• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

MAZLUMDER: Suçla mücadele işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez

24 Eylül 2024, Salı 04:38
24 Eylül 2024, Salı 04:38
MAZLUMDER: Suçla mücadele işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ümraniye'de bir polis memurunun ölümüne sebep olan Yunus Emre Geçti'nin üzerine poşet geçirilerek hayvan nakil aracına bindirilmesine ilişkin açıklama yapan MAZLUMDER, yapılan uygulama ile işkence ve kötü muamele yasağının ihlal edildiğini söyledi.

İstanbul Ümraniye'de 22 Eylül 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı.

Polis memurlarının da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten adliyeye sevk edilirken katil zanlısına uygulanan muamelenin hukuk aykırı olduğunu belirten MAZLUMDER, konuya ilişkin yaptığı yazı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Suçla mücadele suç işlenerek yürütülemez! Hukuka her koşulda riayet edilmelidir! İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, karakoldan kaçmasının hemen ardından yeniden yakalanması sırasında yaşanan arbedede bir polis memurunun silahını ele geçirerek bir kadın polis memurunu öldürdüğü iddiasına dayanan elim olay basına yansımıştır. Bu vesileyle, olay esnasında vefat eden polis memurunun ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Çok sayıda suç kaydı bulunduğu ifade edilen 19 yaşındaki şüphelinin, vücudunun bir kısmı çıplak olacak şekilde, çöp poşeti giydirilmiş olarak ve üzerinde hayvan nakil aracı yazısı bulunan bir aracın bagajına atılmak suretiyle emniyetten çıkarılması apaçık bir suçtur. İşkence ve kötü muamele yasağının ihlali niteliği de taşıyan bu suçun görüntülerinin mesaj kaygısı ile topluma sunulması vahimdir. Suçla mücadele suç işlenerek, işkence ve kötü muameleyi normalleştirerek yürütülemez. Ceza ve infaz dengesini bozanların, örtülü aflarla adli suçlar yönünden infazsız ceza sistemi inşa edenlerin bu görüntüler üzerinden sorumluluklarını üzerlerinden atmalarına müsaade edilmemelidir. MAZLUMDER olarak; Devleti, kurumları ve memurları kanunlarda gösterilen ahitlerine sadakate davet eder, bu suça karışan ve göz yuman kamu personeli hakkında soruşturma yürütülmesi gerektiğini hatırlatırız." (İLKHA)

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı