizler bu köyde meydana gelen depremleri hissettik. Bu kaya ve kaya parçalarının bir deprem sonucu yuvarlanarak evlerin üzerine düşmesi sonucu can ve mal kaybına neden olur. Bu aralar depremler meydana geliyor ve şiddetli depremde kaya parçaları düşebilir' dedi.
'Evet, bizler Allah’a canımızı emanet ettik, ama depremin meydana geldiği şehirler yerle bir oluyor' diyen Yıldız, 'Belediye de gelip baktı. Baktılar, ama henüz bir müdahale yapılmadı. Bizler bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kaya ve kaya parçalarının düşmesine ramak kalmış, düşmek üzeredirler. Olası şiddetli bir sarsıntıda kayalar zeminden koyup aşağıya doğru yuvarlanacaktır ve can mal kaybı sonucunu doğuracaktır. Biz çok korkuyoruz, geceleri korkudan gözümüze uyku girmiyor. Hayvan ve çocuklarımız savunmasız bir şekilde duruyorlar. Kayalar evimizin üzerine düşerse bizler ne yapacağız, bizler nereye gideceğiz' diye konuştu.
Evleri kayaların bulunduğu konumda olan akrabaları için endişe duyduğunu ifade eden Özgür Kaya ise “Ben de Yağmur Köyündenim. Maalesef ki dev kaya ve kaya parçaları köy halkı için tehlike arz etmektedir. Kayaların bir depremde aşağıda bulunan evlerin üzerine düşme olasılığı çok yüksektir. Evleri kaya ve kaya parçalarının çevresinde bulunan akrabalarım diken üzerinde bekliyorlar. Yumurta üzerinde bir vaziyette duran kayalar maalesef köy halkı için büyük tehlike arz etmekle birlikte korku içinde yaşamalarına neden olmaktadır' ifadelerinde bulundu.

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu